Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Іспанії
| Оновлено 10 сiчня 2020, 05:16
21877
17

Атлетіко у шаленому поєдинку вирвав путівку у Барселони в фінал Суперкубка

Два м'ячі підопічних Вальверде були скасовані під час протистояння

| Оновлено 10 сiчня 2020, 05:16
21877
17
Атлетіко у шаленому поєдинку вирвав путівку у Барселони в фінал Суперкубка
twitter.com/DesmarqueAtleti
Матч між каталонською «Барселоною» і мадридським «Атлетіко» став продовженням розіграшу Суперкубка Іспанії зразка 2020-го року в його суттєво оновленому форматі. Нагадаємо, а хто не в курсі – розповімо, що з цього розіграшу третього за важливістю турніру в Іспанії діє контракт між Королівської федерацією футболу і Саудівською Аравією, суть якого полягає в проведенні трьох розіграшів Суперкубка на Аравійському півострові. Зрозуміло, що за це європейці отримають значну суму в 120 млн євро за весь період.
 
Зі свого боку, керівні органи Іспанії вдалися до досить сміливої зміни, зробивши трансформацію турнірної сітки, що не всіма учасниками змагання було прийнято з захопленням. «Фінал чотирьох» – такий формат є досить поширеним у футзалі, так що спробувати перенести його й на «великий» футбол здалося організаторам непоганою ідеєю. Першими, хто виступив проти, стала «Валенсія», вважаючи, що переможець Кубка Іспанії не повинен стартувати з матчу на півфінальній стадії, нарівні з іншими учасниками. А потім боси «кажанів» ще й дізналися суму призових для своєї команди в 3 млн євро, що виявилося б значно менше, ніж отримали б інші учасники. Як би там не було, про «Валенсію» в контексті Суперкубка вже можна було забути – «Реал» не залишив шансів представникам південно-східного узбережжя Піренейського півострова (3:1). І тепер підопічні Зінедіна Зідана очікували суперника за фінальною битвою, ім'я якого й потрібно було визначити після завершення звітної гри.
 
Навіть загальний погляд на перший тайм протистояння дозволяє оцінити ту перевагу, яка було у «блаугранас» над суперником. Три чверті ігрового часу гравці «Барселони» провели з м'ячем в ногах, що можна було спрогнозувати ще до стартового свистка. А ось те, що «Атлетіко» вирішить відмовитися від будь-якого тиску на оборону опонентів – тут вже глядачів чекала несподіванка.
 
Кращий гравець перших 45 хвилин з боку мадридської команди – голкіпер Ян Облак. Словенець відверто врятував свої ворота під час блискавичної гри в пас від Альби і Мессі на лівому фланзі чужого штрафного, після чого Ліонель пробивав на силу в дальній кут зі входу до воротарського. Також, Облак нейтралізував спробу Антуана Грізманна відзначитися результативним черпаком за комірець голкіперу, а ще – парирував удар в один дотик від Луїса Суареса, після прострілу невгамовного Жорді Альби. Виходить, що страж воріт мадридської команд, як мінімум, одного зупинив кожного з смертоносного тріо «Барселони».
 
Перевага перевагою, але перший тайм було складно назвати надто ефектним. Замість цього, команди вирішили влаштувати бійку вже після свистка на перерву. Жоау Фелікса ще в ігровий час почав зачіпати Альба, однак юний португалець вирішив виплеснути всю агресію на Ліонеля Мессі. Підтягнулися й інші, а заспокоїти футболістів арбітру допомогли тільки попередження для найбільш активних учасників зіткнення – Суареса і Савича.
 
У перерві Дієго Сімеоне вирішив випустити на поле Коке. І не схибив! Півзахисник блискуче підключився вже до першої атаки своєї команди, і за два дотики до м'яча встиг оформити забитий гол, пробивши точно в лівий нижній кут воріт Нето, після передачі в центр штрафного від Корреа. Центр оборони «Барселони» не діяв в цій ситуації. Візьміть цей факт до уваги. Йдемо далі!
 
Мессі був не згоден з таким рахунком на табло, і вже через кілька хвилин зумів якісно розвернутися в чужому штрафному. У статичному положенні залишилися стояти п'ять суперників: Коке, Савич, Корреа, Тріпп та Феліпе, а Ліонель спокійно увігнав м'яч у лівий верхній кут воріт Облака.
 
Посипався «Атлетіко» зі страшною силою після цього епізоду. Мессі перевірив реакцію Облака черговим ударом з-під Савича. На місці опинився голкіпер. Грізманн знову спробував запустити м'яч за комір Яну – вистачило реакції і на це варту воріт. А ось на відбиття ще одного удару Мессі – ні. Тут вже без варіантів. Ліонель підхопив відскок після невдалої спроби Відаля замкнути передачу Альби з лівого флангу, після чого пробив в дальній кут на виконання. Усе б нічого, але аргентинцеві не варто підігравати собі рукою під час обробки м'яча.
 
