Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 21 травня 2022, 02:06
9397
9

Вімблдон прокоментував скандальне рішення ATP, WTA та ITF

У Лондоні незадоволені цим рішенням, але стоятимуть на своєму

| Оновлено 21 травня 2022, 02:06
9397
9
Вімблдон прокоментував скандальне рішення ATP, WTA та ITF
Getty Images/Global Images Ukraine

Пресслужба Вімблдона опублікувала відповідь на рішення ATP, WTA та ITF не нараховувати очки за трав'яний мейджор через недопуск російських та білоруських тенісистів.

«Ми не були готові вдаватися до будь-яких дій, які могли б поставити під загрозу особисту безпеку гравців або їхніх сімей. Ми вважаємо, що вимога письмових заяв від окремих гравців як умова участі в Вімблдоні буде пов'язана зі значним ризиком.

Ми не хочемо миритися з тим, що успіх чи участь на Вімблдоні використовувалися на користь пропагандистської машини російського режиму, який через свої строго контрольовані державні ЗМІ має загальновизнану історію використання спортивних успіхів для підтримки тріумфальних розповідей про російських громадян.

Тому ми хочемо висловити наше глибоке розчарування у зв'язку з рішеннями, ухваленими ATP, WTA та ITF щодо рейтингових очок. Ми зберігаємо свою позицію на цьому етапі. Ми також ведемо переговори з нашими колегами щодо турнірів Великого шолома», – сказано у заяві Вімблдона.

Вімблдон відбудеться з 27 червня до 10 липня.

Оцініть матеріал
(104)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Onlyvlad
Це рішення з серії "напугали кота сосиской"). Не хочуть нараховувати собі очки, то хай не нараховують. Вімблдону що з того? Зате уявіть собі: зелена травичка, полуниця з вершками, бабосики (призові ніхто не відміняв) і ЖОДНОГО москаля... Лепота... Це буде найкращій Вімблдон в історії!
Dmytro
atp wta itf - срані паскуди
adidas777
ATP і WTA потвори смердючі, без честі та совісті!
Barry
Надо еще ватников от Australian Open и US Open отлучить. Пусть в Париже с Макроном в обнимку очки считают. 
Октавий Фландрийский
, Все дело в спонсорских деньгах, а их с расеи очень много поступает на счета этих организаций, по расследованию западных журналистов, почти все функционеры этих организаций имеют приличные доплатные бонуса к своим и так не хилым зарплатам, именно от расейских компаний. Отсюда и демарши такие.
Андрій Гусак
Там попереду США і Австралія. Цікаво як тоді ціорганізації будуть вистрибувати. Ще б Францію добавити і можуть створити свої рейтинги. 
aleks8-48
Может они предложат вообще сакции отменить,ведь они касаются и неивиновных только за принадлежность к стране убийц и насильников мирных женщин и детей? Теннисная мафия вроде не замечает,что почти весь спортивный мир отлучает российских и белорусских спортсменов,что в этих странах отменяются крупнейшие соревнования,в том числе и ЧМ. 
Sashamar
Декілька неприємних речей. Усі ці організації свого роду профспілка гравців і змушені захищати своїх членів незалежно від їхніх політичних переконань, громадянства та іншого. Формальних підстав для вилучення немає (на відміну від скасування турнірів). Тому всі обмеження це питання виключно моральних принципів. Найсумніше, що саме знущання над юридичним підходом демократії замість революційної доцільності лежить в основі #вывсеврете і #авыдокажите. Але треба пам'ятати, що революційна доцільність  подобається нам доти, доки вона не торкнеться нас самих.