Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 вересня 2021, 12:24
36092
268

Бойові нулі на Олімпійському. Динамо і Бенфіка зіграли внічию

Київський клуб стартував у груповому турнірі Ліги чемпіонів з нічийного результату

| Оновлено 15 вересня 2021, 12:24
36092
268
Бойові нулі на Олімпійському. Динамо і Бенфіка зіграли внічию
ФК Динамо Київ

Перед матчем з «Бенфікою» Мірча Луческу заявив, що в нинішній Лізі чемпіонів «Динамо» має намір зробити крок вперед. Потім, правда, румунський наставник пояснив, що це зовсім не означає, що в групі з «Баварією», «Барселоною» і «Бенфікою» його команда є фаворитом і повинна виходити з групи. «Ми добре розуміємо, що три команди випереджають нас за досвідом, рівнем гравців і щорічною участю в лізі найсильніших. Коли я говорив, що хочу, щоб мої хлопці зробили крок вперед, то це було про те, щоб вони більш відповідально підходили до всіх моментів. Не робили помилок, які ми допускали в минулому році. Саме тоді ми зможемо зробити цей крок», - сказав Луческу.

З наставником «Динамо» важко не погодитися: в цьому році опоненти в групі, мабуть, навіть складніше, ніж в минулому. Нинішня «Баварія» точно сильніша за «Ювентус», «Бенфіка» за всіма критеріями краща за «Ференцварош», а «Барселона» і без Мессі все одно залишається грізною силою. Тому команді Луческу, щоб боротися, як мінімум, за третє місце, потрібно робити крок вперед в ігровому плані. І домашній матч з «Бенфікою» повинен був дати відповідь на питання: чи готове «Динамо» до конкуренції в Європі. Адже якщо не брати очки вдома з «Бенфікою», то де їх брати в цій групі?

***

У стартовому складі «Динамо» знайшлося місце для Буяльського, який тільки напередодні повернувся в основну групу після пошкодження, отриманого в грі з Казахстаном. На вістрі атаки Луческу віддав перевагу Шкуріну, а не Гармашу і Супрязі, які отримали ігровий час у матчі з «Металістом 1925». Не став Луческу робити перестановки і на останньому рубежі: Бущан вже відновився після травми, але гра Бойка не викликала нарікань, а від добра добра не шукають. А далі без сюрпризів: Миколенко, Сирота, Забарний, Кендзьора в обороні, Сидорчук та Шапаренко - в центрі поля, на флангах - Циганков і Де Пена, Шкурін на вістрі атаки, а Буяльський на позиції «фальшивої дев'ятки».

Жорже Жезуш не став відходити від звичної розстановки 4-3-3, випустивши на вістрі атаки екс-форварда «Динамо» Романа Яремчука. Українець, за якого «орли» в міжсезоння заплатили 17 мільйонів євро «Генту», відмінно почав сезон. У шести матчах за «Бенфіку» забив два м'ячі і віддав чотири гольові передачі. Правда, не можна сказати, що Роман здорово проявив себе на НСК «Олімпійський». Чи то від хвилювання, чи то через щільну опіку Забарного, який не відходив від партнера по збірній, в першому таймі Яремчук відзначився хіба що непотрібною жовтою карткою.

Гості досить жваво розпочали поєдинок, заволодівши ініціативою і центром поля. Для команди Луческу це, схоже, не стало сюрпризом: віддавши супернику контроль у середині поля, кияни побудували гру на контратаках. І вже в дебюті ця ставка могла зіграти. Буяльський перехопив м'яч в центрі поля і вже виходив на ударну позицію, але португальці зупинили його рейд за допомогою фолу. Шапаренко міг покарати гостей ударом зі штрафного, але Влаходімос потягнув удар з-під поперечини.

Потрібно відзначити, що «Динамо» приділяло багато уваги обороні, не залишаючи Яремчуку і його партнерам вільні зони в атаці. Але з початком атак у господарів не складалося. В першу чергу, через високий пресинг у виконанні суперника. Гравці «Бенфіки» активно йшли у відбір у початковій стадії атак «Динамо», ставлячи в тупик Бойка і захисників. Часом у динамівців не було варіантів для першого-другого пасу на своїй половині - і через це постійно виникала нервозність. А потім слідувала втрата м'яча.

На 34-й хвилині високий пресинг гостей ледь не приніс результат. Вірніше, динамівці самі ледь не «привезли» м'яч у свої ворота. Втрата біля штрафного завершилася ударом Евертона, який, на щастя, встиг заблокувати Сидорчук, котрий кинувся під м'яч.

В цілому, якщо резюмувати перший тайм, то «Динамо», за винятком штрафного Шапаренка, нічого не створило в атаці, але і «Бенфіці» в позиційних атаках не дало себе показати. Одним словом, нічийний тайм за рахунком і грою.

Після перерви ситуація на полі практично не змінилася. «Бенфіка» також високо намагалася пресингувати, але динамівці при виході з оборони стали активніше задіювати Миколенка, під якого відкривався Шапаренко. «Бенфіка» додала в швидкості і завдяки активності правого вінгера Жілберто, який добре підключався до атак, перевела гру на половину поля «Динамо».

Додалося роботи і у Дениса Бойка. На 55-й хвилині голкіпер «Динамо» врятував після удару впритул Яремчука. Форвард «Бенфіки» корпусом відтіснив Забарного і пробив з лінії воротарського. На щастя, Бойко зреагував, відбивши м'яч ногами.