Арбітр справедливо скасував гол Мессі, а ось до взяття воріт з боку Грізманна питань вже не було. Суарес пробив головою з дуже близької відстані, після чергової подачі Альби, але Облак дотягнувся до м'яча, що летів під поперечину. І якби не Феліпе, який виключився з епізоду, то ворота можна було б захистити від добивання з боку француза, але центральний захисник проігнорував епізод.
 
І тут же «Атлетіко» отримує третій в свої ворота. Партнери швидко розіграли штрафний з Мессі, Лео накинув на правий фланг на Відаля, той переадресував уздовж воротарського на Піке, і Жерар спокійно вразив порожні ворота. Пауза. Арбітр йде дивитися повтор знову. Оффсайд у Відаля, який викликав лише усмішку на обличчі Мессі.
 
«Барселона» була б не проти ще раз дотиснути суперника, але зробити це з такими проблемами в центрі своєї оборони стало справжньою перепоною. Вітоло полетів на побачення з Нето через зону Умтіті, за підсумком чого голкіпер каталонців був змушений збивати суперника. Пенальті точним ударом у правий нижній кут реалізував Мората. І, буквально в наступній атаці, все той же Мората принижує Піке фінтом в центрі поля, проштовхує м'яч на хід Корреа, Анхель розриває дистанцію з суперниками, виходить один на один, прошиває Нето, голкіпер при цьому відбиває загрозу, але м'яч по-зрадницьки завалюється за лінію за навісною траєкторії. Альба не врятував. «Барселона» може пакувати валізи задля повернення додому.
 
Таким чином, фінальна пара матчу за Суперкубок Іспанії 2020 го року відома. До мадридському «Реалу» приєднався галасливий сусід за містом – «Атлетіко». Вирішальна гра відбудеться 12 січня 2020 го року о 20:00 за київським часом.

Суперкубок Іспанії-2020. 1/2 фінала.

Барселона – Атлетіко – 2:3

 Мессі, 51, Грізманн, 63 – Коке, 46, Мората, 82 (пен.), Корреа, 86

 Піке, 31, Суарес, 46, Відаль, 78, Нето, 80 – Томас, 35, Савіч, 46, Феліпе, 64, Льоренте, 72

Барселона: Нето – Альба, Умтіті, Піке, Роберто – де Йонг (Фаті, 88), Бускетс (Ракітіч, 85), Відаль – Грізманн, Суарес, Мессі.

Атлетіко: Облак – Лоді (Вітоло, 67), Савіч, Феліпе, Тріпп'є – Сауль, Томас, Еррера (Коке, 46, Льоренте, 72), Корреа – Мората, Фелікс.

Арбітр: Хосе Луїс Гонсалес Гонсалес (Кастілія-Леон, Іспанія)

Стадіон: «Король Абдалла Спортс Сіті» (Джидда, Саудівська Аравія)

Удари (у площину): 16 (9) – 6 (6)
Кутові: 6 – 2
Оффсайди: 2 – 2.

БАРСЕЛОНА-АТЛЕТІКО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
denzellezned
Раніше трактували сантиметрові офсайди на користь атакі, і це було вірно , а зараз коли я бачу як вони там лінійкою виміряють, хочеться блювати, якійсь цирк Але поразка на 90% через Вальверде!! Я не тренер, і всеодно бачив що Барса почала просідати в центрі, а Вальверде цього не бачить, йому динамо Київ тренувати, а не Барсу... Я і досі не розумію як команда яка домінувала всю гру і забивала голи, програла гру!?
_NATSGUL_
1 из 4 трофеев недотренер Вальверде слил. Дальше ждем вылета Барсы из КИ, потом ЛЧ , ну, и в конце слитый чемпионат.
По игре. Проблемы у Барсы в защите были всегда, но большую часть их всегда закрывал Тер Штеган, делая божественные сейвы и вытягивая Барсу, а Нето - это не о чем.
По сути всё решили вратари - один спасал команду, а другой - нет.
Немного статистики.
БАРСЕЛОНА - АТЛЕТИКО - 2:3
Удары - 16:6; Удары в створ – 9:6; Угловые – 6:2; Владение мячом – 72% : 28%.
По статистики одна команда лучше играла, а выигрывает другая. Это футбол!
aspol
Судья вместе с VAR нагло обокрал Барсу
baich
Если плечо считать рукой и смотреть оффсайд по правому уху Видаля, то атлетико великая команда, которая глотнет от вышестоящего мадридского клуба. Судейство в Испании стало мадридским, противно смотреть
max.khoduk
Атлетико Мадрид поздравляю с заслуженой победой!
На очереди интересный Мадридский финал
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
14sergey1953
Все сложилось против Барселоны. Команда играет без тренера, а сегодня еще и без вратаря, судья не засчитал 2 гола Барселоны, 2 гол Месси должен был засчитывать. Судья, только на Видале мог ставить 2 пенальти в ворота Атлетико, а на Пике, в ворота Барселоны поставил.
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maradona
Ну взути Барсу і лягти під РИал - це вже класика!
Вальверде - на вихід!
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MADRIDISTA
Змиріться, Барса відсосала в котре🤣
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил