Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 18 травня 2022, 02:31
32050
7

Повернення команди Петракова. Збірна України обіграла Боруссію М

«Синьо-жовті» вирвали перемогу наприкінці поєдинку

| Оновлено 18 травня 2022, 02:31
32050
7
Повернення команди Петракова. Збірна України обіграла Боруссію М
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України провела перший поєдинок у рамках підготовки до плей-оф відбору ЧС-2022. Суперником «синьо-жовтих» стала менхенгладбахська «Боруссія». До табору нашої команди ще не дісталися легіонери, які продовжують захищати кольори своїх клубів у національних чемпіонатах. До речі, паралельно з матчем у Менхенгладбаху два «збірники» (Миколенко та Зінченко) брали участь у поєдинках Англійської-Прем'єр-ліги.

Getty Images/Global Images Ukraine

На початку матчу українці більше володіли м'ячем, на що господарі поля відповіли доволі агресивним пресингом. Чимало проблем захисним побудовам «Боруссії» доставляли ривки швидкісного Мудрика: саме його забігання спричинило перше взяття воріт. Мудрик випередив захисника та голкіпера менхенгладбахців, відправивши м'яч у порожні ворота. Втім, господарі зуміли швидко зрівняти рахунок. Обрізанням Коноплі сповна скористався Носс, який з меж штрафного від душі увігнав м'яч у сітку наших воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Видавши ударний відрізок, команди дещо зменшили оберти. А на останній хвилині тайму українці ледве не забили другий гол. Знову відзначаємо швидкість Мудрика, який розігнав контратаку і вивів віч-на-віч з голкіпером Шапаренка. На жаль, дуель Соммеру півзахисник програв.

Після перерви тренерський штаб «Боруссії» зробив серію замін, а Петраков обмежився трьома змінами у складі (на поле вийшли Різник, Попов та Бондар). Продовжував тероризувати оборону господарів Мудрик, ударом здалеку змусив попрацювати голкіпера Сидорчук. Менхенгладбахці також мали чудовий шанс на успіх, але після помилки Бондаря Беннетс пробив вище мети.

Наприкінці зустрічі українці активізувалися і це принесло результат. І якщо Бондар не зумів переправити м'яч у ворота після кутового, то з ударом Піхальонка голкіпер «Боруссії» не впорався. На 90-й хвилині «синьо-жовті» могли відзначитися ще раз, але Караваєв не зумів з добивання вразити ціль.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що ж, наша національна команда справила досить непогане враження та продовжить готуватися до відповідальних поєдинків. Наступного тижня підопічні Петракова проведуть товариські зустрічі з «Емполі» (17-го) та «Рієкою» (18-го).

Благодійний матч.

«Боруссія» Менхенгладбах – Збірна України – 1:2

Носс (14) – Мудрик (9), Піхальонок (82)

«Боруссія» М (перший тайм): Соммер, Фрідріх, Херрманн, Штіндль, Плеа, Хофманн, Гінтер, Скаллі, Елведі, Носс, Рейтс.

«Боруссія» М (другий тайм): Сіппель, Ляйнер, Бенсебаїні, Елведі (Мюсель, 69), Гінтер, Нетц, Рейтс, Коне, Нойхаус, Емболо, Беннетс.

Україна: Бущан (Різник, 46), Конопля (Попов, 46), Забарний, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук, Степаненко (Піхальонок, 75), Мудрик (Булеца, 70), Шапаренко (Сирота, 79), Буяльський (Бондар, 46), Бєсєдін (Гармаш, 70).

Головний арбітр: Денис Шурман (Україна)

Стадіон «Боруссія Парк» (Менхенгладбах, Німеччина)

Оцініть матеріал
(291)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mad_Макс
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
adidas777
Господи, какой Воронин отмороженный.
Немцы более серьёзно настроены в студии , чем Воронин.
Спросили у него, как вы относитесь к тому что канцлер Шольц на столько морозится, что бы приехать в Украину и вообще его позиция очень невнятна.
- Я аполитичен, я далёк от того, что происходит в немецкой политике.
Но я знаю, что нам очень все помогают!
- Я знаю, что русские спортсмены за нас, но боятся это сказать в слух...
Соплежуй!
Какая то хрень собачья!
Nordenus
Короче, Мудрика надо срочно продавать в Европу!!! Нельзя чтобы он тут сидел в Шахте, непонятно будет ли вообще следующая УПЛ!
TimurKhAI
Когда Шахтёр играл на том же стадионе в ковидной ЛЧ, в кадр то и дело попадало нанесённое на трибунах название страны-агрессора.
Но сегодня украинские болельщики, объединившись со своими немецкими коллегами, не дали этой надписи ни малейшего шанса прорваться в эфир. Символично 
victorpolo
щось я не зрозумів, навіщо Петраков перевів у другому таймі Забарного на фланг??? Склалося враження, що в нашій збірній перебір центрбеків, і недостатня конкуренція на бровках... Складно буде награти ігрові схеми, коли гравці по ходу поєдинку змінюють свої позиції так кардинально... Караваєв,наприклад... Звичайно, що він "універсал", та неможливо однаково надійно грати на будь-якій позиції! Будемо сподіватись, що ближче до офіційних матчів гра збірної виглядатиме більш цілісно та злагоджено!!!