Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 20 грудня 2020, 13:11
2344
1

Мотор – Загреб. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Запоріжці приймають головного аутсайдера нинішньої Ліги чемпіонів

| Оновлено 20 грудня 2020, 13:11
2344
1
Мотор – Загреб. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Загреб» відбудеться у четвер, 17 грудня, в Запоріжжі. Початок поединку в ПС «Юність» о 19.45. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Минулого тижня була зіграна частина поєдинків десятого туру Ліги чемпіонів, який значився останнім в розкладі турніру в 2020 році. Однак через велику кількість переносів через пандемію коронавірусу команди ще до завершення календарних баталій почали домовлятися одна з одною про можливість зіграти частину відкладених зустрічей. Не залишився в стороні від загального тренда і чемпіон України. В результаті «Мотор» на поточному тижні зіграє ще два поєдинки в турнірі і тільки після них у запоріжців настане єврокубкова пауза. Першою з двох перенесених зустрічей значиться домашня гра проти хорватського «Загреба», яка спочатку повинна була відбутися на останньому тижні листопада, але проведенню гри завадила наявність коронавірусу в балканському колективі.

Команди вже провели між собою матч першого кола в Хорватії і тоді «Мотор» в дуже непростому поєдинку обіграв господарів майданчика – 24:23. Зустріч вийшла дуже бойовою. Хорвати вели в рахунку більшу частину першого тайму, але під завісу стартової тридцятихвилинки запоріжці наздогнали свого суперника і вийшли вперед на один м'яч. Завершення першого тайму і майже половина другого ігрового відрізка пройшли як на гойдалках, хорвати наздоганяли, а українці знову виходили вперед. Далі запоріжці трохи відірвалися від суперника і з великими труднощами, але все-таки втримали переможний результат.

Результативність в складі «Мотора» в загребському поєдинку розподілилася досить рівномірно. По п'ять м'ячів у ворота хорватського чемпіона закинули розігруючі Борис Пуховський і Айденас Малашинскас, по чотири рази ворота суперника вразили правий напівсередній з Сербії Мілош Орбовіч і лівий напівсередній Дмитро Горіга. Також не можна не відзначити відмінну гру у воротах від білоруського голкіпера «Мотора» Івана Мороза, який відбив 10 з 33 кидків суперників (30,3%) і від його колеги Максима В´юника. Молодий український голкіпер двічі виходив на семиметрові і обидва рази відбивав гандбольні пенальті.

У складі хорватського клубу найбільше проблем українському чемпіону приніс лівий крайній Давид Мандіч. На його рахунку шість результативних кидків. Решта гравців «Загреба» не закинули запоріжцям більше трьох м'ячів.

Після гри з «Мотором» у хорватського чемпіона і трапився сплеск головної хвороби 2020 року, так що «Загреб» майже місяць був без офіційної ігрової практики (перша зустріч між командами відбулася 18 листопада).

Варто відзначити, що балканський клуб на даний момент є єдиною командою в Лізі чемпіонів, яка ще не набрала жодного очка. Більш того, «Загреб» найгірша команда турніру за середньою кількістю закинутих м'ячів. У хорватського чемпіона цей показник становить 24 результативних кидка в середньому за гру (144 голи за 6 ігор). За середнім показником пропущених м'ячів хорвати також не вражають - 32,3 кидки пропускають суперники «Мотора» в поєдинках Ліги чемпіонів (п'ятнадцятий показник з шістнадцяти учасників турніру). Природньо, що все перераховане вище відображується на турнірному становищі клубу. «Загреб» замикає октет В і має дуже невисокі шанси на потрапляння до плей-оф.

Група В. Турнірна таблиця.

1. «Барселона» (Іспанія) – 16 очок (8 ігор)

2. «Веспрем» (Угорщина) – 13 (8)

3. «Ольборг» (Данія) – 10 (9)

4. «Мотор» (Україна) – 8 (7)

5. «Кіль» (Німеччина) – 7 (8)

6. «Нант» (Франція) – 4 (6)

7. «Цельє» (Словенія) – 2 (8)

8. «Загреб» (Хорватія) – 0 (6)

Для українського і хорватського клубів майбутня гра буде вже шостою дуеллю в рамках Ліги чемпіонів. На даний момент рахунок за особистими зустрічами – 3:2 на користь «Мотора». Причому раніше команди незмінно обмінювалися домашніми перемогами (сезони 2013/14 і 2018/19). У нинішньому сезоні паритет вперше порушено завдяки перемозі запоріжців на Балканах.

В цілому, український чемпіон є фаворитом майбутнього поєдинку, про що говорять і котирування букмекерських контор. На користь нашого клубу свідчать і результати останніх ігор запоріжців, і місячний простій хорватів (у внутрішній першості «Загреб» перший етап пропускає, а СЕХА-Ліга все ніяк не візьме свій старт в нинішньому сезоні), і рідні стіни Палацу Спорту «Юність».

Минулого тижня «Мотор» створив сенсацію зі знаком плюс, обігравши в гостях французький «Нант», тепер важливо не здивувати шанувальників гандболу зі знаком мінус. Поразка для запоріжців катастрофою не стане, але нинішній «Загреб» – це не той суперник, з яким слід втрачати очки на домашньому паркеті.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

 
  • 1.29
  • 11
  • 5.1
Сделать ставку
 
  • 1.24
  • 12.50
  • 5.30
Сделать ставку
 
  • 1.26
  • 11
  • 5.20
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Завершився Турнір претендентів із шахів. Хто зіграє за світову корону?
Інші види | 22 квітня 2024, 12:50 0
Завершився Турнір претендентів із шахів. Хто зіграє за світову корону?

Індієць Гукеш змагатиметься з китайцем Діном, у жінок буде китайське дербі

Як виглядає список бомбардирів УПЛ 2023/24 після 25-го туру?
Футбол | 23 квітня 2024, 03:40 7
Як виглядає список бомбардирів УПЛ 2023/24 після 25-го туру?

Одноосібним лідером є форвард Динамо Владислав Ванат – 12 голів, 7 асистів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил