Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 11 лютого 2021, 02:54
83634
28

Олена ПІДГРУШНА: «Еберг? Таку нахабність і хамство бачила вперше»

Українська біатлоністка - про боротьбу з Ханною Еберг

| Оновлено 11 лютого 2021, 02:54
83634
28
Олена ПІДГРУШНА: «Еберг? Таку нахабність і хамство бачила вперше»
Getty Images/Global Images Ukraine

Сьогодні збірна України стала четвертою в змішаній естафеті на чемпіонаті світу в Поклюці. Олена Підгрушна, яка на останньому колі боролася за бронзу з Ханною Еберг, звинуватила шведку в брудній боротьбі:

«Коли пішла друга половина кола, я почала обходити Еберг по правій стороні траси. Але вона, побачивши мене справа, почала зміщуватися в бік, виштовхуючи мене в «свіжак» (свіжий, невкатаний сніг - прим.), а іноді навіть в кущі.

Те, що я кричала «Хоп, хоп!», не мало ніякої реакції, і як тільки вона бачила, що я її обганяю, просто підрізала - так було кілька разів. Це - абсолютно неспортивна поведінка, і, відверто кажучи, за двадцять років у спорті, я таку нахабність і хамство бачила вперше.

Після цього на останній підйом я вже пішла за нею, потім на спуск, лижі прекрасно котили, і навіть не дивлячись на те, що я знову вийшла в свіжак, почала шведку обганяти, фактично вирівнялася, і в цей момент вона просто почала переставляти лижі між мої .

Я мало не впала, і, зрозуміло, що рух було заблоковано. Виходячи на фініш, я вже намагалася обійти то праворуч, то ліворуч, але історія повторювалася знову і знову: вона зміщувалася то правіше, то лівіше, повністю перекриваючи будь-які мої маневри.

Повторюся, це - абсолютно неприпустима поведінка в спорті, і я вважаю, що таких спортсменів потрібно покарати.

Раніше було таке правило, що коли спортсмен позаду кричить тобі «Хоп!», ти повинен зміститися і дати можливість себе обійти.

Зараз, як мені сказали сьогодні, це правило вже відсутнє, але якщо спортсмен ось так нахабно не дає можливості їхати супернику, це порушення.

Я була абсолютно шокована після фінішу, і навіть зараз злість аж до того, що руки трусяться. Напевно, добре, що я не бачила Еберг після фінішу і не знаю англійську в достатній мірі, щоб висловити все, що було на серці.

Можна сказати, що це лише емоції від втраченої медалі. Але я повністю відповідаю за свої слова. На трасі є камери, і навіть якщо ці моменти не потрапили в трансляцію, все це можна побачити при перегляді відеозапису.

Протест? Так, думаю, що мав сенс. Більш того, якби так поступила я, то ми б ще не доїхали до фінішу, а мене б вже дискваліфікували, або покарали іншим чином.

Але у нас вийшов такий збіг обставин, що в фінішному містечку не було тренерів, а поки я дійшла до нашої кабінки на стадіоні, почалися вже збори журі, членом якого був Юрай Санітра.

А Юрай - єдина людина в нашій делегації, в компетенції якої подавати протести. Тому ми, власне, просто не встигли це зробити - не вистачило якихось лічених хвилин».

Оцініть матеріал
(636)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vik_77
Лєн,в тебе за спиною була гвинтівка...
axylinam
Пидгрушная погорячилась,Эберг не обязана её пропускать,в своё время наша биатлонистка немку на финише не пропустила,немецкие болелы недовольные были,но правила нарушены не были и наши взяли золото в эстафете
Аа Бб
Уверен, будь Лена на месте Эберг, т.е. впереди, поступала также, а после финиша и подумать бы не смогла, что что-то нарушала. Просто эмоции.
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kvlad200760
Що таке "почала піджимати,витискати"? Лижі їдуть туди куди їх направляє господар ! треба було просто йти по своїй траекторії не зміщуючись ,нехай би було зіткнення!були б розбори,визначили б хто правий! А що після бійки руками махати,тим більше що протест подавати запізно!!!
ManUtd
Сейчас, как мне сказали сегодня, это правило уже отсутствует
---------------
Занавес
PUTINHUILO
Лена,это эмоции
Кто мешал отстреляться лучше?Тоже шведка?
Sergey Gorbachenko
Можно подумать, что будь впереди Пидгрушна, она была бы в этой борьбе сама "Мисс Fair Play". Она, наверное, и трассу бы уступала, и никаким образом не пыталась бы заблокировать обгон своей соперницы, и т.д. и т.п. Оберг вела борьбу не нарушая абсолютно никаких правил. а если нарушала - подавайте протест. А у нас как всегда: виноваты все, только не тот, кто напортачил. На кону стояла медаль чемпионата мира, поэтому все разговоры на счет соревновательного духа и всего такого прочего - это все в пользу бедных.
Владимир Коновалец
Приймати участь в чемпіонаті світу і не знати правил біатлону? Ось над чим треба працювати Бринзаку та його команді...
ihor35
"Лыжню!!!"
И шведы послушно отдадут 30000 Евро призовых?!
Святая простота.....
Николай Ханенко
я думаю, что надо было себя агрессивней вести и пытаться продавливать вплоть до столкновения (если считала, что права) шведка после финиша еле на ногах держалась - не думаю. что она была достаточно устойчива на трассе. хотя лыжи это не бег, там плечем не оттеснить... в общем жалко потерянную медаль но очень хорошие перспективы на будущее. Очень надеюсь они все на пике формы к чемпионату подошли, а не фармы нажрались
Sviatoslav Kudelych
Просто не встигли подати протест!
slafko
Лена забыла, наверное, как закрыла финиш Дальмаер. Хоп, хоп на финише за медаль-это шутка такая? И да, шведка не обязана знать английский, не родной язык хотя она его и знает, вне зависимости от того знают ли его другие спортсмены. Медаль проиграна на последней стрельбе, но в целом достойное выступление нашей сборной и Пидгрушной в том числе.
vizuals
Що заважало Ленці наїхати рудій стерві на лижі?
Василий Будник
Хто всравсь- нев1стка..
RoNIkyo
Прикольно, в Формулі 1 ти повинен пропустити суперника, а в якомусь занюханому біатлоні можна стопорити.
mustapha
Блядь,як гидко,на стрічці знову зібралась сєкта брудних рашистських казламордих сєпарів,які поливають брудом українських спортсменів.Суки,уйобуйте на свій раша ру,та там бовтайтесь в своєму лайні,тварюки.
Tеllur
Так что....
Даже в наших цветах шкуры есть.
AЛВ
Вчіться хамству в москалів.!!!
umnuy2
хоп хей ла ла лей