Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 21 вересня 2020, 11:37
6777
1

Одна фатальна помилка. Ліверпуль здолав Челсі, який грав у меншості

Безгольовий перший тайм поєдинку завершувало вилучення Андреаса Крістенсена

| Оновлено 21 вересня 2020, 11:37
6777
1
Одна фатальна помилка. Ліверпуль здолав Челсі, який грав у меншості
twitter.com/LFC

Англійська Прем'єр-ліга вже встигла достатньо нашуміти після початку нового сезону. Стартові поразки «Манчестер Юнайтед» і «Тоттенхема», невгамовний «Лідс», зі своїми двічі по 4:3 з різним результатом у плані набору очок, «Евертон» і лондонський «Арсенал», які після своїх стартових двох поєдинків очолюють турнірну таблицю. Окрім того, у рамках другого туру національної першості проходив перший поєдинок сезону з гучною вивіскою. Лондонський «Челсі» на рідному «Стемфорд Брідж» приймав чинного чемпіона АПЛ – «Ліверпуль».

Саме на колектив Юргена Клоппа припала перша гольова феєрія від колективу Марсело Б'єлси, після чого у «червоних» був рівно тиждень у запасі для того, щоб ліквідувати проблемні зони в своїй моделі гри перед матчем з більш сильним суперником. «Ліверпуль» пішов на трансферний ринок, із якого повернувся з гучними придбаннями в особі Діогу Жоти і Тіаго Алькантари. Отримати таке посилення безпосередньо на старті сезону виглядало досить сильною заявкою на захист титулу.

Ще більш актуальним ставало питання трансферної політики напередодні матчу з «Челсі», який витрачався в цій міжсезонний кампанії найбільше з клубів своєї країни. Кай Хаверц і Тімо Вернер вже встигли показати свої здібності в стартовому матчі з «Брайтоном» (3:1), який не став для «пенсіонерів» проблемним. Окрім того, залишалися лише питанням часу дебюти за новий клуб Тіаго Сілви і Хакіма Зійеха.

На звітну гру новоспечені трансфери колективу Клоппа в стартовий склад не потрапили, проте тренерський штаб «Ліверпуля» не обійшовся без несподіваних рішень: Фабіньо вийшов у центр оборони в умовах травм Гомеса і Матіпа. Бразилець у першому таймі спокійно справлявся зі своїми обов'язками, а допоміг йому в цьому неквапливий розвиток зустрічі.

Нагнітати жодна з команд так і не наважувалися, тому обрамленням першої половини став момент гостей, коли Салах випередив Кепу на правому фланзі штрафного, але його простріл на порожні ворота для Фірміно перехопив Крістенсен. Ще була ситуація біля кордонів володінь Аррісабалаги на 44-й хвилині, коли Крістенсен вирішив будь-що збивати Мане, який рвався до воріт. Первісне рішення арбітра Тірні про жовту «перефарбував» у червоний колір перегляд VAR, добре, що тепер головні арбітри АПЛ можуть самостійно підходити до екранів в технічній зоні. На перерву «Челсі» йшов у меншості і з упевненістю в майбутньому активному штурмі з боку суперників.

Дебют Тіаго Алькантари припав на перші секунди другої половини. Клопп зняв опорника в особі Хендерсона, що тільки підтвердило думки про перехід гостей на впевнену атаку. В умовах, що змінилися, «Челсі» зумів протриматися недовго. Трикутник атаки суперників закрутив комбінацію на правому фланзі, після чого точну подачу на Мане від лицьової віддав Фірміно. І вже через кілька хвилин у черговий раз в своїй кар'єрі напартачив Кепа. Голкіпер просто вибив м'яч у набігаючого на нього Мане, після чого Садіо розстріляв порожні ворота.

Старання п'ятдесяти ігрових хвилин були поховані під двома помилками в обороні. У меншості у «Челсі» був тільки один момент, коли можна було замахнутися на несподівану розв'язку поєдинку, проте з пенальті не зміг ударом низом у правий кут пробити Аліссона штатний виконавець Жоржиньо. Вперше в своїй кар'єрі виступів за «синіх». Дотепно, але вперше привіз покарання в свої ворота Тіаго, що разюче виділялося на тлі його блискучої гри в диригуванні атак своєї команди. «Пенсіонери» більше не показували ознак життя, а «червоні» під фінальний свисток втратили ще кілька гольових моментів.

У наступному турі лондонський «Челсі» зіграє гостьовий поєдинок проти «Вест Бромвіча», але перед цим у середині тижня проведе домашній матч Кубка Англійської ліги проти «Барнслі». «Ліверпуль» також очікує участі у даному кубковому турнірі, а їхня домашня гра в чемпіонаті проти лондонського «Арсеналу» в рамках АПЛ пройде на тлі гостьового протистояння з «Лінкольном».

Англійська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Челсі» – «Ліверпуль» - 0:2

 Мане, 50, 54

На 75-й хвилині Жоржиньо не забив пенальті (воротар).

 Крістенсен, 44 (грубе порушення)

«Челсі»: Аррісабалага – Алонсо, Зума, Крістенсен, Джеймс – Жоржиньо (Барклі, 79), Канте – Маунт, Ковачіч (Абрахам, 79) – Вернер, Хаверц (Томорі, 46).

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Фабіньо, Александер-Арнольд – Вейналдум, Хендерсон (Тіаго, 46), Кейта (Мілнер, 63) – Мане, Фірміно (Мінаміно, 86), Салах.

Арбітр: Пол Тірні (Ланкашир, Англія).

Стадіон: «Стемфорд Брідж» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 5 (3) – 14 (4)
Кутові: 1 – 11
Оффсайди: 1 – 1.

ЧЕЛСІ-ЛІВЕРПУЛЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lizerginnn
чем больше денег вливается в пенсионеров, тем хуже они играют. днари.