Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 09 вересня 2021, 21:02
36679
79

Нічийний фатум продовжився в Чехії. Збірна України знову втратила перемогу

Гол Корнієнка виявився дебютним, але не переможним

| Оновлено 09 вересня 2021, 21:02
36679
79
Нічийний фатум продовжився в Чехії. Збірна України знову втратила перемогу
УАФ

Експеримент заради експерименту - саме таким виявився контрольний матч збірної України проти національної команди Чехії. Напередодні матчу в Пльзені, після поєдинку відбору на ЧС-2022 проти Франції, наставник «синьо-жовтих» Олександр Петраков відпустив «додому» відразу сімох гравців основи. «Гірників» - тому що їх попросив відпустити «Шахтар», а динамівців - просто так, щоб іншому нашому гранду не було прикро, що в збірній «експлуатують» тільки їх гравців. Дивна ситуація, чи не так? Замість того, щоб награвати склад, награвати схему, доносити футболістам свої принципи гри, адже часу на все це дійсно не було, новий тренер збірної намагається догодити і нашим, і вашим. Тільки не собі. І це напередодні трьох вирішальних поєдинків відбору на Мундіаль. Ну, він чемпіон світу, йому видніше...

У підсумку проти збірної Чехії наша національна дружина зіграла таким складом, яким навряд чи ще коли-небудь зіграє. У старті - відразу три дебютанти: Сирота, Качараба і Корнієнко; рідкісні гості в основі - Бойко, Тимчик, Зубков і Сікан. Та й Макаренко теж. Лише трьох з одинадцяти можна назвати гравцями основної обойми - Кривцова, Зінченка і Ярмоленка. І що показово: в жовтні, коли потрібно буде грати проти боснійців і фінів, лише останні троє (в кращому випадку, ще й Тимчик) будуть претендувати на місце в стартовому складі. Решта - в кращому випадку будуть претендувати на те, щоб потрапити в протокол матчу. Якщо це не експеримент заради експерименту, тоді що?

Ну, маємо те, що маємо. Тепер про саму гру. Петраков не змінив собі - зіграв у три центрбеки, з акцентом на швидкий перехід з оборони в атаку. Але цей акцент не завжди спрацьовував. Стартові хвилини були досить нервовими. Перш за все - у «виконанні» наших футболістів. На восьмій хвилині ми самі собі привезли небезпечний момент, коли Тецл, обігравши Бойка, під кутом пробивав у порожні ворота, але голкіпера підстрахував Кривцов. Потім чехи створили ще два напівмоменти, на що наші скромно промовчали.

Далі відносно довго нічого не мінялося: чехи атакували, створювали напівмоменти, били по воротах з різних дистанцій, наші просто терпіли. А на 27 хвилині гостей прорвало. Тимчик промчав по своєму флангу і зробив простріл уздовж штрафного майданчика чехів на Корнієнка, і Віктор сильним ударом у ближній верхній кут воріт відкрив рахунок. Це дебютний гол молодого захисника «гірників» за першу збірну країни.

Для чехів пропущений м'яч став справжнім холодним душем. Вони довго не могли прийти до тями. А ось гості - навпаки, намагалися кувати залізо, поки гаряче. Моменти були в Ярмоленка, Зінченка, Тимчика - гра в атаці явно налагодилася.

Однак гра в захисті все ще залишалася нервовою. На 37 хвилині знову самі «заварили кашу», і ледь Пешек не зрівняв рахунок - Сирота вибив м'яч практично з порожніх воріт.

Перша половина зустрічі залишилася за нами. Але тільки з точки зору результату: по грі чехи виглядали цікавіше, жвавіше й агресивніше. Але перемагає, як відомо, той, хто забиває. Наші забили, чехи - ні.

Другу половину зустрічі, як, втім, і першу, активніше почали господарі. Удари здалеку, кутові, загалом, все, як і раніше у виконанні підопічних Шилгави. Але реальних загроз біля воріт Бойка довго не було. А ось наші зусиллями Ярмоленка на 58 хвилині створили непоганий момент - Андрій цілив у дальній верхній кут, але трохи не пощастило. П'ятьма хвилинами пізніше українці створили ще більш вагомий момент для того, щоб подвоїти рахунок, але простріл Зубкова ніхто не зміг замкнути.

Чехи відповіли по-чоловічому: фланговий простріл Тецл замикав в один дотик, і Бойко вже нічим не міг допомогти, але на виручку нашому кіперу поспішила штанга.

Надалі суперники обмінювалися гострими випадами: у чехів вони були дійсно гострими, у наших - так собі.

На фініші поєдинку чехи помітно активізувалися. І нашій обороні довелося серйозно потрудитися. Але переможний рахунок, на жаль, не втримали: не вистачило кількох секунд - Видра зрівняв рахунок вже тоді, коли скінчився компенсований час.

Проте, в цілому експеримент можна вважати вдалим - не програли ж. Олександр Петраков на чолі першої збірної країни йде поки без поразок. Але і без перемог.

Товариський матч.

Чехія - Україна - 1:1.

 Корнієнко, 27 - Видра, 90+3.

