Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 13 серпня 2020, 12:17
44905
170

Шок для Богині. ПСЖ зробив фантастичний камбек в матчі з Аталантою

Паризький клуб вийшов до півфіналу Ліги чемпіонів

| Оновлено 13 серпня 2020, 12:17
44905
170
Шок для Богині. ПСЖ зробив фантастичний камбек в матчі з Аталантою
twitter.com/psg_inside

У першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів зустрілися «Аталанта» та «ПСЖ». Протистояння на лісабонському стадіоні «Да Луш» відразу початло виправдовувати очікування. Вже на 3-й хвилині суперники обмінялися гострими ситуаціями, які ледь не завершилися взяттям воріт. Спочатку з низовим ударом Гомеса впорався Навас, а вже в наступній атаці Неймар не зумів реалізувати вихід один на один з голкіпером.

Бергамаски продовжували сміливо йти в наступ, і лише блискуча гра Наваса завадила опинитися м'ячу в сітці після удару Хатебура. У номінальних гостей найактивнішим був Неймар, але його зусиль було недостатньо для загострення ситуації у штрафному «Аталанти». В середині першого тайму «червоно-синім» вдалося відсунути гру від своїх володінь і взяти м'яч під контроль. Здавалося, парижани перехопили ініціативу, але саме в цей момент підопічні Гасперіні провели результативну атаку. Після серії рикошетів Сапата проштовхнув м'яч на Пашалича, який майстерним обвідним ударом вразив дальній кут.

Неймар відразу ледь не зрівняв результат, з-за меж штрафного пробивши поруч зі штангою. До перерви у парижан так і не вийшло налагодити атакуючу гру, хоч вони і намагалися створити тиск на оборону суперників.

З плином часу в другій половині зустрічі бергамаски все помітніше грали на утримання рахунку. Вихід на поле українця Руслана Малиновського також був спрямований більше на руйнування, ніж на творення. А тренерський штаб «ПСЖ» йшов ва-банк, поступово випускаючи на поле атакуючих футболістів - Мбаппе, Дракслера, Шупо-Мотінга. Втім, забий на 58-й хвилині Джимшиті, доля путівки до півфіналу могла скластися по-іншому. Але захисник «Аталанти» з кута воротарського не влучив у ціль.

Бергамаскам вдавалося зберігати мінімальну перевагу, і в кінці основного часу «червоно-сині» пішли на штурм. На 90-й хвилині закидання Мбаппе знайшов у штрафному Неймара, який скинув м'яч у воротарський, і Маркіньос зрівняв результат. А на третій компенсованій Неймар і Мбаппе вивели на ударну позицію Шупо-Мотінга, якому залишалося відправити м'яч у порожні ворота. У «Аталанти» була ще можливість врятуватися, але Муріель не зміг пробити з хорошої позиції.

Таким чином, «ПСЖ» з феноменальним камбеком став першим півфіналістом Ліги чемпіонів, вдруге в своїй історії вийшовши в цю стадію головного клубного євротурніру.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу.

«Аталанта» – «ПСЖ» – 1:2

Маріо Пашалич (27) - Маркіньюс (90), Ерік Шупо-Мотінг (90+3)

Хуан Бернат (54), Маркіньюс (69) - Берат Джимшиті (37), Ремо Фройлер (45+1), Мартін де Рун (50), Дуван Сапата (53), Рафаель Толой (67), Хосе Паломіно (85)

«Аталанта»: Марко Спорт'єлло, Берат Джимшиті (Хосе Паломіно, 60), Маттіа Кальдара, Рафаел Толой, Робін Госсенс (Тімоті Кастань, 82), Ганс Хатебур, Ремо Фройлер, Мартен де Роон, Маріо Пашалич (Луїс Муріель, 70), Алехандро Гомес (Руслан Маліновський, 59), Дуван Сапата (Якопо Да Ріва, 82)

«ПСЖ»: Кейлор Навас (Серхіо Ріко, 79), Тьяго Сілва, Тіло Керер, Хуан Бернат, Маркіньос, Преснел Кімпембе, Андер Еррера (Юліан Дракслер, 72), Ідрісса Гейє (Леандро Паредес, 72), Пабло Сарабія (Кіліан Мбаппе, 60), Неймар, Мауро Ікарді (Ерік Максім Шупо-Мотінг, 79)

