Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 березня 2021, 09:51
14424
253

Мінімальна реабілітація. Шахтар в донецькому дербі здолав Олімпік

Команда Луїша Каштру здобула непросту перемогу

| Оновлено 07 березня 2021, 09:51
14424
253
Мінімальна реабілітація. Шахтар в донецькому дербі здолав Олімпік
twitter.com/FCShakhtar

Поразка від «Зорі» і сенсаційний виліт з Кубка України після протистояння з першоліговим «Агробізнесом» змусили говорити про кризу в грі футболістів донецького «Шахтаря». Реабілітуватися за невдалі результати підопічним Луїша Каштру належало в матчі проти «Олімпіка», який також переживає не найкращі часи. До донецького дербі команда Юрія Калитвинцева, який в кінці лютого очолив клуб, підійшла з серією з трьох поразок.

«Гірники» агресивно почали зустріч, і вже на 2 хвилині Тете ледь не вразив ціль дальнім ударом. Втім, надалі «олімпійці» досить успішно справлялися зі спробами суперників вийти на ударні позиції. Підопічні Каштру більше володіли м'ячем, але не могли подолати компактну оборону «Олімпіка». При цьому номінальні господарі поля проводили досить гострі контрвипади. Після навісу з кутового ледь не забив Нкенг, який випередив Трубіна і головою пробив неточно. Тільки своєчасний вихід голкіпера «Шахтаря» завадив дістатися до м'яча в безпосередній близькості від воріт Тейшейрі.

По такій грі саме гол «гірників», як би парадоксально це не звучало, виглядав дещо несподіваним. Майкон зі своєї половини поля зробив блискучу вивірену передачу на хід Додо, який на швидкості втік від Лебеденка, вийшов один на один з голкіпером і пробив точно в кут. Цей гол став першим за чотири матчі, який «гірникам» вдалося провести з гри!

Після пропущеного голу «олімпійці» продовжили гнути свою лінію і навіть зуміли відправити м'яч у ворота суперників. Нкенг головою замкнув навіс з кутового, але після тривалої паузи, пов'язаної з переглядом відеоповторів, арбітр не зарахував гол. Снурніцин у воротарському заважав Трубіну, потім ще опинившись в офсайді, і цей епізод став приводом для скасування взяття воріт.

У другому таймі малюнок гри не змінився. «Гірники» діяли першим номером, «олімпійці» намагалися спіймати удачу на контратаках. Трохи не вистачило точності ударам головою Тете і Антоніо, які замикали навісні передачі. Той же Антоніо після скидки Тайсона з хорошої позиції пробив вище цілі.

Намагаючись додати міць атаці, тренерський штаб Калитвинцева випустив на поле Каргбо, який повинен був допомагати активному Нкенгу. Але такий хід себе особливо не виправдав. Підопічні Каштру, в свою чергу, не поспішали форсувати події і намагалися грати раціонально. Адже для «Шахтаря» на перший план виходив результат у звітному поєдинку.

В кінці матчу положення «Олімпіка» ще більше погіршилося. За грубий фол проти Дентіньо Бабенко отримав другу жовту картку і достроково покинув межі поля. Але незважаючи на чисельну меншість, господарі ледь не вирвали нічийний результат. Після скидки Пасича Нкенг у дотик з меж штрафного завдавав удару, і «гірників» врятувала майстерність Трубіна. Міг поставити крапку в матчі Судаков, але в цьому епізоді свою реакцію продемонстрував Бетім.

«Шахтар» здобув мінімальну перемогу і тепер готуватиметься до протистояння з «Ромою» в Лізі Європи. У наступному турі чемпіонату «гірники» проведуть домашній матч проти «Десни», а «Олімпік» чекає гостьова зустріч з «Олександрією».

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Олімпік» - «Шахтар» - 0:1

Додо (24)

Нкенг (23), Бабенко (67), Тейшейра (71) - Ісмаїлі (64), Дентіньо (85)

Бабенко (83, друга жовта картка)

«Олімпік»: Бетім, Е.Пасич, Зотько, Снурніцин, Бабенко, Завійський (Романовський, 73), Політило, Де Паула (Каргбо, 64), Тейшейра, Нкенг, Лебеденко

«Шахтар»: Трубін, Додо, Матвієнко, Вітао, Ісмаїлі, М.Антоніо (Дентіньо, 71), Майкон, Марлос, Тете (Коноплянка, 90), Тайсон (Соломон, 80), Мораес (Судаков, 72)

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського (Київ)

ОЛІМПІК - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 253
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Муґунот Уух
Судья прервал неудачную серию Шахтера
axylinam
ахметова нужно сажать в тюрягу за подкуп арбитров,а Шахтёр отправить на место прописки в Мариуполь или в ордло или куда подальше,эти уголовники в Киеве не нужны
Vbolivalnyk-Peter
І тут без суддів ну ніяк... За що не зарахували гол у ворота кротів? Нахрена то ВАР як ті судді-дегенерати самі правил не знають? Там мало того, що гол чистий, так ще й Турбіну потрібно було як мінімум жовту давати, а можливо і червону - тупо кулаком "зарядив" в потилицю гравцю Олімпіка - так можна було і до лікарні чоловіка відправити....
BaZia
Лишили Олимпик чистого гола.. Молодцы такой он путь к чемпионству
серж жорж
Это позорная игра и судейство землероек за уши тянут 100% Трубин толкнул игрока в спину пенальти .
medved13
А кто второй коснулся мяча после подачи углового? Коснулся тот кто забил гол, так же?То есть при подаче вне игры не было. Чувак залез вне игры псле того, как его ударил Трубин(за что надо было ставить пенальти). Я ору с этих клоунов с каналов Футбол. С умным видом несут полную чушь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dima Tretyak
Позор
ya_3
Увы, проблеска в игре ШАХТЁРА пока не наблюдается...
avk2307
Позорно наблюдать, как коментатор игры, эксперты в студии и ведущий не могут объяснить почему гол не засчитали. В каком ещё чемпионате такое есть? И как Калитвинцев не пытался сгладить это своим мнением,Гельзин все по делу сказал (только без матрв надо было). Это те же руки Срны, Бутко и т.д. . Ну сколько можно?
bolelschik
Игрок Олимпика стоял во вратарской по стойке смирно, вратарь сам в него въехал
Sergii Novykov
Думаю после этого матча всем понятно что Заре можно особо не напрягаться. Сколько шахтеру надо будет очков для 2-го места столько и нарисуют.
«Експерты» стояли как го..на обьевшиеся после монолога гельзана.. ахаха.. я чемпион ссср.. почему вы не уважаете мое експертное мнение.. ахаха...
Ура нашему чемпиону...
Леонід Леонідович
Судья был лучшим нападающим
А ВАР был лучшим вратарём!
DK1961
Я на месте динамовцев отказался бы играть за сборную шевы - почему они должны ж...пу рвать с Испанией, а павелкинская банда всеми силами тащит вверх клуб с пляжей сан-пауло?!! Это право КЛУБА! Наконец-то выступить с заявлением по поводу этого судейства, кабинетных побед лохметовцев и прочих гадостей!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Болела
Чесно кажучи, було б цікаво, щоб рефи давали вьюхи після матчів. Просто цікаво, як тут можна пояснити відміну голу. З точки зору профі арбітра. Офсайд, блокування кіпера, можна припустити такі варіанти, але переглядаючи епізод, це якась "дичь". Краще зіграти в нічию, ніж забирати таку перемогу у Олімпік і визнавати, що в "королівстві" Шахтаря не все в порядку. Об'єктивно.
SerjMakovey
Убогая "пабеда" ущербных....
Если такие, как Гельзин, кроют матом в прямом эфире кротню, то уже достало всех...
VAD
Казалось бы кроты выиграли, снова на коне? но нет, и в этот раз обосрались по полной с позорнейшим судейством, и это с варом, коментатор, эксперДы и те кто рисовали линии выглядят убого в своих попытках как-то это оправдать какое позорище воняет из норы неслабо
bolelschik
Кошмар! Гол отменили сами не знают, за что. Судья раздавал карточки, явно в расчете на красную. Даже в большинстве Шахтер мог пропустить - чудо спасло. Судьи сволочи, коммментатор гнилой, т.е. Шахтер есть Шахтер.