Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2019, 19:17
64062
392

Без скандалу не обійшлося: Шахтар у Харкові обіграв Динамо

Перемогу донецькій команді приніс результативний удар Сергія Кривцова

| Оновлено 10 листопада 2019, 19:17
64062
392
Без скандалу не обійшлося: Шахтар у Харкові обіграв Динамо
twitter.com/DynamoKyiv
Класичне «всеукраїнське дербі» повинне було дати відповідь на питання, яка команда сильніша в осінній частині чемпіонату. Поразка в першому колі і відставання від «гірників» у десять очок додавало динамівцям особливої мотивації на цей матч. Тоді як футболісти «Шахтаря» хотіли довести своїм уболівальникам, що недавня поразка від «біло-синіх» в Кубку України - прикра випадковість.  
 
Луїш Каштру зробив у складі лише дві зміни в порівнянні з поєдинком проти загребського «Динамо»: дискваліфікованого Алана Патріка замінив Маркос Антоніо, а замість Марлоса на фланзі вийшов Тете. Візаві португальського тренера Олексій Михайличенко теж випустив в старті двох свіжих футболістів після єврокубкових баталій: дискваліфікованого Сидорчука замінив Шапаренко, а місце форварда зайняв Родрігеш, який вийшов замість Бесєдіна.
 
Перші хвилини поєдинку пройшли в позиційній боротьбі, де кожен з суперників намагався нав’язати свою ініціативу. Та все ж небезпечнішими в дебюті були господарі. На 8-й хвилині матчу Тайсон виходив на побачення з Бущаном, але Попов ціною фолу зупинив прорив бразильського вінгера. А вже в наступній атаці Мораес міг вийти тет-а-тет з голкіпером киян, цього разу Шабанов чисто вибив м’яч на кутовий з-під ніг українського бразильця. Кияни свій перший гольовий момент створили на 17-й хвилини поєдинку, коли Шапаренко відпасував на Родрігеша, але той пробив повз ворота. 
 
Не забиваєш ти - забивають тобі, це футбольне правило знову спрацювало. «Гірники» скористались стандартом, вдало розігравши кутовий. Тете зробив навіс від кутового прапорця в штрафний майданчик киян, де вище всіх вистрибнув центральний захисник «Шахтаря» Сергій Кривцов і ударом головою відкрив рахунок в матчі. Артем Шабанов, який персонально грав проти Кривцова в цьому епізоді, програв дуель «гірнику». 
 
В середині першого тайму травми зазнав Жуніор Мораес: форварда «Шахтаря» винесли в підтрибунне приміщення на ношах і відразу відправили до лікарні, замість нього на поле вийшов Дентіньо. Кияни мали змогу зрівняти рахунок на 33 хвилині, але Родрігеш знову пробив дуже неточно, м’яч пройшов значно вище воріт. Кінцівка першого тайму пройшла під акомпанемент атак «Шахтаря», господарі виглядали свіжішими за киян.
 
Другий тайм розпочався з атак динамівців, яким потрібно було зрівнювати рахунок. Їм вдалося створити справжню «пожежу» в штрафному майданчику Пятова, але в завершальній стадії киянам не вистачило витримки для точного удару. Донеччани відповідали гострими контратаками, раз за разом випереджаючи «біло-синіх» в швидкості. Гарні моменти для збільшення рахунку мали Тайсон і Тете. 
 
В середині другого тайму Олексій Михайличенко провів одна за одною три заміни: замість травмованого Миколенка вийшов Віталій Буяльський, Родрігеша, який зовсім розчинився на полі, замінив Артем Бєсєдін, і нарешті Шепелєва замінив Гармаш. Цими замінами тренерський штаб «Динамо» намагався пожвавити гру своєї команди в атаці. 
 
На 74-й хвилині матчу сталася нестандартна ситуація: вболівальники «динамівців» расистськими вигуками образили Тайсона, бразилець емоційно вибив м’яч на фанатський сектор, через що арбітр зупинив поєдинок. Гра поновилася через декілька хвилин, але донеччани її продовжили в неповному складі. Арбітр вилучив капітана «гірників» Тайсона за надмірні емоції, які він проявив у спілкуванні з фанами. 
 