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

Стадіон «Да Луш» (Лісабон, Португалія)

АТАЛАНТА - ПСЖ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(132)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані
Теніс | 19 квітня 2024, 22:15 17
Калініна обіграла нейтральну тенісистку на шляху до півфіналу в Руані

Ангеліна у двох сетах виявилася сильнішою за Мірру Андрєєву

Коментарі 170
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Конец романтики, а так все неожиданно начиналось ... из 4ой корзины предпоследнего места сеялись, потом чудом выйдя из положения в группе и чуть не прошли ПСЖ даже
Sergey Kovaleff
Малина сегодня очень тяжёлый и медленный. Не усилил.
КуцТВ
Хоть болел за Аталанту, но нельзя сказать что их вылет несправедлив. Гол забит не без везения, а во втором тайме начиная с 76 минуты это точно бросилось в глаза как защитних выносил мяч вперед. То есть собирались 15 минут отстоять в защите собирались. Так в ЛЧ в четвертьфинале нельзя играть.
Ilya
ПСЖ не выиграет ЛЧ 100%, команды нет, есть Неймар + Мбаппе и все.
Аталанта заслуженно проиграла, бездарный матч, зачем было этот автобус делать,я даже не знаю.
Выпускать нападающего играя от защиты, в чем смысл?
Поручик Ржевский
Жаль Аталанту. Но видно, что на этом уровне команда играла на пределе возможностей.
ПСЖ - просто игра в футбольную монополию - без идеологии, без философии - покупай дорогих игроков, и вперёд. Своего стиля, как у Реала, Барселоны или МанСити у них нет. Не факт, что пройдут дальше.
Український Крим
Аталанта, нафиг с пляжа
K_Sarioglo@i.ua
Ну что можно сказать? Аталанта сама виновата. Нельзя настолько явно играть чисто на отбой (0! ударов в створ во 2-м тайме при 4-х в 1-м) при этом оставляя столько зон для врыва скоростных игроков ПСЖ. Много раз французы просто "прощали" итальянцев, но было бы несправедливо если бы Аталанта при такой игре во 2-м тайме не пропустила. Они молодцы, конечно, и сделали куда больше чем от них ждали в Европе, но этот матч ПСЖ взял заслуженно.
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pricolist
Невнятный второй тайм от бергамасков, еще и Гомес сломался. Все же кажется зря Аталанта временами так глубоко в защите сидела и боялась выбегать в контратаки, это их и погубило
Kevko
Не столько фантастический, сколько логический
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
garik_trinity
Смотрю, не только украинские клубы умеют обсираться на последних минутах
Сергей Чёрный
Товарищ Гасперинни , что это было во втором тайме , ПСЖ просто закрыл на половине поля бергамаско а Неймар и Мбаппе возили всех кого хотели и это без Ди Мария и Верратти.
Pol Chopa
Как по мне,то сегодня проиграл Гасперини со своими,хаотичными заменами.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alexandr Korenev
Слов нет, одни эмоции.
K_Sarioglo@i.ua
" В сезоне 1991/92 был изменён формат турнира и после стадии 1/8 финала игрались групповые турниры. Тогда же появились гимн и эмблема. С сезона 1992/93 турнир получил своё нынешнее название".
Цитата из твоего же текста. Этого действительно достаточно.
Если турнир изменяет формат, название, гимн, и эмблему это уже явно другой турнир. Максимум - преемник предыдущего,тут можно согласиться, но явно не тот же. ЛЕ - это тоже преемник Кубка УЕФА, тем не менее некорректно говорить, что Шахтер уже был победителем ЛЕ.
Axmetov10
По ходу в вашем споре всё просто ШД,-это сегодняшняя гордость Украины,ДК,-это история Да,мы обязаны помнить свою историю и в своё время ДК была супер команда,собранная из игроков,всех ведущих клубов республики,сейчас это унылое гомно(простите за мой французский),а ШД,-это сегодняшний день,который любит молодёжь и хотят в нем играть все лучшие игроки страны .Не хочу никого обидеть
Mishatison
По-перше, все логічно. ПСЖ фінансово мабуть найсильніший клуб, що не гравець то зірка космічної вартості, я би здивувався якби вони вилетіли. По-друге, вони награли на перемогу, хоч і не зовсім впевнено. Доречі, нагадує іменитий фінал. Олди згадають.