Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
| Оновлено 18 сiчня 2021, 15:19
21627
15

Вольові баски і джокер Тораля. Атлетік вигриз у Барси Суперкубок Іспанії

В кінці додаткового часу Ліонель Мессі отримав червону картку

| Оновлено 18 сiчня 2021, 15:19
21627
15
Вольові баски і джокер Тораля. Атлетік вигриз у Барси Суперкубок Іспанії
twitter.com/AthleticClub

Два тижні тому «Барселона» і «Атлетик» зустрічалися в рамках чемпіонату Іспанії, і каталонці здобули перемогу з рахунком 3:2. Той матч став дебютним для Марселіно Гарсії Тораля біля керма баскського клубу. До речі, в 2019-му саме цей фахівець очолював «Валенсію», яка в фіналі Кубка Іспанії обіграла «блаугранас». Той трофей залишався єдиним в тренерській кар'єрі Тораля.

Тривалий час на полі точилася рівна гра з мінімумом небезпечних ситуацій біля воріт. Номінальні гості почали зустріч з активного пресингу, з яким каталонці цілком справлялися. Перший удар в створ був зафіксований аж на 26-й хвилині. Це Капа від кута штрафного пробив під поперечину, і тер Штеген перевів м'яч на кутовий.

А ближче до кінця тайму підопічні Рональда Кумана почали діяти більш наполегливо, що принесло їм бажаний результат. Після двоходівки Мессі та Альби захисник «Атлетіка» заблокував удар аргентинця, але м'яч відскочив до Грізманна, який завдав точного удару. Втім, баски відразу організували свою результативну атаку. Вільямс зробив закидання на хід де Маркосу, який відірвався від Альби і розстріляв ворота.

Незабаром після перерви ще один епізод ледь не завершився неприємностями для «блаугранас». Рауль Гарсія замкнув навіс зі штрафного, відправивши м'яч у ворота, але арбітр зафіксував офсайд. Перед цим зі штрафного міг забити і Мессі, відправивши футбольний снаряд поруч зі штангою.

Гра продовжувала проходити в рваному темпі з невеликою кількістю гострих моментів. Хороший шанс не використав Вільямс, який після помилки Араухо не влучив у ворота. А ось «Барселоні» вдалося провести ідеальну комбінацію, що увінчалася точним ударом Грізманна після прострілу Альби.

Баски відразу мобілізувалися, почавши шукати підходи до штрафної суперників. Каталонці віддали м'яч футболістам «Атлетіка» і ледь не піймали опонентів на контратаці. Швидка комбінація «блаугранас» завершилася дещо слабкою передачею Мессі на Де Йонга, і голландцеві не вдалося вирішити епізод на користь «Барселони». Якби каталонці реалізували цей момент, вони б «закрили» гру. А так, у басків залишився шанс на порятунок, і вони перевели гру в додатковий час. Каталонці вальяжно зіграли у власному штрафному майданчику під час навісу зі штрафного «Атлетіка», і Вільялібре, що недавно вийшов на поле, зрівняв рахунок.

А на початку першої додаткової 15-хвилинки блискучий гол спорудив Вільямс, який з лівого кута штрафного закрутив м'яч у дальню «дев'ятку». Незабаром ледь не збільшив перевагу «Атлетіка» Муніаїн, котрий не потрапив по м'ячу у лінії воротарського.

У «Барселони» ще був другий додатковий тайм для того, щоб виправити ситуацію. Але все, що змогли створити каталонці, це неточний удар Грізманна після закидання Альби. А останньою крапкою в матчі стало вилучення Мессі, перше для аргентинця в футболці «Барселони». Мессі відмахнувся від Вільялібре, і після перегляду відеоповтору арбітр був категоричний.

Таким чином, «Атлетік» виграв третій Суперкубок Іспанії в своїй історії.

Суперкубок Іспанії. Фінал.

«Барселона» - «Атлетик» - 2:3

Антуан Грізманн (40, 77) - Оскар де Маркос (42), Асьєр Вільялібре (90), Іньякі Вільямс (94)

Клеман Лангле (11), Жорді Альба (115) - Дані Гарсія (67), Асьєр Вільялібре (109), Хон Морсільо (110)

Ліонель Мессі (121, груба гра)

«Барселона»: Марк-Андре тер Штеген, Жорді Альба, Клеман Лангле (Франсіску Трінкан, 106), Рональд Араухо, Серджино Дест (Оскар Мінгеса, 46), Серхіо Бускетс (Рікі Пуч, 97), Френкі де Йонг, Ліонель Мессі, Педрі (Міралем П'янич, 88), Антуан Грізманн, Усман Дембеле (Мартін Брайтвайт, 88)

«Атлетік»: Унай Симон, Ерай Альварес, Андер Капа (Алехандро Беренгер, 81), Оскар де Маркос, Мікель Баленсіага (Іньїго Лекуе, 83), Іньїго Мартінес (Унай Нуньєс (95), Рауль Гарсія (Асьєр Вільялібре, 83), Унай Венседор (Мікель Весга, 81), Дані Гарсія, Ікер Муніаін, Іньякі Вільямс (Хон Морсільо, 106)

Арбітр: Хесус Хіль Мансано

Стадіон «Олімпіко де Севілья» (Севілья, Іспанія)

БАРСЕЛОНА - АТЛЕТІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(95)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Barsa2019
Бильбао за счёт характера и настроя выиграл. По ходу игры складывалось впечатление, что Атлетик играет в финале Лиги Чемпионов, а Барса обычный матч Ла Лиги.
vsevolod fomichov
Как я и предполагал в анонсе к матчу, мотивация басков оказалась выше.
В итоге Атлетик последовательно переиграл обоих грандов - и Реал и Барселону.
Средняя, но довольно крепкая команда, на сегодня оказалась лучше проблемных грандов.
Порядок бьет класс, впрочем класса, как такового, уже и нет.
Месси - отдельная тема. Последнее время больше портит свое "пенсионное дело".
Портит все то лучшее, что с ним связано.
Некрасиво он уходит из футбола.
Trasher311987
Баски я вас поздравляю.
Недокоманда которая недавно была великой повержена.
Очень надеюсь на то что гном уйдет.
И я снова стану болеть за Барселону
Tеllur
Суперкубок королевства с конституционной монархией!
А в финале представители автономных сообществ Каталонии и Страны Басков. Где королевские клубы? Где???
Ilya
Распетушились то как)
Барселона в этом сезоне помойка и Месси пешеход.
Ilya
Эту Барселону только ленивый не побеждает и ДК