Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 16 березня 2023, 02:18
3200
22

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Шахтар має запас потенціалу»

Тренер «Шахтаря» – про матч проти «Феєнорда»

| Оновлено 16 березня 2023, 02:18
3200
22
Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: «Шахтар має запас потенціалу»
ФК Шахтар Донецьк. Ігор Йовічевіч

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч поділився очікуваннями від матчу-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи проти «Феєнорда» (16 березня, перший матч – 1:1):

– Чи встигла команда фізично відновитися перед відповідальним матчем з «Феєнордом»?
– Завтра побачимо, але, думаю, морально команда точно готова до такого рівня змагань. Ми знаємо рівень матчу, після зустрічі у Варшаві зробили певні корективи. Перша гра вийшла важкою, але сподіваємось, що тоді ми не показали свого найкращого футболу. Гадаю, ми маємо запас потенціалу для свого найкращого футболу. Завтра битимемося від першої до останньої хвилини. Маємо хороший колектив, який неодноразово показував себе добре в матчах, де не був фаворитом. Ми приїхали виграти матч, проте це буде дуже важко зробити, адже на стадіоні «Феєнорда» завжди фантастична публіка й атмосфера, та ми готові!

– Саме в Роттердамі розпочалася ваша особиста історія з «Шахтарем». З якими емоціями повертаєтесь до міста? Який шлях пройшов «Шахтар» за пів року?
– Учора було рівно вісім місяців від першого дня збору. Триває подорож, побудова нового колективу і фундаменту нового проєкту. Уже є міцний фундамент і світле майбутнє, хоча ми лише на початку становлення. У перший рік показали, що тут гравці з характером і вони можуть йти до найвищих цілей – Ліги чемпіонів та Ліги Європи. Ми вже грали з «Лейпцигом» за вихід у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, зараз граємо за вихід у чвертьфінал Ліги Європи – це хороший знак як для першого сезону. Повернутися до Роттердаму, де все починалося, – це знак, можливо. Після матчу буде зрозуміло, гарний чи ні, але віримо, що все має бути добре. Футболісти мусять зрозуміти, що завтра потрібно провести найкращу гру в кар’єрі.

– Під час протистояння з «Ренном» команда гарно підготувалася до пенальті – чого тільки варта пляшка Трубіна з підказками. Завтра теж скористаєтеся домашніми заготовками?
– Пенальті – це лотерея, спокій і впевненість, що ти відіб’єш чи заб’єш. Якщо це вдалося зробити декілька разів на тренуванні, це ще нічого не означає. Усе відбувається в моменті. Тоді в Ренні ми забили гол на останніх хвилинах і мали над суперником психологічну перевагу. Повторюсь: пенальті – момент психології, твої тренування вчора не означають, що ти краще виконаєш одинадцятиметровий сьогодні. Уся справа в спокої й упевненості.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 4
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 13
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
14sergey1953
Складно навіть уявити, що може статися, щоб Шахтар пройшов Фейеноорд, та ще з таким тренером як Йовичевич. Але звичайно, будемо вболівати за Шахтар.
Maks Krot
Шансы есть всегда  ,будет трудно ну все верим в положительный результат ,а если быстрый гол на контрах ,все пойдет как надо тогда , ,удачи и успехов 
Lion
А совы в каждом посте про везение ноют...
Так почему динамо и днепру не везет в еврокубках???
Обделались с кипром и ноют про везение....
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
romeoboss
Йовічевіч каже "Що в Шахтаря е запас потенціалу"
це хіба що у Ч.У.так е,а у Евро
Кубке цего зовсім мало,як у
майстерністі так і у індівіду-
альністі
Vytas Meskauskas
Читаем интервью тренеров , у соперника конкретный план, они хотят пресинговать, держать мяч , графика как забить, у наших тренеров вилами всегда по воде, как получится, как соперник даст играть, есть потенциал , ещё не всё использовали. Плана конкретного на определенную игру как обыграть просто нет
nicksaf
нет ШД имеет потенциал запаса
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pavel_i_CO
Та й Нідерландці явно грали не на повну у виїзному матчі . Шанси приблизно 75 на 25. Думаю, що примножити ставку на 25% - це гарна ідея 
vruthiy-112
В чому сила,  сила в Шахтарі.!!!
Віталій Ткачук
Який потенціал? Дикий фарт! Люди все бачать.