Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2020, 23:01
6076
20

Фатальна осічка Михайленка? Маріуполь взяв реванш на полі Дніпра-1

Дніпряни за три стартові поєдинки набрали лише одне очко

| Оновлено 18 вересня 2020, 23:01
6076
20
Фатальна осічка Михайленка? Маріуполь взяв реванш на полі Дніпра-1
СК Дніпро-1

Протистояння колективів Дмитра Михайленка та Олександра Бабича перед відходом на карантин стало окрасою тодішнього періоду в Українській Прем'єр-лізі. Із тих пір пройшло вже півроку, «Маріуполь» встиг змінити персону на посаді головного тренера, а Остап Маркевич уже почав демонструвати перші результати своєї роботи. Схожий на долю Бабича сценарій може очікувати і поточного головного тренера «Дніпра-1», тому протистояння третього туру на поле «Дніпро-Арени», фактично трете домашнє поспіль для господарів стадіону, носило визначальний характер для приймаючої сторони.

Не все однозначно було й у приазовців перед звітним ігровим днем. «Маріуполь» з тріском провалився в Олександрії в стартовому турі (1:4), після чого несподівано здобув перемогу в Запоріжжі над «Зорею» (1:0). У продовженні свого турне центральною частиною країни колектив Маркевича заглянув і до Дніпра, де була необхідність зіграти з проблемним для них у минулому, але вкрай уразливим у його нинішніх кондиціях, суперником. Одне очко набрав «Дніпро-1» за два зіграних тури, і те припало на матч проти «Інгульця» з Петрового (1:1), який дебютував в «еліті», після чого стався домашній розгром від донецького «Олімпіка» (1:3) .

Михайленко вирішив у звітній зустрічі зіграти за схемою з трьома центральними захисниками, що позитивно позначилося для дніпрян під час виконання високого пресингу. Уроки після гри з «олімпійцями» були зроблені, якщо спиратись на це рішення, однак суперник виявився не простим, і у відповідь запропонував прискорення на флангах атаки. Варто було гравцям «Дніпра-1» одного разу втратити концентрацію в таких умовах, як миттю цим скористався юний Артем Бондаренко. Зміщення з правого флангу атаки і удар в ближній верхній кут звели нанівець усі старання господарів за 26 зіграних хвилин.

Час, що залишився до перерви, був сповнений спробами команди Михайленка зайти до штрафного суперників через фланги. У центральній зоні «Дніпро-1» практично нічого не міг запропонувати у розіграші, але при цьому незліченні спроби Тейлора і Цурикова знайти Довбіка передачею до чужих володінь закінчувалися перехопленнями від опонентів. Черговий беззубий тайм від дніпрян у цьому сезоні поставив долю третього поспіль поєдинку в досить незавидне для господарів «Дніпро-Арени» положення, а «Маріуполь» показав, що за Маркевича є досить небезпечним колективом за умов грі другим номером на контратаках.

У другій половині матчу гра гостей другим номером стала помітною ще сильніше. «Маріуполь» віддав м'яч суперникам, але при цьому примудрився пропустити в простій ситуації з ривком Дубінчака по лівому флангу, подачу якого замкнув Хобленко. Слідом за цим, Михайленко провів ряд замін, які повинні були посилити гру його команди, однак у справу втрутився випадок. Фолу Дугласа проти Кірюханцева у лівого флангу штрафного господарів скоріше не було, проте арбітр вирішив інакше. Пікантності епізоду додав гольовий навіс Кащука на Сагуткіна зі стандарту, який захисник завершив ударом головою з близької дистанції.

Акцентованих спроб відповісти на другий пропущений м'яч від дніпрян ми так і не побачили. Індивідуальні старання Сватка у вигляді удару через себе в стилі пляжного футболу були скоріше криком відчаю. «Дніпру-1» в черговий раз не вистачило повного часу поєдинку для того, щоб налагодити власні атаки. Криза очевидна, і вона продовжує зростати. Перед самим фінальним свистком був ще один епізод, який викликає питання. Сагуткін вирішив поговорити з арбітром на підвищених тонах, уже маючи в пасиві попередження. Завершилася справа черговою червоною карткою центральному захиснику приазовців. Що-що, а саме цю негативну тенденцію Маркевичу ще належить подолати.

У наступному турі дніпровський «Дніпро-1» зіграє свій перший повноцінний виїзний поєдинок у сезоні – проти «Олександрії», а «Маріуполю» доведеться продовжити гостьове турне по центральних регіонах нашої країни у вигляді протистояння в Полтаві з «Ворсклою».

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Дніпро-1» – «Маріуполь» - 1:2

 Хобленко, 61 – Бондаренко, 26, Сагуткін, 77

 Дубінчак, 28, Сваток, 31, Кравченко, 53, Ди Франко, 57, Вакулко, 90+6  – Топалов, 43, Сагуткін, 55

 Сагуткын, 90+6 (друге попередження)

«Дніпро-1»: Сарнавський – Логінов (Адамюк, 66), Дуглас, Сваток – Дубінчак (Булеца, 85), Ді Франко (Вакулко, 85), Кравченко, Тейлор – Цуріков, Довбик (Назаренко, 52), Хобленко (Чічіков, 66).

«Маріуполь»: Гальчук – Стасюк, Чоботенко, Сагуткін, Кірюханцев – Чех – Топалов (Биков, 88), Мишньов, Бондаренко (Петерман, 66), Горбунов (Кащук, 66) – Кулаков (Сікан, 61).

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 11 (2) – 9 (4)
Кутові: 6 – 1
Оффсайди: 2 – 2.

ДНІПРО-1-МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Дубинчак, Тейлор, Дуглас, Хобленко и Логинов — игроки, которым не пох на результат, бились до последнего. Остальные — позор. Михе спасибо за эти 3 года, он тренер толковый, умеет работать с молодёжью, думаю с другим клубом он выстрелит. Мариуполь с победой
Maks23
Михайленко наверное уже всё...на выход..
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Demon
Днепрянам-побыстрей очухаться и начать побеждать.
Віталій Яценко
Дніпро в минулому сезоні був надзвичайно перспективною командою. У старті стабільно грали Назаренко, Батагов, Булєца, Супряга. Наразі ставка зроблена на досвід. І ця ставка поки не працює.
korrektno
Д-1: тупенько, тупо, ще тупіше. Вразила фізпідготовка капітана, бо за матч не спітнів! В свої 37 років може грати матчі кожного дня. Гравці перетворюються в безпомічних. Дуглас пока на рівні (бо недавно в команді), Дубінчак згасає. Така казка. Коментатор: суцільна мантра.
mayakovskiy1
Мариуполь очень радует. Детвора Шахты да с хорошим тренером показывает отличный футбол
Demon
Марик, с победой!!! Довольно неожиданные результаты последних двух матчей. Так держать!!!
игорь иванин
Дима иди отдыхай не твое это тренер...
Andriy Bilozir
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Al Zolo
Оба Михи-что киевский что днепровский-физруки с большой буквы Ф..... надо брать тренера-мотиваора ибо влетать дублерам при таком составе-полный позор
axylinam
Мини Маркевич начинает восхождение как тренер
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил