Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 листопада 2022, 01:50
3951
2

За плей-оф ще треба поборотися. Нідерланди не зуміли обіграти Еквадор

Суперники обмінялися голами

| Оновлено 30 листопада 2022, 01:50
3951
2
За плей-оф ще треба поборотися. Нідерланди не зуміли обіграти Еквадор
Getty Images/Global Images Ukraine

У поєдинку групи А чемпіонату світу зустрілися збірні Нідерландів та Еквадору, які здобули перемоги у першому турі. Для дострокового виходу до плей-офф помаранчевим потрібно було обіграти своїх сьогоднішніх суперників, тоді як для Еквадору за будь-яких розкладів матч третього туру з Сенегалом має визначальне значення.

Матч розпочався у середньому темпі. Обидві команди намагалися за рахунок пресингу тиснути на суперників. А вже на 6-й хвилині Кайседо припустився помилки біля свого штрафного майданчика, невдало відпасувавши м'яч партнеру. Номінальні господарі цим моментом скористалися сповна: Классен зробив скидку на Гакпо, який з лінії штрафного майданчика вбив м'яч у ближній кут.

Пропущений гол явно поламав плани еквадорців, яким тепер потрібно було активніше вести свою атакуючу гру. І підопічні Густаво Альфаро продемонстрували свою спроможність протистояти грізним опонентам. Особливо це виявилося у середині першої половини зустрічі, коли еквадорці влаштували справжній штурм штрафного майданчика суперників. Вони активно використовували фланги, намагаючись навісами та прострілами змусити «помаранчевих» помилитися. А в одному з епізодів свою реакцію продемонстрував Нопперт, який у падінні відбив м'яч після удару Валенсії від кута штрафного майданчика.

І все ж таки, надовго запалу еквадорців не вистачило. Підопічні Луї ван Гала зуміли відсунути гру від свого штрафного майданчика. Воротам суперників нідерландці особливо не загрожували, та й свої тили тримали під наглядом. Проте свій шанс зрівняти результат еквадорці знайшли перед перервою. Після навісу з кутового еквадорці зуміли влучити у ворота збірної Нідерландів, але арбітр зафіксував офсайд у Еступіньяна.

Те, що еквадорці не змогли зробити у першому таймі, сталося на початку другої 45-хвилинки. Нопперт відбив м'яч після сильного удару Еступіньяна, але саме в місце відскоку прибіг Валенсія, який добив снаряд у сітку. Цей м'яч став третім для форварда збірної Еквадору на мундіалі, і він очолив гонку бомбардирів. Понад те, шостий гол поспіль на чемпіонатах світу для еквадорців забиває саме Валенсія.

Голландці спробували активізуватися, але футболісти збірної Еквадору, які спіймали кураж, ледь не провели ще одну результативну атаку. Знову учасником епізоду став Валенсія. Його удар був заблокований, а після відскоку Плата з кута штрафного майданчика пробив у поперечину.

З часом «помаранчеві» взяли м'яч під контроль, але зі створенням гольових моментів у них виникали проблеми. Та й «трикольорові» грамотно оборонялися, не забуваючи проводити швидкі контратаки. Неприємність сталася для номінальних гостей наприкінці поєдинку, коли через травму поле залишив Валенсія. Але і без свого лідера еквадорці зуміли відстояти почесну нічию (а може вони шкодують про втрачену перемогу?)

Незважаючи на такий результат, збірна Нідерландів, як і раніше, близька до виходу до 1/8 фіналу: для цього «помаранчевим» потрібно обіграти Катар. У ще одному поєдинку третього туру Еквадор зіграє із Сенегалом, і «трикольорових» влаштує нічия у цій зустрічі.


Чемпіонат світу. Група А. 2 тур.

Нідерланди – Еквадор – 1:1

Гакпо (6) – Валенсія (49)

Мендес (57)

Нідерланди: Нопперт, Тімбер, ван Дейк, Аке, Думфріс, Блінд, Копмайнерс (де Рон, 80), Ф.де Йонг, Классен (Бергейс, 69), Гакпо (Вегхорст, 80), Бергвейн (Депай, 46).

Еквадор: Галіндес, Анхело Пресіадо, Поросо, Ф.Торрес, Інкап'є, Еступіньян, Плата (Ібарра, 90), Мендес, Кайседо, Валенсія (Родрігес, 90), Естрада (Сармієнто, 74).

Арбітр: Мустафа Горбаль (Алжир)

Стадіон «Халіфа Інтернешнл» (Доха, Катар)

НІДЕРЛАНДИ – ЕКВАДОР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

49’
ГОЛ ! М'яч забив Еннер Валенсія (Еквадор).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Коді Гакпо (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
А Еквадор показує пристойну гру! Буде шкода, якщо в 1/8 не вийдуть...