Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 21 липня 2022, 10:13
14744
23

Тепер – на Стамбул. Динамо та Фенербахче зіграли внічию у першому матчі

Переможець протистояння визначиться за тиждень

| Оновлено 21 липня 2022, 10:13
14744
23
Тепер – на Стамбул. Динамо та Фенербахче зіграли внічию у першому матчі
twitter.com/aa_spor

Європейський шлях цього сезону для київського «Динамо» розпочинався доволі рано через те, що за підсумками не до кінця дограного сезону команда Мірчі Луческу мінімально поступилась донецькому «Шахтарю» в чемпіонських перегонах. Саме через це «біло-сині» мали розпочинати власні міжнародні виступи з другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА, у якому жереб геть виявився до них не дуже-то й прихильним.

Румунський керманич дуже добре знайомий із фундаментальним підґрунтям турецького футболу, тож черговий епізод протистояння проти стамбульського «Фенербахче» для нього не був чимось незвіданим. Польське місто Лодзь, як і у випадку з матчами нашої національної збірної, погодилось гостинно прийняти в себе цьогорічні єврокубкові пригоди киян, а місцева публіка, із потужним залученням біженців з терен України, забезпечила вкрай необхідну підтримку.

Оскільки з очевидних причин кияни менший за суперників досвід проведення офіційних матчів за останнє півріччя, то не було дивиною те, що вони помітно поступались у швидкості в першій половині гри. Колектив Жорже Жезуша на цьому тлі навіть не потребував докладання великих зусиль для створення власних гольових моментів, бо місцями суперники аж занадто притискались до володінь Георгія Бущана.

І ось у таких випадках голкіперу «біло-синіх» дійсно доводилось рятувати свою команду, як то було, наприклад, у моменті з ударом головою від Валенсії ще на завершення першої чверті ігрового часу, або під час спроби дальнього пострілу від Россі з лівого флангу. Як такі, ці моменти мали відносно посередній рівень загрози, однак на загальному плані нешвидкої гри виглядали відчутним ударом по впевненості українських уболівальників.

«Динамо» зі свого боку створило тільки невдалу спробу Беньяміна Вербича завершити простріл Кендзьори з правого флангу на 27 хвилині повз дальню стійку, тоді як більшість атак киян завершувалась ще біля середньої лінії. Не міг знайти собі місця на передньому фронті наступу й Артем Бєсєдін, якому повсякчас партнери віддавали передачі лише в положення «поза грою». Помітними були проблеми й у фазі побудови наступів, на що, напевно, Мірча Луческу вказав своїм підопічним під час перерви.

Відчутних зрушень після перерви збоку обидвох команд не відбулось, окрім, хіба що, того факту, що Жорже Жезуш використав перший можливість для заміни на ротацію в центрі захисту. Дотепно, що саме з цієї зони Денис Попов незабаром змарнує один із двох найкращих моментів власної команди в цій грі, пробивши головою над поперечиною на завершення подачі зі стандарту. Наступна нагода для киян випала вже ближче до фінального свистка, коли Артему Бєсєдіну не вдався дальній постріл.

«Фенербахче» робив прояви власної активності тільки у вигляді періодичних намагань свого головного тренера змінити хід зустрічі завдяки замін. Мірча Луческу натомість доволі довго зберігав рівновагу в цьому плані, проте все одно «Динамо» згодом зробило точкову ротацію без відчутного впливу на хід зустрічі. У підсумку, отримали протистояння рівних клубів, хоча початкові прогнози були не такими оптимістичними.

Матч-відповідь між турецьким «Фенербахче» та київським «Динамо» відбудеться 27 липня у Стамбулі.

Другий відбірковий раунд Ліги чемпіонів. Перший матч.

«Динамо» – «Фенербахче» – 0:0

Сидорчук (58), Бесєдін (73), Гармаш (90) – Кінг (31), Дурсун (87), Юксек (90)

«Динамо»: Бущан, Дубінчак, Попов (Сирота, 83), Забарний, Кендзьора, Вербич (Ванат, 83), Шапаренко, Сидорчук, Циганков (Караваєв, 88), Буяльський (Гармаш, 77), Бесєдін.

«Фенербахче»: Байиндир, Кадиоглу, Солої, Азіз (Тіссеран, 46), Осаї-Семюел, Кахведжи (Брума, 63), Юксек, Вілліан Арао, Кінг (Лінкольн, 63), Валенсія (Дурсун, 72), Россі (Гюлер, 72).

Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)

Стадіон «Мейскі» (Лодзь, Польща)

ДИНАМО – ФЕНЕРБАХЧЕ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(104)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Сподобався Дубінчак, Циганков чомусь боявся брати на себе і загострювати... Ну і сейви Бущана, принесли нам цю закономірну нічию!
Igorrr
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Віталій Ткачук
Ну таке, не програли, та й то добре. В матчі відповіді буде ще складніше, але це футбол, все може бути. Побажаємо удачі ВКДК!
nivava
У Турціі, а зокрема у Стамбулі зараз також БАГАТО НАШИХ РІДНИХ прихильників та прихильниць УКРАЇНСЬКОГО Динамо. Так що підтримка дванадцятого гравця гарантована. Переможемо. СЛАВА УКРАЇНІ !!!
avk2307
Другий тайм значно краще.
Суперник по зубам.
Треба атакувати і забивати в Стамбулі.
Нуль ударів в ствір треба виправляти
Тарас Чубак
На гру важко було дивитись, обидві команди поки не готові. Виділяти особливо немає кого, але Вербіча на банку 100%, він дуже повільний та не стійкий, постійно зажовує м'яч і тормозить атаки. Ну ще не соподобався сьогодні Буя та Кендзьора, занадто прямолінійний, не розумію чому грає він, а Тимчик або Караваєв бо надійністю від нього теж не пахне 
Михаил Степанов
старались, боролись, тужились...начало сезона-тяжело....но мастерство в гастрономе не купишь...работа с мячем ужасная...
nick07
зіграли ніяк, що дуже дивно і тривожно, враховуючи, що ДК то зберегло основний кістяк команди.
Але, надіємось на пермогу в наступному матчі і хоча б прохід в наступний раунд. Успіхів клубу
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Денисов
Гра така собі. Більше схоже на перші матчі після зимового міжсезоння. Все вирішиться в Азії через тиждень.Слава Україні. 
garik_trinity
Пока будут играть "вечные" сидорчуки, гармаши, беседины, дела не будет.
ВИКТОР АНДРУЩИК
Гарно грали,но не вгадували де були ворота суперника.За винятком Сидорчука в першому таймі,то ніхто потужно й пробити по воротах не взмозі,так собі U18 яким чіпляють цінники в десятки млн.Тільки серія пенальті тепер може спасти,ну а що далі?
⬆️
Так долго ждали этой игры, 250-й  в Кубке / Лиге чемпионов. И ничего радостного...
Оказалось что зимние 4:0 с кайратами тут не пляшут.
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Слабенько. Фенер більше володів ініціативою, принаймні за той відрізок, що я дивився. З атакою великі проблеми. Тепер турки безумовні фаворити на своєму полі.
nika007
Где трансферы, где? Сколько щас стоимость этого состава