Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 вересня 2020, 23:48
6880
1

VAR пішов в офлайн. Олімпік зі спірним голом розгромив Минай

Колектив Василя Кобіна провалив свій другий матч в УПЛ

| Оновлено 20 вересня 2020, 23:48
6880
1
VAR пішов в офлайн. Олімпік зі спірним голом розгромив Минай
УПЛ

У попередньому турі «Олімпік» і «Минай» порадували своїх вболівальників перемогами. Причому для дебютантів української Прем'єр-Ліги той поєдинок з «Олександрією» взагалі став знаковим. Підопічні Василя Кобіна не тільки виграли у більш досвідченого суперника, а й забили перший гол в елітному дивізіоні і набрали перші очки. «Олімпік» теж досить несподівано у Дніпрі завдав поразки місцевому однойменному клубу, тричі вразивши ворота господарів поля. Так що, виходячи на поле київського стадіону «Динамо», обидві команди напевно розраховували на черговий успіх.

Початок поєдинку пройшов у рівній боротьбі, ось тільки небезпечних моментів біля воріт суперників практично не було. Можна лише згадати, що команди заробили по одному кутовому удару, проте розіграти їх як слід не вдалося.

Так тривало аж до 29-ї хвилини, коли в матчі виникла перша по-справжньому гольова ситуація і яка призвела до взяття воріт. Це Шахаб підхопив м'яч на половині поля «Миная» обіграв декількох опонентів і з-за меж штрафного майданчика сильно пробив. М'яч потрапив у Тейшейру і, змінивши напрям, влетів в сітку. Справедливості заради треба відзначити, що в момент удару Шахаба його партнер, скоріш за все, знаходився в офсайді. Але система VAR на цій грі працювала лише офлайн, а арбітр на лінії прапорець не підняв.

Забитий гол помітно додав настрою футболістам «Олімпіка» і за хвилину вже Беніто завдав сильного удару здалеку, але цього разу Андрій Попович зіграв надійно, забравши м'яч в руки. Ще раз нігерійський форвард донеччан виявився в центрі уваги на 39-й хвилині, коли отримав м'яч у штрафному майданчику прямо перед воротами. Однак скористатися моментом Беніто не зміг і свій шанс втратив.

А вже перед самою перервою на 44-й хвилині міг відзначитися гравець «Миная» Денис Кожанов. Він отримав м'яч на правому фланзі, зблизився з воротарем «Олімпіка» і сильно пробив. Артем Кичак парирував цей удар, чим врятував команду від пропущеного гола.

Другий тайм розпочався значно веселіше, ніж перший. Спершу ще один спірний епізод виник біля воріт господарів поля. Денис Кожанов завдав удару по воротах, проте на його шляху опинився Ігор Снурніцин. Тут, здалося, що м'яч потрапив в руку захисника донецького клубу, але суддя Олександр Шандор порушення правил не побачив і продовжив гру.

Далі футболісти «Олімпіка» перевели гру на половину поля суперників і створили кілька непоганих моментів на вістрі яких по черзі опинялися Тейшейра, Завійський і Беніто, але завершити зусилля партнерів їм не вдалося. В свою чергу на 55-й і 57-й хвилинах два хороших моменти зрівняти рахунок втратили гості. Так, в першому епізоді після передачі Тараса Саківа зліва Денис Кожанов не зміг пробити по воротах з вигідного положення. А потім вже сам Кожанов виступив в ролі асистента і робив гостру передачу на дальню праву штангу на Кирила Меліченка. Однак того на секунду випередив захисник «Олімпіка» Орест Лебеденко, вибивши м'яч на кутовий.

Не забиваєш ти - забивають тобі. Це неписане правило на 60-й хвилині підтвердив Шахаб. Після подачі кутового голкіпер «Миная» кулаком вибив м'яч прямо на іранського легіонера донецької команди і той головою спрямував круглого у сітку воріт.

Ще за шість хвилин Шахаб оформив свій дубль і забив ще один гол у ворота гостей. Цього разу він втік від захисників і зовні легко реалізував вихід сам на сам із Андрієм Поповичем.

Ось так «Олімпік» повів у рахунку 3:0 і тим самим практично зробив результат матчу. Втім треба віддати належне гравцям «Миная» за те, що вони дуже старалися забити, як мінімум, один гол і кілька разів були близькі до цього. Один раз м'яч навіть опинився в сітці воріт донеччан, але судді зафіксували положення поза грою. А найреальніший момент у гостей вразити ціль правильно був у Василя Піняшка, який вийшов на заміну. На 72-й хвилині він бив у правий від себе кут воріт, але в ціль не влучив.

Могли ще більше збільшити свою перевагу і господарі поля, коли на 86-й хвилині приблизно з лінії штрафного майданчика сильно пробив Сергій Політило. Але Андрій Попович в стрибку парирував цей удар з лівого від себе кута воріт.

Таким чином, підопічні Ігоря Климовського у другій грі поспіль забили три голи суперникам і здобули другу перемогу поспіль. Для «Миная» ця поразка стала першою в Прем'єр-Лізі в рік свого дебюту.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Олімпік» – «Минай» - 3:0

 Тейшейра, 29, Шахаб, 60, 66

«Олімпік»: Кичак – Лебеденко, Снурніцин, Зотько (Романовський, 82), Пасіч – Бабенко – Беніто (Чогадзе, 75), Завійський (Цимбалюк, 68), Політило, Тейшейра (Альваренга, 76) – Шахаб (Каргбо, 68).

«Минай»: Попович – Лопирьонок, Матіч (Павліш, 85), Маткобожик (Пиняшко, 64) – Саків, Ткачук (Голодюк, 76), Сніжко (Шпак, 64), Меліченко – Нурієв, Шиндер, Кожанов (Книш, 64).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 12 (5) – 3 (2)
Кутові: 4 – 7
Оффсайди: 1 – 3.

ОЛІМПІК-МИНАЙ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eremenko
А Шахаб красава! Он и с Днепром был на уровне.