Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 29 листопада 2019, 23:38
54112
424

Динамо програло Мальме, пропустивши вирішальний гол в компенсований час

Кияни погіршили свої шанси на вихід до плей-оф Ліги Європи

| Оновлено 29 листопада 2019, 23:38
54112
424
Динамо програло Мальме, пропустивши вирішальний гол в компенсований час
twitter.com/malmo_ff

Це повинна була бути спокійна і впевнена перемога. «Динамо» зараз на ходу, травмованих майже немає (а тим, хто в лазареті, є повноцінна заміна), в суперниках - хороша, але ослаблена кадровими втратами команда. Загалом, на тлі «Мальме» віце-чемпіон України виглядав фаворитом. Приблизно так, як в останньому матчі чемпіонату країни проти «Маріуполя».

Хоча не тільки для українських уболівальників кияни виглядали фаворитами протистояння. На передматчевій прес-конференції наставник шведської команди Реслер заявив, що «Динамо» - найкращий колектив в групі, топ-команда. Але німецький тренер додав, що у його підопічних буде шанс. Особливо в тому випадку, якщо «Мальме» першим заб'є. Був у шведів ще один козир - Маркус Розенберг. За словами Реслера, матч проти киян для ветерана буде прощальним. Тому можна було не сумніватися, що Маркус зробить все від нього залежне, щоб на мажорній ноті завершити свою багату кар'єру.

Що стосується стартового складу «Динамо»: жодних сюрпризів. Вийшли ті, хто і повинен був. Тобто, найсильніші на даний момент.

Забити швидкий гол шведам вдалося. Дуже швидкий. Вже на другій хвилині. Господарі отримали право на кутовий і дуже якісно його використали. З першим ударом Бущан впорався, але ось з добиванням від Бенгтссона - вже ні. Схоже, пропускати швидкі м'ячі для «Динамо» в цій Лізі Європи стає недоброю традицією.

Правда, після пропущеного гола динамівці швидко оклигали. Вже через дві хвилини Буяльський отримав відмінну можливість зрівняти рахунок, але влучив у воротаря. Нічого не скажеш, веселий початок. Трохи пізніше непоганий момент мав Бесєдін, але в ціль не влучив.

А ось у Вербича був стовідсотковий момент для того, щоб зрівняти рахунок. Словенець в центрі штрафного майданчика «Мальме» отримав шикарну передачу від Буяльського, але в ближньому бою не зумів переграти Даліна. Те, що не вдалося Вербичу, вдалося Миколенку. Захисник опинився на «місці» Вербича та потужно пробив по воротах. На цей раз Далін не зреагував. І в цьому епізоді асистентом виступав всюдисущий Буяльський. Об'єктивно кажучи, динамівці на цей гол заслужили. Напрацювали.

Але, зрівнявши рахунок, гості так само помітно і заспокоїлися. Небезпечних моментів - як відрізало. Начебто і намагалися, нагнітали, але довго плодів цієї активності не було видно. Лише на 38-й хвилині гості знову створили небезпечний момент. Але знову Вербич не зміг переграти голкіпера шведів. Однак уже через одну хвилину Циганков виправився за помилку свого партнера. Буяльський, в якого, схоже, в цьому матчі вселився Зідан, віддав філігранну передачу в центр штрафної зони, і динамівський віце-капітан розстріляв ворота «Мальме».

На перерву гості пішли з перевагою в рахунку. Перевагою цілком закономірною. Вони за перший тайм створили стільки небезпечних моментів, що їх би вистачило відразу на кілька матчів. Якщо і в другій половині зустрічі гратимуть в подібному ключі, перемога від динамівців нікуди не дінеться. Але за умови, звичайно ж, мінімізації помилок в обороні.

На жаль, мінімізації не вийшло. Другий тайм для команди Михайличенка почався так само, як і перший - з пропущеного м'яча. Причому теж після розіграшу стандарту. Цього разу штрафного удару. Відзначився «іменинник» Розенберг. Показово, що 37-річному ветерану динамівці влаштували щось на зразок «зеленого коридору» - настільки безперешкодно пробивав швед. Ось це реалізація у «Мальме»: два моменти - два голи.

