Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 червня 2021, 21:19
9232
6

Одного голу вистачило. Англія вдома мінімально перемогла Хорватію

Рахім Стерлінг приніс перемогу господарям

| Оновлено 13 червня 2021, 21:19
9232
6
Одного голу вистачило. Англія вдома мінімально перемогла Хорватію
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірні Англії та Хорватії в останні роки зустрічаються одна з одною досить часто. І завдяки цьому у них склалися непрості відносини. Кілька разів хорвати явно переходили дорогу своїм більш іменитим суперникам, були перемоги і в активі англійців. Але найбільш пам'ятними, на мій погляд, залишаються два поєдинки. Так, нещодавно на чемпіонаті світу 2018 року у півфіналі Хорватія виграла у Англії в додатковий час з рахунком 2:1. А у відборі до чемпіонату Європи 2008 року футболісти з Балканського півострова, які на той час вже забезпечили собі перше місце в групі, в останньому матчі в Лондоні на стадіоні «Вемблі» завдали поразки господарям поля з рахунком 3:2 і тим самим не пустили англійців до фінального турніру.

Напевно англійці не забули про такі болючі поразки і вийшли на цю гру, яка, до речі, знову проходила на «Вемблі», з явним наміром досягти позитивного для себе результату. Та й за прогнозами букмекерів саме підопічні Гарета Саутгейта вважалися фаворитами поєдинку.

Вже на 6-й хвилині швидка контратака господарів поля ледь не призвела до голу. Стерлінг відмінним пасом вивів на ударну позицію Фодена і той зряче направляв м'яч у дальній лівий від себе кут воріт. Хорватів врятувала стійка. За дві хвилини непогано приклався до м'яча Філліпс і тепер довелося демонструвати свою майстерність голкіперу хорватів Ліваковичу.

Getty Images/Global Images Ukraine

А ось далі гра явно заспокоїлася і до перерви пройшла практично без воріт. Причому десь до середини тайму збірна Англії ще продовжувала володіти помітною ігровою перевагою і проводила одну атаку за іншою, використовуючи обидва фланги. Ось тільки до небезпечних моментів справа більше не доходила. Гості теж намагалися довго контролювати м'яч, проте в передній лінії і у них не все виходило, а з ударами по воротах взагалі не клеїлося.

Була, щоправда, у англійців непогана можливість для взяття воріт на 43-й хвилині, коли вони отримали право на перспективний штрафний удар. Виконував його Тріпп'єр, але Перішич, який стояв у стінці, високо вистрибнув і відбив м'яч в бік від воріт.

В перші десять хвилин другого тайму на полі практично нічого не змінювалося. Обидві команди продовжували грати не у високому темпі і не загрожували воротам суперників. І тільки на 55-й хвилині Модріч наважився на удар здалеку, але Пікфорд забрав м'яч в руки. Англійці відповіли більш яскравим епізодом та відкрили рахунок у матчі.

На 57-й хвилині гольову атаку господарів поля розігнав Філліпс. На правому фланзі він обіграв захисника, змістився трохи в центр і видав блискучий пас на хід Стерлінгу. Форвард збірної Англії вибіг до воріт хорватів та сповна скористався своїм шансом. Бив він вже з меж штрафного майданчика з-під захисника Врсалько та так точно, що Лівакович вже нічого вдіяти не зміг.

Getty Images/Global Images Ukraine

Через чотири хвилини англійці могли забити і другий гол. Цього разу Маунт промчав по лівому краю і зробив простріл вздовж воріт. Кейну не вистачило якихось сантиметрів, щоб підправити м'яч у ворота. При цьому капітан господарів поля вдарився о стійку і йому довелося надавати медичну допомогу.

Хорвати, звичайно ж, намагалися відігратися. В одному з епізодів на 65-й хвилині Ребіч опинився з м'ячем в межах штрафного майданчика суперників, однак удар у нього явно не вийшов і круглий пролетів повз ворота.

А збірна Англії продовжувала тринькати свої моменти. Маунт та Стерлінг по черзі опинялися на ударній позиції і, напевно, могли пробити набагато краще. Але обидва рази м'яч летів вище поперечини.

В кінці матчу очікуваного штурму воріт Пікфорда у Модріча та його партнерів не вийшло. Все ж збірна Хорватії нинішнього зразка поки мало нагадує ту, що ми звикли бачити раніше і яка стала срібним призером попереднього чемпіонату світу. А англійці в заключні хвилини діяли впевнено, надійно і здобули бажану перемогу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат Європи. Група D. Тур 1.

Англія - Хорватія - 1:0.

 Стерлінг, 57.

 Фоден, 64 - Чалета-Цар, 42, Ковачіч, 48, Брозович, 66.

Англія:  Пікфорд, Вокер, Стоунз, Мінгс, Тріпп'єр, Філліпс, Райс, Стерлінг (Калверт-Льюін, 90+2), Маунт, Фоден (Решфорд, 70), Кейн (Беллінгем, 82).

Хорватія: Лівакович, Врсалько, Віда, Чалета-Цар, Гвардіол, Модріч, Брозович (Влашич, 70), Ковачич (Пашаліч, 85), Крамаріч (Брекало, 70), Ребіч (Петкович, 78), Перішич.

Арбітр: Даниеле Орсато (Італія).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

АНГЛІЯ - ХОРВАТІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

57’
ГОЛ ! М'яч забив Рахім Стерлінґ (Англія).
Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Валенсії сподівається, що вихід на Євро допоможе Яремчуку
Футбол | 28 березня 2024, 20:28 0
Тренер Валенсії сподівається, що вихід на Євро допоможе Яремчуку

Бараха розраховує на позитивний настрій гравців

Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»
Футбол | 28 березня 2024, 15:15 21
Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»

Микита Швець розповів, як участь на чемпіонаті Європи збільшить вартість українських гравців

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Scofield Lincoln
У хорватов ни одного момента...(
yuriy_kent
Хорош. Англичане не дали ничего создать хорватам.
garik_trinity
Месть за полуфинал состоялась
ManUtd
Пиги-собака научилась пользоваться VPN, такое в цирке можно показывать.
cooper
Хорвати ніякі. Або вирішили тихою сапою...
olshody
Хорваты попили крови английским болельщикам, как и украинским. Потому очень рад даже такой победе Англии. Тем более что гости аж ничего не смогли потом придумать. а это же их любимый конёк. Забить и мотать кишки.) Пусть теперь чехов бомбят.