Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 07:07
3096
0

Перемоги Чорноморця і Металіста 1925 дебют Яковенка, супергол Полісся

21-го жовтня відбулося вісім матчів восьмого туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 07:07
3096
0
Перемоги Чорноморця і Металіста 1925 дебют Яковенка, супергол Полісся
ФК Металіст 1925

«Полісся» зуміло виграти у «Кременя» з рахунком 2:0. Команда Сергія Шищенка, як і раніше, показує відмінну гру в обороні. Колектив із Житомира знову не пропустив. Усього на даний момент у ворота «Полісся» суперники забили два м'ячі, і це найкращий показник гри в обороні серед команд Першої ліги.

Став окрасою цього туру гол захисника житомирської команди Максима Гавриленка, який вже в доданий час відзначився чудовим «сухим листом».

Головною інтригою туру було повернення до тренерської роботи Павла Яковенка, який напередодні очолив «Оболонь». Перед матчем проти «Агробізнесу» Павло Олександрович заявив наступне: «Для початку, ми будемо вигравати в кожній грі, все будемо для цього робити. А далі буде видно». Як розумієте, зіграти внічию, а тим більше, програти в поєдинку з непростим суперником «пивовари» не мали права. І Яковенко в матчі з командою з Волочиська почав тримати слово. «Оболонь» перемогла з мінімальною перевагою завдяки швидкому голу у виконанні Юрія Бровченка. Так відомий фахівець перемогою відзначив повернення на тренерський місток після восьмирічної перерви.

Як і раніше, не може набрати перші очки в чемпіонаті «Кристал». Цього разу херсонська команда поступилася в рідних стінах «Гірнику-Спорт» з рахунком 1:3. І хоч команді Сергія Валяєва вдалося вийти вперед, все ж гості з Горішніх Плавнів зуміли виграти дуель. Ця перемога дозволила команді Ігоря Жабченка з 14 очками закріпитися на третій позиції.

Знову виграв і «Чорноморець». Команда Сергія Ковальця в черговий раз довела, що не збирається здавати позицій. Одесити перемогли на виїзді «ВПК-Агро» з комфортним рахунком 2:0 завдяки голам Лиховидька та Авагімяна. Ця вікторія дозволила «морякам» з 18 балами залишитися на першому місці в турнірній таблиці.

Також у принциповому західноукраїнському дербі зустрілися івано-франківське «Прикарпаття» і тернопільська «Нива». Основні події матчу розгорнулися перед перервою і в дебюті другого тайму. На голи у виконанні гравців «Прикарпаття» Романа Дитка та Юрія Шпирки «Нива» відповіла точним ударом Романа Волохатого. Крім того, по червоній картці отримали захисник «Прикарпаття» Сергій Мелінішин і нападник «Ниви» Андрій Різник. Мелінішин отримав другу жовту картку в матчі, оскільки суддя вважав, що він зіграв рукою в своєму штрафному. За це також в ворота «Прикарпаття» був призначений пенальті, який реалізував Волохатий. А через три хвилини склади вирівнялися після того, як за симуляцію фолу в штрафному івано-франківців другу жовту заробив Різник.

Не таким багатим на події був поєдинок між «Миколаєвом» і «Вересом». Колективи колишніх воротарів, а нині головних тренерів Іллі Близнюка та Юрія Вірта розписали мирову 0:0. Ну, що тут сказати! Напевно, обидва фахівці задоволені результатом, адже їхні команди не пропустили, а результат на табло відобразив, що обидві команди очолюють екс-голкіпери.

«Волинь» порадувала своїх фанатів ще однією перемогою в сезоні. На цей раз колектив Василя Сачка взяв три очки у виїзному матчі проти «Альянсу». За лучан відзначилися Ігор Сікорський та Іван Цюпа. Після цієї перемоги «Волинь» з 12 очками розташувалася на четвертій сходинці в Першій лізі.

Виграв свою зустріч ще один лідер другого дивізіону - «Металіст 1925». У матчі проти «Авангарду» харків'яни змогли розпечатати ворота краматорської команди тільки ближче до середини другого тайму. По голу за команду Валерія Кривенцова записали в свій актив Дмитро Кравченко і Дмитро Криськів. У цей вечір за «Металіст 1925» забивали лише футболісти з ім'ям Дмитро, а ось «Авангард» порадував своїх фанатів тільки, як виявилося, голом престижу в додатковий час у виконанні Юрія Сеницького. Як підсумок, харків'яни виграли матч з рахунком 2:1 і з 15 очками залишилися на другій позиції.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 8-й тур

21 жовтня, середа.

«Полісся» - «Кремінь» - 2:0
Голи: Гавриленко, 45+3, Галенко, 57.

«Оболонь» – «Агробізнес» – 1:0
Гол: Бровченко, 6.

«Кристал» – «Горняк-Спорт» – 1:3
Голи: Семеніна, 39 – Батюшин, 45 (з пенальті), Чередниченко, 51, Карась, 77.

«ВПК-Агро» – «Чорноморець» – 0:2
Голы: Лиховидько, 36, Авагімян, 90+1 (с пенальти).

«Прикарпаття» – «Нива» Тернопіль – 2:1
Голи: Дитко, 33, Шпирка, 46 – Волохатий, 49 (з пенальті).

Вилучення: Мелінішин, 47 – Різник, 50.

«Миколаїв» – «Верес» – 0:0

«Альянс» – «Волинь» – 0:2
Голы: Сикорський, 45+2, Цюпа, 59.

«Металіст 1925» – «Авангард» – 2:1
Голи: Кравченко, 64, Криськчв, 74 – Сеницький, 90+2.

Турнірна таблиця Першої ліги

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ніякої Баварії. Нагельсманн продовжить контракт зі збірною Німеччини
Футбол | 19 квітня 2024, 12:07 4
Ніякої Баварії. Нагельсманн продовжить контракт зі збірною Німеччини

Тренер визначився зі своїм майбутнім

Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею
Футбол | 18 квітня 2024, 17:31 160
Ледь не перемудрували. Шахтар урятував перемогу над Зорею

Команда Пушича примудрилась пропустити за переваги за кількістю гравців, але вчасно схаменулась

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.