Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 жовтня 2021, 11:33
37230
292

Вершковий реванш. Реал в Києві розгромив Шахтар

В Мадриді зробили висновки після минулорічних сенсацій

| Оновлено 20 жовтня 2021, 11:33
37230
292
Вершковий реванш. Реал в Києві розгромив Шахтар
Реал Мадрид

«Шахтар» другий сезон поспіль опинився разом з «Реалом» в одній групі Ліги чемпіонів. І про торішні донецько-мадридські баталії у шанувальників «гірників» залишилися найприємніші спогади. Тоді, нагадаємо, «Шахтар» на виїзді обіграв «галактікос» з рахунком 3:2, а потім на НСК «Олімпійський» повторно обіграв іспанського гранда - 2:0. Всього раніше суперники провели чотири очні дуелі, здобувши по дві перемоги. Незважаючи на сенсаційну поразку в матчі проти «Шерифа», команда Карло Анчелотті до протистояння в Києві підійшла на комфортному другому місці групи. «Реал» на два очки випереджав своїх головних конкурентів, адже навіть дві перемоги навряд чи виводили молдовського чемпіона в фаворити квартету.

Перейдемо до кадрової ситуації. Ще в матчі з «Інтером» травму отримав Лассіна Траоре, який без розігріву вписався в ігрову модель Роберто Де Дзербі. Таким чином, буркінієць надовго вибув з ладу, і вирішувати задачу виходу до євровесни «гірники» будуть без нього. Уже в поєдинку проти міланців на вістрі атаки «Шахтаря» діяв Педріньо, і потім в основному саме йому, а не номінальним форвардам, тренерський штаб довіряв цю позицію. Ще однією суттєвою кадровою втратою став Микола Матвієнко, який потрапив до лазарету перед відповідальним протистоянням. Втім, і у «Реалу» були проблеми з бойовими одиницями: Азар, Бейл, Карвахаль, Іско і Йович не могли допомогти своїм партнерам. У той же час, триматчева безвиграшна серія «галактікос» і їхні минулорічні рахунки з донецьким клубом не залишали сумнівів: «Королівський клуб» приїхав до столиці України з найсерйознішими намірами.

Матч розпочався з активних атак гостей, і українським уболівальникам довелося чимало понервувати. Спочатку Бензема з-за меж штрафного майданчика пробив поруч зі штангою, а потім Трубін в падінні відбив м'яч після удару Крооса. А незабаром Трубіну довелося реагувати вже на удар Вінісіуса. Відбившись від стартового штурму суперників, «гірники» спробували взяти м'яч під контроль і диктувати гостям свої умови. Вийшло, прямо скажемо, так собі.

Незабаром територією почали володіти «галактікос» і візуально вони набагато більше контролювали м'яч (правда, в середині тайму статистика щодо володіння була 50 на 50). Особливо небезпечних моментів гості не створювали, але і цього їм вистачило для взяття воріт. Васкес з правого флангу вирізав передачу на хід Бензема, і Кривцов у підкаті зрізав м'яч повз Трубіна, який намагався врятувати ситуацію. В принципі, дещо нелогічний гол був цілком очікуваним. За першу половину зустрічі гості завдали 15 (!) ударів по воротах «Шахтаря».

На другий тайм тренерський штаб донецького клубу випустив Марлоса і Маркоса Антоніо, який замінив Соломона (ізраїльтянин знаходиться явно не в найкращих своїх кондиціях). Але після відновлення гри «гірники» зазнали справжньої шокової терапії. Спочатку втрата на своїй половині поля призвела до швидкої комбінації «Реала», яку точним ударом завершив Вінісіус, а незабаром він же блиснув індивідуальною майстерністю, відправивши м'яч під поперечину.

0:3, і справа для «Реала» було практично зробленою. Надалі «гірники» намагалися награти на гол престижу (і кілька разів були близькі до успіху), але «вершкові» атакували розкуто і небезпечно. Вінісіус до дублю додав результативну передачу, дозволивши відзначитися Родріго, а крапку в матчі поставив Бензема вже в компенсований час.

0:5 - перспективи донецького клубу на євроарені в нинішньому сезоні стають вельми туманними. У наступному турі підопічні Роберто Де Дзербі спробують щось протиставити «Реалу» на «Сантьяго Бернабеу».

Ліга чемпіонів 2021/2022. 3 тур. Група D.

«Шахтар» (Донецьк, Україна) - «Реал» (Мадрид, Іспанія) - 0:5.

 Кривцов, 37 (аг), Вінісіус Жуніор, 50, 56, Родріго, 65, Бензема, 90+1.

 Маркос Антоніо, 46.

«Шахтар»: Трубін -  Додо, Кривцов, Марлон, Ісмаїлі (Корнієнко, 74) - Майкон, Алан Патрік (Степаненко, 79) - Тете (Марлос, 46), Педріньо, Соломон (Маркос Антоніо, 46) - Фернандо (Мудрик, 74).

«Реал»: Куртуа - Васкес, Мілітао (Вальєхо, 87), Алаба, Ф. Менді (Марсело, 69) - Модріч (Камавінга, 78), Каземіро (Вальверде, 78), Кроос - Родріго (Асенсіо, 78), Бензема, Вінісіус Жуніор.

Арбітр: Срджан Йовановіч (Сербія).

НСК «Олімпійський» (Київ, Україна)

ШАХТАР - РЕАЛ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Родріго (Реал Мадрид).
56’
ГОЛ ! М'яч забив Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Вінісіус Жуніор (Реал Мадрид).
37’
ГОЛ ! Автогол забив Сергій Кривцов (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Брайтон – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 25 квітня 2024, 21:10 1
Брайтон – Манчестер Сіті. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок в АПЛ

Коментарі 292
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pixelman
Восточная сосауло во всей красе
Funny____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Ох и развели Ахметку как лоха с этим сосуоловцем. Не иначе, как Ограбление по итальянски
Boss
Сасуоло продолжается.
Mr.Budd
Можно было бы, конечно, покритиковать защиту, но ведь забитых за 3 матча Лч-0
Алексей Голяченко
Опять сегодня Палкину и серуну на ковре у ахмета стоять и объяснять куда деньги ушли. И тики така тут не пройдет. Скорее шпили вили
Ёкарный Бабай
У Шахтера становится традицией влетать в спарках с сухим крупным счетом.
saha-yakut
Каштру неплохой был тренер.
dimando560
Роберто ДЕ ДЗЕРБИ: «Наш проект только зарождается»
sahka1981
Реал играющий на изи, вполсилы спокойно покуражился над бразильским ШД, да еще и силы поберегли на куда более важный матч с Барсой. А ведь перед этим попали Еспаньйолу и Шерифу...Примечательно, что украинцев начали массово выпускать лишь при 0-4... И
Fender
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
samird
Предсказуемый результат. Как я ранее (ещё после Монако) и говорил - фарт не может длиться вечно, а когда он закончится - будет очень больно. И это не последний раз в этом розыгрыше. У Шахтёра нет нормальной защиты. Причем не конкретно защитников, а вся команда не умеет защищаться. А итальянец ещё и держит на скамейке единственного игрока, который хоть немного способен добавить надежности и подстраховки карнавалу.
Real20
А где заголовок Реал унизил Шахтер?
VadyaMetal
"Восточная Барселона" типа проиграла в "эль-класико" Реал накидал в ржавую торбу от души... Закарпатлоха с его душевнобольными фантазиями и корефанами уже было видно сегодня?
Sauron
Сподобалось як кияни посміхались на трибунах та сиділи до фінального свистка.
cooperchack
6 - xvalenok02, 19.10.2021 10:42-9
Динама проиграла челси на родном стадионе 0-5.
Это себе даже шахта не позволяла.

Теперь шахта может себе позволить даже чизбургер
Fender
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KIEv
Да какая разница какой счет. Зебру и Ахметова только игра интересует. А играли классно. Марлон вон 5 минут с ногой на мяче простоял.
BronenosecPotelkam
понравилось, как чернявенькие землеройки ржали на лавке запасных при счет 0-4
команда, хули. это тебе не по парашам прятаться
Trollface
Шахтер не спас свое очко. Агробизнес сколько бы не пропустил.