Жорже Жезуш збільшив темп, зробивши потрійну заміну: замість Евертона, Яремчука і Жілберто вийшли Радоньїч, Нуньєс і Лазаро. Луческу відповів однією: Гармаш вийшов на вістря атаки замість Шкуріна, який провів, по суті, всю гру без м'яча. А трохи пізніше поміняв і вінгерів, випустивши свіжих Караваєва і Вербича. І через пару хвилин після виходу на заміну флангові гравці «Динамо» ледь не спорудили гол. Гармаш виграв м'яч у центрі, віддав на хід Караваєву, той прострілив у центр штрафного, Отаменді по м'ячу не влучив і цим, очевидно, дезорієнтував Вербича, який явно не очікував такого подарунку від аргентинця.

Виникло відчуття, що після цього пружина «Динамо» разожмется в кінцівці матчу і вистрілить. Так і сталося. У компенсовані три хвилини підопічні Луческу створили більше, ніж за весь матч. Спочатку Шапаренко потряс поперечину ударом з-за меж штрафного, Буяльський добивав - голкіпер відбив, а потім рикошетом м'яч влучив у штангу. Потім Шапаренко після пасу Гармаша з флангу ввів в екстаз уболівальників «Динамо», переправивши м'яч у сітку. Ось вона пружина! Але радість була передчасною: після перегляду ВАР арбітр відмінив взяття воріт через офсайд у Гармаша.

У підсумку, нульова нічия, яка, в цілому, якщо абстрагуватися від останніх хвилин, виглядає цілком справедливою. На більше «Динамо» не награло. Будемо сподіватися, що в цій Лізі чемпіонів команда, як і говорив Луческу, все ж зробить крок уперед.

Ліга чемпіонів. Група Е. 1-й тур.

«Динамо» - «Бенфіка» - 0:0

Сидорчук (52), Забарний (73), Гармаш (82) - Рафа Сілва (21), Яремчук (44), Вайгль (71)

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Сирота, Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Де Пена (Вербич, 76), Шкурін (Гармаш, 59), Циганков (Караваєв, 76).

«Бенфіка»: Влаходімос, Морато, Вертонген, Отаменді, Грімальдо, Вайгль, Жоау Маріу (Таарабт, 86), Жілберто (Лазаро, 59), Евертон (Радоньїч, 59), Рафа Сілва (Піцци, 90), Яремчук (Нуньєс, 59).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - БЕНФІКА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(129)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 8
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 19
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 268
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
name_footbol
Жаль, было бы круто
axylinam
Хорошо Динамо сыграло ,даже выиграть в концовке могли и в обороне особых дыр не было,в принципе ничейная игра получилась
Cityzen83
Не, ну молодцы. Мне бы сказали перед матчем , что в ничью сыграем, я был бы счастлив как младенец. А так , пиндец, я всю семью разбудил, дети проснулись, а лысый гол отменил. Сцуко обидно. Дедушка - спасибо за Динамо, очень неплохо.
Балабольченко Ломпаченко
Шапаренко жаль. За последние 3 минуты дважды мог забить и со 2 попытки все же сделал, но офсайд...
name_footbol
Не там офсайд, но блин как круто было бы! Но последних минутах ушатать бенфику
BekXan
Я понимаю что было бы круто с победой но реально там был офсайд.
А так игра была тактическая .
sahka1981
Молодцы, закономерно в принципе, концовка конечно бомба просто была!
firstromario
та чистий офсайд. коли микола давав перший пас... але всеодно нормально зіграли.
Балабольченко Ломпаченко
Интересно, а если Бенфика забила бы такой гол, то его засчитали бы?
vishu
то я скинув щоб інші бачили наскільки угандошені тут модератори. банити треба тих, хто провокує срачі. і банити з кінцями, щоб людина з свого пристрою більше в принципі ніяк не могла тут заново зареєструватися. і все. і буде порядок та менше придурків на сайті.
bassofon
Бывает и такое. Но, были и будут ситуации, когда ВАР нам помогал и будет помогать.
Ilya
Динамовских фанов с очком)
name_footbol
Игра ничья - но жаль концовку! Всегда нас это преследует, хотелось увидеть Бога футбола, на нашей стороне! Классная концовка и тут же грустная! В любом случае...удачи Динамо, завтра болею за Шахтер! Нужны очки, не хочу ругаться кто лучше....сейчас рейтинг самое главное....Мы УКРАИНЦЫ и хотим от наших большего!
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Мне понравилось.
Считаю лучшим забарного он всех съел.
garik_trinity
Коле обидно сейчас. Но ничья - тоже неплохо. Уже не полный провал, да ещё и в такой группе.
sergalis
Динамо выглядело не плохо. Тактически играли хорошо. Играть с Бенфикой в открытый футбол это самоубийство. Были хорошие моменты, жаль не дожали их.
И действительно, по этому матчу, Динамо выглядело более зрело, нежели в прошлом году в лиге чемпионов.
vishu
дивіться: комент цілком адекватний. нічо такого в цьому нема. питання - адміни на цьому сайті адекватні чи у них мізків нема взагалі? чому ви не баните цих дурнів максика та інших, які регулярно сруть на різних гілках і провокують інших? ви взагалі ідіоти поїхавші чи як?
Внимание! Администрация сайта выносит вам предупреждение о возможности бана в связи с вашим комментарием от 15.09.2021 00:39:
«во буде прикол, якщо Вернидуб накаже сьогодні це отсасуоло. лише уявляю як цим кротяткам бомбане мовчати на сайті кілька днів мінімум будуть але щиро бажаю цій отсасуольній команді перемоги, бо як не як, а українська тіма. хай і з трьома складами бразил, але українська »
В случае повторного нарушения правил общения на сайте вы можете быть забанены без предварительного предупреждения.
Володимир Омельченко
Мій основний профіль забанили, через то що я написав, що спірт.ЮЯ пишуть тупі заголовки. А фейскантролів і максів не банять, тому що... Чому цих недоносків не банять???
bassofon
А как лысый Гармаша удалял, это вообще цирк какой-то.
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил