Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 31 травня 2020, 13:54
5887
7

Ворскла відправила Карпати на останню сходинку УПЛ перед зимовою паузою

Юрій Максимов забезпечив вагомий заділ для продовження роботи на чолі полтавчан

| Оновлено 31 травня 2020, 13:54
5887
7
Ворскла відправила Карпати на останню сходинку УПЛ перед зимовою паузою
ФК Ворскла

Після розгромної поразки в минулому турі від «Десни» головний тренер «Карпат» Роман Санжар зробив суттєві зміни у стартовому складі. Замість Кудрика, Ді Франко, Мартінса, Веремієнка і Гуцуляка на поле вийшли Артим, Якімець, Козак, Лях і Кіриленка. У складі «Ворскли» також відбулися ротації гравців: замість Різника, Артура, Альюна і Коломойця з перших хвилин вишли на поле Ткаченко, Мартиненко, Стрижак та Кане.

Обидві команди, не зважаючи на важке після дощу поле, жваво розпочали важливий для обох суперників поєдинок. Перший небезпечний момент виник після верхової боротьби з участю Ребенка, коли Артим, не ризикуючи, перевів м’яч, що летів під поперечину, на кутовий. Рятує свою команду і Ткаченко, який встиг завадити Кіриленку зробити передачу партнерам.

Суперники швидко переходили середину поля і гострих моментів було достатньо. Масовану атаку «Карпат» намагався дальнім ударом завершити Назарина, але м’яч прошмигнув поруч з рамкою воріт. Полтавчани поступово вирівняли гру, і першим нагоду відкрити рахунок мав екс-карпатівець Васін, який обіграв у штрафному двох захисників, але пробив мимо цілі. Натомість, після флангової передачі Пердути Луізао, випередивши суперника, головою пробив  в дальній кут. Для бразильця, до речі, це був перший гол у Прем’єр-лізі.

Врожайним на події виявився заключний відрізок першого тайму, у якому суперники обмінялися голами. Спочатку Бойчук, випередивши Кане, замкнув передачу Назарини. Проте рівновага у грі тривала не довго. На думку асистента арбітра Дебенка, Халл, після передачі Кане у штрафному, зіграв рукою і Дердо вказав на «позначку». Досвідчений Васін 6-й раз в чемпіонатах виконував 11-метровий удар і знову свого шансу не упустив. «Карпати» ж за всю історію своїх виступів в українських чемпіонатах пропустили рекордний 110-й гол з «позначки» (після 131-го пенальті).

Після перерви замість Козака на поле вийшов Абукар, при чому для фінляндського легіонера «Карпат» це був дебют в УПЛ. Напруга у битві аутсайдерів швидко наростала і Дердо раз за разом почав виймати з кишені жовті картки, втихомирюючи пристрасті на полі. У цій ситуації забракло влучності Бойчуку, який пробив поруч з рамкою воріт.

Не вдалося завдати прицільного удару і Деді, якому зробив хорошу передачу Кльоц. Полтавчани великими силами відходили на свою половину поля і пройти оборонні редути господарів поля «левам» було не просто. При цьому полтавчани небезпечно контратакували, але у Васіна двічі не виходили завершальні удари. Хапався за голову і Кіриленка, після дальнього удару якого Ткаченко у кидку перевів м’яч на кутовий.

В підсумку у «біло-зеленому» дербі «Ворскла» зуміла вирвати перемогу, потіснивши «Карпати» на останню сходинку турнірної таблиці. При цьому львівська команда продовжила свій безвиграшний серіал в чемпіонаті, який з 20 вересня триває вже 11 матчів підряд: три нічиї та вісім поразок. «Ворскла» ж при Юрію Максимову провела другий домашній матч і вдруге перемогла завдяки реалізації пенальті.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем’єр ліга18-й тур.

Ворскла – Карпати – 2:1

 Луізао, 29, Васін, 42 (пен.)  – Бойчук, 39

 Луізао, 19, Пердута, 51, Скляр, 74  – Мухамед, 50, Халл, 54, Якимець, 66, Кучер, 70, Назарина 71

Ворскла: Ткаченко – Пердута, Чеснаков, Мартиненко, Сапай – Скляр – Ребенок, Стрижак (Альюн, 46), Луізао, Кане (Якубу, 84) – Васін (Галата, 90+3).

Карпати: Артим – Дубінчак, Халл, Кучер, Якимець – Назарина, Кльоц, Козак (Мухамед, 46) – Лях (Деда, 62), Бойчук, Кіріленка.

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава)

Удари (у площину): 10 (6) – 8 (4)
Кутові: 10 – 5

ВОРСКЛА-КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 5°C

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Ну як завжди. Як же без вас фекалів. Маєте короткотермінове свято, порадійте. Але результат на виході буде такий самий. Ваш клуб у Львові нікому не цікавий і не потрібний. Підете скоро слідом за Карпатами у небуття. Але якщо Карпати колись хтось тай захоче відродити, то ваше недорозуміння нікому не потрібне
dudigo78
Можливо останній матч Карпат в історії. Шкода, але нічого дивного, останні два роки до цього йшло. Можливо через енну кількість років знайдеться людина, яка захоче відродити цей клуб.
dudigo78
До речі заборгованість по зарплаті лише 4 місяці, але клуб мабуть закриють
BekXan
По перше вміє ,а по друге старалися грати.Не треба писати дурниці!
Владимир Пидвирный
Супер. Який тренер така команда. Немає слів про цей димінкевець писати. Це багаторічна закономірність.
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wicker
Як для ГОРОДУ хороший футбол,
Ось і відповідь на багато запитань НАХ... усіх розпродати, залишити молодняк, який грав сьогодні, укріпивши його досвіченим ОПОРНИКОМ...
А чуть не забув Полтава у домашніх матчах УМІЄ із суддями ПРАЦЮВАТИ.