Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 лютого 2020, 00:55
3664
5

ФК Львів дотиснув Олімпік наприкінці не найбільш видовищного поєдинку

Героєм команди Егіше Мелікяна в другому таймі став Ярослав Богунов

| Оновлено 29 лютого 2020, 00:55
3664
5
ФК Львів дотиснув Олімпік наприкінці не найбільш видовищного поєдинку
ФК Олімпік

Дев'ятнадцятий тур Української Прем'єр-ліги підійшов до свого завершення з помітно вищою швидкістю, ніж проходили зимові дні в очікуванні закінчення канікул у футболістів. Останньою грою футбольного вік-енду стала зустріч між донецьким «Олімпіком» та ФК «Львів» на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського в столиці України.

На зимовий відпочинок футболісти Вісенте Гомеса йшли в якості одного з найбільш багатообіцяючих клубів для вирішального відрізка першої частини розіграшу національної першості. Переможний темп «Олімпіка» в кінці 2019-го зуміли збити лише матчі проти двох грандів українського футболу, протистояння з якими підвело проміжний підсумок під процесом відходу з зони вильоту для донеччан.

«Золоті леви» борсалися в нижній частині турнірної таблиці практично від самого старту чемпіонату, тому особливих надій пробитися в верхню шістку команді не могли будувати. Для того, щоб хоч якісь надії на продовження боротьби у ФК «Львів» з'явилися, підопічним Егіше Мелікяна необхідно було обіграти прямого конкурента безпосередньо в його лігві.

Справлятися з цим завданням команді з західної України було досить складно з огляду на темп гри, який почав диктувати опонент практично від самого стартового свистка. За весь перший тайм в отвір воріт по обидві сторони футбольного поля м'яч пішов лише по одному разу. Але навіть в цьому компоненті «Олімпік» був ближчим до успіху, однак голкіпер Пеньков потягнув прицільний постріл Микити Кравченка з-за меж штрафного в лівий верхній кут воріт гостей.

Гра буде вестися до єдиного забитого однієї зі сторін м'яча – таким був ключовий мотив, який чітко намагалися прищепити команди під час всього протистояння. Повільні переміщення в атаці монотонно змінювалися з довгими передачами від центральних захисників, більшу частину з яких номінальні форварди програвали своїм опонентам у чужому штрафному.

Певні надії покладалися на тренерські рішення по ходу зустрічі, але навіть серія послідовних замін від Мелікяна і Вісенте Гомеса дала про себе знати далеко не відразу. Як виявиться пізніше, саме вихід на поле Ярослава Богунова зумів підняти ефективність старань гостей. Втім, до тієї самої 84-ї хвилини нечисленним уболівальникам на стадіоні «Динамо» ще довелося пережити досить скупих на цікаві ситуації хвилин.

Вирішальний гол прийшов практично з нічого. Правий фланг «Олімпіка» вирішив піднятися в атаку під завісу зустрічі, так що ніхто не міг перешкодити Алваро пробігти разом з м'ячем уздовж бровки та вирізати точний пас поперек воротарського на Богунова, який Ярослав переправив у порожні ворота ударом з дальньої штанги в один дотик.

Ось і все, донеччани приєдналися до чернігівської «Десни» у категорії команд, які ще не забивали в офіційних поєдинках в новому році, а в наступному турі колектив Вісенте Гомеса спробує порушити цю традицію у виїзній грі проти луганської «Зорі». У той же час, ФК «Львів» буде на своєму полі приймати «Олександрію».

Українська Прем’єр ліга. 19-й тур.

Олімпік – ФК Львів 0:1


 Богунов, 84

Лебеденко, 39, Цымбалюк, 90+3 – Сабіно, 26, Шина, 55

Олімпік: Кринський – Лебеденко, Гришко, Литвин, Кравченко – Цимбалюк – Балашов (Дегтярьов, 61), Кравчук, Політило (Романовський, 87), Чогадзе (Тейшейра, 71) – Шахаб.

ФК Львів: Пеньков – Татарков, Борзенко, Братков, Гончар – Приймак – Бопесу (Клименчук, 82), Шина (Богунов, 63), Сабіно, Велвес (Ренан, 71) – Алваро.

Арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

Удари (у площину): 7 (3) – 4 (3)
Кутові: 5 – 3
Оффсайди: 1 – 3.

ОЛІМПІК-ФК ЛЬВІВ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 4°C

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 20 квітня 2024, 00:01 1
ВІДЕО. Як зіркові партнери вітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «галактікос» вийти у півфінал

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy Korets
Які молодці? Антифутбол з 2 сторін. Чудак, що забив сам в шоці був. Жодної думки в грі. Як Олімпік взагалі забивати збирається? Кутові добити не можуть люди в штрафну. Чемпіонат шепетівського району якийсь.
Leo
З почином! Поставити гру в пас...бо перетримують м'яч і все буде ок...ключовий матч 8 березня з сусідами...як не крути..час є.
Орест Орищишин
Молодці. так тримати. Успіхів команді з Олександрією.
Ростик Карпа
Ну і де той "зимовий чемпіон" який за прогнозами мав 2-0 перемогти? Львів з перемогою