Зінченко, 1 - Саділек, 46, Крал, 74.

Чехія: Станек - Цоуфал, Голеш (Каша, 62), Ємелка, Гавел (Матею, 46) - Крал, Соучек (Барак, 62) - Пешек (Гложек, 46), Саділек, Змргал (Видра, 46) - Тецл (Сачек, 77).

Україна: Бойко - Качараба, Кривцов (Соболь, 46), Сирота - Тимчик, Макаренко (Шапаренко, 56), Зінченко, Корнієнко - Ярмоленко (Кочергін, 76), Сікан (Яремчук, 56), Зубков (Булеца, 64).

Арбітр: Філіп Глова (Словаччина).

Стадіон: «Дусан-Арена» (Пльзень, Чехія).

ЧЕХІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Матей Видра (Чехія).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Корнієнко (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(84)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 79
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Local78
Кінцівку матчу потрібно разом з психологом тренувати, бо це вже в ніякі ворота не лізе...
Chemist
Дійство печальне:
Петраков - у що і як грала збірна не знає навіть він. Напевно " будєт аналізіровать"
Качараба - в збірній бути не повинно, "достатньо" Сироти
Кочергін - приїхати в збірну тільки для того, щоб чеський ноунейм опустив його фінтом Зідана....
Соболь - вічно перелякане
Зіна - до Маліни на банку, щоб подумав
Жирний плюс Тимчику і Корнієнку
джентельмен
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks Maydan
Збираємо підписи щоб УЄФА дозволила Україні закінчувати матчі на 85 хвилині.Тоді у нас буде все норм.По другому,мабуть ніяк..🤔🤣
Alex86 1
Нам шо чемпион мира, шо аутсайдер, шо сердняк - все равно будет ничья, Укр. - специалисты по ничьим.
umnuy2
мы находка для букмекерских контор
an52
Вже п'ятий матч поспіль, коли забиваємо першими і не можемо втримати рахунок! І у 3 матчах з цих 5 пропускаємо на останніх хвилинах!
NikitaZub
З таким стоячим захистом, особливо останні 15-20 хвилин , нам боснійці не 1, а 3 покладуть
Mr.Budd
Сегодня было слишком много ноунеймов на поле. В принципе все они заслуженно могут идти дальше тренироваться
Олег фурманюк
Всегда со страхом жду добавленного времени! И снова облажались!
garik_trinity
Не подпускайте этого комментатора к микрофону во время матчей сборной. После того, как он начал вещать о возможной победе в добавленное время, я понял, что будут неприятности.
Vbolivalnyk-Peter
А мені здається, що Петраков усе правильно зробив, що відправив деяких гравців зі збірної. І не принципово чи то з Шахтаря, Динамо чи ще звідкісь. Розмова про нагрівання якихось ігрових схем з одними і тими ж гравцями - пусті балачки, а от грати 3 матчі за 10 днів - велика ймовірність, що хтось може отримати травму від перенавантаження. Миколенко - і так зрозуміло, що може грати на позиції лівого та лівого центрального захисника, Циганков - скляний, Караваєв - зрозуміло, Степаненко та Сидорчук - теж впринципі зрозуміло (надійні руйнивникі). П'ятов - нічим би вчора не зарадив (Впринципі Бойко вчора відстояв нормально). Єдине, що з Малиновським ситуація незрозуміла. Наразі в ігрових схемах Петракова йому не знаходиться місця, однак тренер що має вигадувати варіанти, аби тільки Руслана знайшлося місце на полі - напевно що ні. З іншого боку залишився Ярмоленко (який доречі вже на початку 2-го тайму просто пішки ходив по полю - явно "наївся" вже футболу за 2 попередні гри), Зінченко (який половину ігрового часу приколювався та "дурня валяв" на полі. Крім того коли переглядати нових гравців у збірній, як не у товариських матчах?
Panda1818
Всё познается в сравнении. Отборочная кампания на евро, Украина не проиграла ни одного матча - офигенно круто, отборочная кампания на ЧМ, Украина не проиграла ни одного матча - капец херово
Batya
Рецепт простий Зіну на лавку поруч із Маліною, бо обидва не грають у відборі.
Dmit D
Опять вернулись к нашей привычной игре: постоянно бегать отбирать мяч, потом выбить абы куда, если повезёт сходить в атаку, если нет, то снова бегать отбирать. Хз то ли тренера такие, то ли игроки, а скорее все вмести взятые.
_NATSGUL_
"Нічийний фатум продовжився в Чехії"
Хватит ныть и винить судьбу. Виновата только сборная за такой результат. Отдали полностью мяч сопернику и вжались всей командой в свои ворота, вот нас и наказали, в очередной раз. Ну, вот любим мы на грабли одни и те же наступать снова и снова, и учится на своих ошибках мы не хотим...или не можем
Heyter
Может у кого то есть бабка которая выкатывает яйцами ничьи???
axylinam
С учётом экспериментального состава ,плюс матч гостевой ,плюс матч всего лишь товарняк ,результат игры очень хороший
Lyolik
При такой игре ничья, это положительный результат.
Наливайко Діма
Добре що нiчья.Там програш мав бути.