Після забитого м'яча господарі помітно активізувалися. І Розенберг мав шанс зробити дубль, але не зумів замкнути фланговий навіс. Цей момент не став тривожним дзвінком для гостей. А мав би. Тому що вже через кілька хвилин «Мальме» вийшов вперед. Гол Ракіпа прийшов з флангу Кендзьори. Надто легко забивали шведи цей м'яч. Власне, як і Розенберг забивав другий. Якийсь атракціон небаченої щедрості від захисту «Динамо» в першій половині другого тайму.

Ситуація ускладнилася в сторону критичної на 65-й хвилині, коли Сидорчук на рівному місці отримав безглузду другу жовту картку і залишив поле, і майже відразу через травму був змушений піти з поля Шепелєв. Ось це завдання для «Динамо»! Ніщо ж не віщувало подібного сценарію після першого тайму: грайте так само, і перемога в кишені. Але замість цього - знітилися, розслабилися, напомилялися.

Правда, в критичний момент в складі «Динамо» знайшовся лідер. Той, хто і повинен їм бути за визначенням - Циганков. Спочатку Віктор заробив штрафний удар, потім його сам і виконав - Вербичу залишалося лише підставити ногу під м'яч. І знову здрастуйте: все з початку. Забитий гол відкрив у гостей друге дихання. Вони створили два непоганих моменти, але вичавити з них максимум не зуміли.

Справедливості заради потрібно відзначити, що і у господарів були непогані моменти для взяття воріт. А найкращий з них - за кілька миттєвостей до фінального свистка. Розенберг знову, як і в першому випадку, отримав хорошу передачу з правого флангу, і в дотик переправив м'яч у дальній кут. Маркус зробив дубль у своїй останній грі на рідній арені, подарувавши своїй команді перемогу. І надію на плей-оф Ліги Європи. «Динамо» ж, маючи всі передумови для перемоги, бездарно їх розбазарило. І тепер може пролетіти повз євровесну.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Ліга Європи. Група I.

«Мальме» - «Динамо» - 4:3

Расмус Бенгтссон (2), Маркус Розенберг (48, 96), Ердаль Ракіп (57) - Віталій Миколенко (18), Віктор Циганков (39), Беньямін Вербич (77)

Ердаль Ракіп (67), Фуад Баширу (76) - Володимир Шепелєв (20), Артем Шабанов (23), Сергій Сидорчук (36), Беньямін Вербич (70), Микола Шапаренко (90), Артем Бесєдін (93)

Сергій Сидорчук (65, друга жовта картка)

«Мальме»: Юхан Далін - Беранг Сафарі (Йонас Кнудсен, 97), Расмус Бенгтссон, Лассе Нільсен, Ерік Ларссон (Гільєрмо Молінс, 79) - Серен Рікс, Арнор-Інгві Траустасон, Бонке Інносент (Ердаль Ракіп, 46), Фуад Баширу - Йо-Інге Бергет, Маркус Розенберг

«Динамо»: Георгій Бущан - Віталій Миколенко, Тамаш Кадар, Артем Шабанов, Томаш Кендзьора - Володимир Шепелєв (Микола Шапаренко, 71), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський (Денис Гармаш, 89) - Беньямін Вербич (Олександр Караваєв, 82), Артем Бесєдін, Віктор Циганков

Арбітр: Павел Краловець (Чехія)

Стадіон «Сведбанк» (Мальме, Швеція)

МАЛЬМЕ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Термін Родрігеша, зняття Рятувальника, Санітру «злили», Келсі втече в MLS?
Футбол | 29 березня 2024, 06:31 1
Термін Родрігеша, зняття Рятувальника, Санітру «злили», Келсі втече в MLS?

Головні новини за 28 березня на Sport.ua

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

Коментарі 424
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fliewy
уху уху уху - где то плачут пятнистый совы
dima.krot
Когда Шахта пропустила 5 от "Ман Сити" - все накинулись, что Шахта - ряженный чемпион. А Динамо пропустило 4 от ГРАНДА европейского футбола - "Мальме". Какой это тогда уровень?
Дмитрий Украинский
Кадар говно тупое даже не играет в центре защиты, а тупо стоит вообще во всех моментах в стороне и все пасы на открытого нападающего мальме делают и этот кусок говна даже не шевелится и в стороне стоит! С таким центром защиты лучше сразу повесится! где этого урода Кадара нашли! Кадар - это вообще не футболист!!!
serge_kr
Шансы на выход уменьшились из самой слабой группы, ПОЗОРИЩЕ!
digsum
Хацкевич, ты был не так уже и плох!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Дмитрий Украинский
С такими "защитниками", как Кадар вообще можно сразу техническое поражение записывать 3 - 0 и не выходить на поле! Потому что Кадар просто пустое место в центре защиты! Его тупо нет! Нападающие соперника вообще спокойно забивают, а Кадар во всех моментах в сторонке в 5 метрах от нападающего соперника во всех моментах и не бежит, а плентается не хотя бежать даже! Кадара нужно вообще выкинуть из Динамо!!! ух и говно, как же он мне нервы треплет! такое зло берет, аж трусит!
gajvir
Жаль , что прощальный матч был не у Кадара.
Дмитрий Украинский
Это будет жесть, если Динамо вылетит из ЛЕ. Думали, что дно пробито, а нет, с низу постучали.
Volk
Блин, как можно умудриться проиграть ноунеймам?
Хорошо что Шахтеру в лч попался всего лишь какой Манчестер сити, а не великий и могучий Мальме. Некоторые ноют, что Шахтёр все купил в УПЛ, что динамо сильнее, просто судьи продажные. Вот вам уровень Киевских. Пс, игроки Динамо совсем не думают о северных совах, ведь всю выручку от победы могли бы зачистить в фонд защиты. Болелам это явно не понравится
Сергей Шец
Как плять, как можно болеть за ЭТО НЕДОРОЗУМЕНИЕ???? вы позор страны!!! И интересно, что за инвалиды пишут "хорошо что не в 2 мяча проиграли, есть шанс выйти из группы" - вы че плять несёте??? Самая засраная группа, из которой ЭТИ чмошники с мать его ВЕЛИЧАЙШИМ И МОГУЧИМ Мальме даже выиграть не могут!!! Мечтаю чтоб эти мудаки не заняли ни второе ни третье место в ЧУ!!! хоть дадут командам нормальным поиграть на евро арене....
ramos2010
Александрия бьётся в ле, а дк умирает.. это жесть и позор. Я не представляю даже, если б финансовые возможности дк дать на сезон-два александрии либо заре..
Богдан Дубровный
бл*, отправьте Кадара и Кендзёру обратно собирать клубнику, а вместе прихватите михайличенка.
А вообще лучше бы Динамо обанкротилось, а не Металлист с Днепром.
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Судья конечно тот ещё 3.14дар, но и Динамо не лучше!
Петя Рудик
Це просто піздєц, нема слів...
Дмитрий Украинский
Играет в составе Попов и Динамо в защите надежно играет и противники ничего не могут сделать, а выпускают Кадара и сразу Динамо пропускает столько мячей, что в мешок не влезет! От Кадара срочно нужно избавляться! Потому что он не защитник, а нецензурное слово!
UKRAINE FAN
Динамо очень близко к провалу которого уже давно не было. Так туго играть в такой проходной группе . Хотя в прошлом сезоне было почти так же. А как все кричали после кубкового матча против шахтера Михо красавчик ,великое динамо вернулось .. Ну как то опять не сложилось!
turist86
Ми думали, що це дно. Але тут знизу постукали...
Izi_paramon
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил