Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 листопада 2020, 23:52
19191
216

Шахтар в меншості не зміг обіграти Олександрію

У Києві команди обмінялися голами на початку другого тайму

| Оновлено 21 листопада 2020, 23:52
19191
216
Шахтар в меншості не зміг обіграти Олександрію

З різних причин обидва клуби не змогли задіяти в цьому поєдинку деяких своїх футболістів. Але у гірників, як відомо, є в наявності значно більше кваліфікованих гравців і тому для їхнього тренерського штабу не було особливих проблем виставити на матч практично бойовий склад. Щодо гостей, то тут найбільш вразливим місцем через відсутність Юрія Паньківа могла здатися воротарська позиція. Та й у захисті Володимир Шаран змушений був використовувати далеко не оптимальне поєднання.

Як не дивно, але стартовий відрізок цієї зустрічі пройшов з невеликою перевагою «Олександрії». Вона більше володіла м'ячем і частіше йшла вперед великими силами. Щоправда до небезпечних моментів справа так і не дійшла. І лише після того, як на 15-й хвилині Жуніор Мораес завдав першого і неточного удару по воротах у цьому матчі, гості в контратаці цілком могли відкривати рахунок. В цьому епізоді відмінно зіграв Валерій Лучкевич, який на правому фланзі дістав м'яч буквально біля лицьової лінії і віддав передачу ближче до центру штрафного майданчика Кирилу Ковальцю. Той бити не став, а відпасував м'яч ще далі на відкритого Максима Третьякова, але завершальний удар у півзахисника гостей вийшов не дуже сильним, та ще й прямо в руки Андрію Пятову.

Далі ігрова перевага перейшла до гірників. Тепер вже вони більшу частину часу проводили на половині поля суперників, однак крім двох ударів Тете (перший раз м'яч пролетів вище воріт, а в другому випадку впевнено зіграв Олег Білик) футболісти «Шахтаря» більше нічого не створили.

А потім на 29-й хвилині стався епізод, після якого номінальні господарі поля залишилися в меншості. Це Жуніор Мораес грубо зіграв в центрі поля проти Євгена Банади. Спочатку арбітр матчу Катерина Монзуль показала порушнику жовту картку, але переглянувши момент за допомогою VAR, поміняла колір на червоний.

Вже маючи на одного гравця більше, «Олександрія» на 34-й хвилині провела хорошу атаку, завершував яку ударом приблизно з лінії штрафного майданчика Валерій Лучкевич, але трохи промахнувся. А потім до кінця тайму тричі могли відзначитися гравці «Шахтаря». Так, на 37-й хвилині після удару здалеку Тараса Степаненка голкіпер гостей Олег Білик відбив м'яч, що летів під поперечину, на кутовий. І трохи пізніше два удари поспіль по воротах суперників завдав Манор Соломон, однак обидва рази м'яч пролітав поруч зі штангою.
      
Відразу після перерви на 47-й хвилині «Шахтар» все ж досяг успіху. Це Алан Патрік з лівого флангу виконав прекрасну діагональну передачу на протилежний кут воротарського майданчика, куди з-за спини Максима Третьякова стрімко вибіг Додо і головою з близької відстані відправив м'яч у сітку воріт. Буквально тут же через дві хвилини спробував відповісти Кирило Ковалець, але з ходу пробив повз ворота.

Втім, вже на 53-й хвилині рахунок у матчі став рівним. І знову в центрі уваги опинився Кирило Ковалець. Цього разу він став автором результативної передачі справа, а завершив зусилля партнерів Євген Банада, який в цій грі вийшов з капітанською пов'язкою. Забивав гол гравець «Олександрії», перебуваючи зовсім без опіки перед воротарським майданчиком, так що виручити свою команду Андрій Пятов вже не міг.

Після того, як суперники обмінялися голами, гра пішла на зустрічних курсах. То одна команда атакувала, то інша, поки на 69-й хвилині партнери вивели на ударну позицію Тете, але з вигідної позиції той пробив вище поперечини. А за хвилину приблизно таким же неточним ударом відзначився Майкон, який щойно вийшов на заміну. Ці два моменти нібито послужили господарям поля сигналом до штурму воріт «Олександрії» і далі небезпечні моменти стали виникати частіше. Особливо близький до успіху на 75-й хвилині був Дентіньо, але після його удару м'яч з лінії воріт вибив Дмитро Гречишкін.

Захопившись своїми атаками, «Шахтар» ледь не пропустив у свої ворота. На 77-й хвилині Валерій Лучкевич справа віддав передачу в центр воротарського майданчика на Максима Третьякова, але той метрів з трьох примудрився не влучити у ворота і м'яч від поперечини відскочив у поле.

Ближче до кінця матчу суперники ще по разу обмінялися небезпечними моментами. Так, на 81-й хвилині з передачі Миколи Матвієнка головою небезпечно пробив Фернандо, але трохи вище воріт. А за чотири хвилини вже Євген Банада після виконання штрафного удару також головою не зумів вразити ціль.

У підсумку нічия 1:1, яка навряд чи задовольнила гірників, але стала цілком прийнятним результатом для гостей.
 
Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Шахтар» - «Олександрія» – 1:1

 Додо (47) - Євген Банада (53).

 Жуніор Мораес (31, ПК).

 Маркіньос Сіпріано (6), Микола Матвієнко (83) - Максим Третьяков (45 + 1), Кирило Ковалець (76).

«Шахтар»: Андрій Пятов - Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Додо, Маркіньос Сіпріано (Майкон, 69) - Манор Соломон, Маркос Антоніо (Дентіньо, 43), Тарас Степаненко, Тете, Алан Патрік (Фернандо, 69) - Жуніор Мораес.

«Олександрія»: Олег Білик - Олександр Мельник, Павло Пашаєв, Валерій Лучкевич, Роман Вантух, Владислав Бабогло - Дмитро Гречишкін, Максим Третьяков (Дмитро Шастал, 81), Кирило Ковалець (Василь Грицук, 90 + 1), Євген Банада - Артем Сітало (Денис Устименко, 72).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 216
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Лично я не расстроен. Хороший вечер в плане футбола
Alassane Pléa 0-6
Отскочила штольня. Александрия должна была выносить ржавых!
Aleks04
Сашка порадовала, могли побеждать. Как обычно всрався радной шухтьор, им не привыкать. Следующий матч против Днепра-1, надеюсь днепряне как в старые добрые натянут кротов
Andre066
Поздравляю кротов с тяжелейшей ничьей 5-ой в 10 турах,50% ничьи, так держать ! Давайте бейте рекорд по ничьим,верим в вас!
kino
А де всі ідери донецькі які нині срали на гілці Динамо? Де ви організми? Яйці собі відриваєте за гаражами?..у.обки кончені.
Vipfishman2
Бамбасянсянчики в своём репертуаре 🤣🤣🤣 теперь ждём продолжения немецкого фильма для взрослых 🤣🤣🤣а оно обязательно будет🤣🤣
Александр Шевченко
Интересно,а у кого будет больше ничьих в конце чемпа у кротов или селюков с Петрово. Тут вон какая борьба идет между ними, за самую миролюбивую команду в чукре
JV
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Милан Милан
Ну что и требовалось доказать, без помощи судьи пижоны-бомжи - ничто! Лохи полнейшие!!!!!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вика Бега
Шлакхтар вылетит из лч с последнего места
DKTheBest2
Відскочили Кроти. 😂
Turnok
Похоже, что вопрос о чемпионстве уже снят. 3 очка разницы - это конечно мало, но с Шахтёром сейчас происходит то, что происходило раньше с Динамо. Он начал терять очки с другими командами. И продолжит их терять и дальше. Думаю в этом чемпионате тоже не стоит ждать интриги, чемпион определится очень рано и с большим разрывом в таблице, только уже чемпионом будет Динамо.
DK1961
С нетерпением жду нового рекогда ржавых. В Германии
Maslyaspor
Монзуль таки показала що таке безпринципне суддівство . Млять мужики не можуть брати такі відповідальні рішення як вона )
adidas777
Не обыграли Александрию???
Какая жалость, а счастье было так близко!
А ДК всё таки выиграло, и донецким тролям сегодня непонятно кого тролить!
Потрольте самих себя!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zelia73
класс--всрався шлюхтёр
Алексей Голяченко
Максим ты жив . А мы уж за переживали случилось ли что