Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 березня 2023, 21:32
1079
1

Тривога, сейви, поперечина. Ворскла та Металіст 1925 зіграли внічию

Поєдинок у Полтаві завершився з рахунком 0:0

| Оновлено 18 березня 2023, 21:32
1079
1
Тривога, сейви, поперечина. Ворскла та Металіст 1925 зіграли внічию
ФК Ворскла

У суботу, 18 березня, відбувся матч 18-го туру чемпіонату України з футболу між полтавською «Ворсклою» та харківським «Металістом 1925». Гра завершилась із рахунком 0:0.

Це був перший матч сезону, який проходив у Полтаві. Газон був дуже важким для футболістів, було видно, як гравці не зовсім звикли до такої якості поля. Проте гра була досить цікавою, хоч обійшлося і без голів.

Старт поєдинку залишився за полтавською командою. Полтавці активно намагалися будувати свої атаки і вже на перших хвилинах гри створили момент, проте зробили надто багато дотиків у штрафному майданчику суперника і епізод завершився нічим. Дуже активним був упродовж усього поєдинку Павлюк. Ні, він не роздавав багато передач, не допомагав активно команді у відборі, але намагався завдавати ударів, хоч і не найбільш акцентованих. Усього за гру він 4 рази пробив по воротах і кілька разів змусив уболівальників та гравців харківського клубу понервуватись.

До 30-ї хвилини харків'яни загалом грали без м'яча. Кілька разів намагався забігати Бичек, проте досвідчений Пердута його зупиняв. Цікавим видалося закінчення першої половини зустрічі. Спочатку Ременюк після помилки в центрі поля гравця «Ворскли» вийшов віч-на-віч з Ісенком, але 19-річний український голкіпер зіграв приголомшливим чином і перенаправив м'яч на кутовий. З цього ж кутового пішов навіс і першим на м'ячі виявився гравець «Металіста 1925». Але й тут у гру вступив Ісенко, який вистрибнув на м'яч і зумів його зафіксувати після удару впритул. Буквально в наступній атаці Рамірес замість того, щоб пробити самому, скинув м'яч на свого партнера, який просто не зміг вдало обробити м'яч.

Але це була не вся відповідь «Ворскли». Спочатку по центру з небезпечної для голкіпера відстані пробив Олійник, а потім на 45 хвилині зустрічі двічі ворота харківського клубу врятував Мозіль. Пробив Феліпе, Олег відбив, а потім на добиванні зіграв Степанюк, але й тут кіпер «Металіста 1925» зіграв надійно. З рахунком 0:0 команди пішли на перерву.

Другий тайм розпочався, але ситуація на полі змінилася. «Металіст 1925» поступово почав нарощувати перевагу. Цьому допоміг вихід у перерві Русина, який почав шукати Бичека передачами. Кілька разів такі закидання практично проходили, але Ісенко вчасно виходив з воріт і навіть один раз зіграв головою за межами штрафного майданчика. Невдовзі «Ворскла» почала прокидатися і намагатися створювати щось своє. На 67-й хвилині міг бути небезпечний момент – тоді Сефері з лівого флангу або зробив передачу, або пробив, але підсумок один – м'яч полетів по центру і Мозіль його зафіксував. На 68-й хвилині зв'язка Русин + Бичек знову створила момент. Русин вирізав передачу на свого партнера, Рамірес до кінця дограв епізод і торкнувся м'яча після удару Бичека. Ісенко міг би й не парирувати такий постріл, але зрештою – кутовий. Напевно, єдиний справді небезпечний момент «Ворскла» створила на 71-й хвилині. Точніше, його створив Челядін, який потужно пробив зі штрафного, але влучив у поперечину.

Варто зазначити, що в цьому матчі було дуже багато фолів та багато спірних рішень від арбітра. Проте бійок не було, хоч і обурювалися гравці та тренера достатньо. На 76-й хвилині у Полтаві розпочалася повітряна тривога та гравці вирушили до підтрибунного приміщення. Тривога тривала трохи менше 30 хвилин і невдовзі футболісти продовжили поєдинок.

Після відновлення гри «Металіст 1925» забрав всю ініціативу собі. Тренер «Ворскли» провів перші заміни, випустивши молодих гравців, які відверто губилися на полі. Але і Пердута з Раміресом почали програвати єдиноборства і в результаті у харківської команди було кілька моментів, щоб таки забити. Найнебезпечнішим епізодом можна назвати удар Бичека, після якого вкотре полтавців врятував Ісенко.

Матч так і завершився із рахунком 0:0. Поєдинок залишив дивні враження. «Ворскла» вийшла з перших хвилин своїм найкращим складом і провела справді непогані 45 хвилин, але із захистом команди та кількістю фолів потрібно щось робити. У «Металіста 1925» порадувала зв'язка Русин + Бичек, і якби Русин з'явився не в другому таймі, а відіграв би весь матч, то можливо, харків'яни і не провалили б першу 45-хвилинку і дотиснули б у другій. А так – 0:0.

Чемпіонат України з футболу. 18-й тур. 18 березня

Ворскла – Металіст 1925 – 0:0

Феліпе, 66, Олійник, 20, Степанюк, 72, Челядін, 74, Рамірес, 87 – Дмитренко, 11, Жичиков, 55

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Чеснаков, Павлюк, Феліпе, Бацула, Челядін (Нестеренко, 81), Рамірес (Хрипчук, 88), Олійник (Черниш, 70), Степанюк, Сефері

«Металіст 1925»: Мозіль, Жичиков, Безуглий, Курило, Шершень, Мартинюк, Дмитренко (Русин, 46), Габі, Вачіберадзе (Кравченко, 62), Ременюк, Бичек

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 8
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 83
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor shmuylo
Зачем надо было менять  максимова, еще нет не одной победы . Я такой плохой игры Ворсклы не помню . Еще свои коррективы вина война ,многие легионеры поуходили .а наладить механизм очень сложно.