Граючи в більшості, «біло-сині» домінували на полі, але дотиснути насичений захист «Шахтаря» не змогли, так і не завдавши жодного удару у ствір воріт Андрія Пятова. 
 
Напружений та нервовий поєдинок грандів українського футболу завершився мінімальною перемогою господарів. Здобувши перемогу над київським «Динамо», «Шахтар» збільшив очковий відрив від киян до тринадцяти, а також взяв реванш за поразку в Кубку України.
 
Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.
 
«Шахтар» - «Динамо» - 1:0

Сергій Кривцов (18)

Віктор Коваленко (60), Дентіньо (63), Додо (65) - Денис Попов (8), Артем Шабанов (16), Жерсон Родрігеш (49), Віталій Миколенко (55)

Тайсон (81, неспортивна поведінка)

«Шахтар»: Андрій П'ятов, Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Додо, Маркос Антоніо (Майкон, 96), Тарас Степаненко, Тайсон, Віктор Коваленко, Тете (Сергій Болбат, 88), Жуніор Мораєс (Дентіньо, 31).

«Динамо»: Георгій Бущан, Артем Шабанов, Віталій Миколенко (Віталій Буяльський, 59), Денис Попов, Томаш Кедзьора, Олександр Караваєв, Володимир Шепелєв (Денис Гармаш, 68), Микола Шапаренко, Беньямін Вербич, Віктор Циганков, Жерсон Родрігеш (Артем Бесєдін, 62).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Стадіон «Металіст» (Харків)

ШАХТАР - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря
Футбол | 23 квітня 2024, 12:15 23
Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря

Найцікавіші події 25-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 392
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
EremenkoOD
Кричіть кричалки, ображайте як хочете, але расизм... Ми ж українці, расизм - це не про нас. Ганьблять свій клуб і країну...
Sunrise
1. Арбитр провёл отличный матч! (Пожалел Попова в конце, ну то таке)
2. Киевские фанаты - отребье.
3. Шахтёр контролировал матч и, похоже, был лучше настроен на игру.
Влад Тараненко
Динамовскому ультрасу пожизненно запретить вход на все стадионы страны. Поддерживать этих уродов может только полный неудачник либо такой же урод
Александр Домащенко
Хотел посмотреть футбол, а пришлось смотреть на ублюдков на трибуне - болельщиков ДК.
serge_kr
Ждем решение ФФУ по этим обезьянам на трибунах
yatsiykvova
Таким козлам на стадіон ЗАСЬ -ФУТ для нормальних боліл
Сергей Двореченец
Шахтар з перемогою! Все по порядку! Динамо не заслуговує навіть на ничію. Вболівальники Динамо зганьбили не тільки клуб, а також і Україну. Тайсону респект!
Yamamisha1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serge_kr
Тайсон все адекватные украинцы с тобой . #НетРасизму
УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Rostislav Zdorenko
Киевское дно в очередной раз пробило дно
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladislav Pohily
Не сказать, что Шахта блистала, но даже этого им хватило для победы. У Динамо все стабильно. Физуху видно подтянули, но игры как не было так и нет.
serge_kr
Шахта сегодня по всем показателям была лучшая, ДК могло ответить только грубостью! Ганьба фанатам они опустили свой клуб ниже плинтуса!
Видео |
надо было заканчивать после скаканий динамовских обезьян на секторе, игроки хоть норм
Андрей Олейников
Динамо вообще никакущее, Шахта на классе, спокойно
D.Lanskoy
Шахтер победил заслуженно. Но не впечатлил. Гол забит со стандарта центральным защитником, больше каких-то убойных моментов не было. Динамо тоже не сподобилось завершать свои моменты, которых было немного. Шахтер в целом лучше играл в первом тайме и иногда опасно контратаковал во втором. Тайсона по-человечески жаль, я против его удаления. С хамлом на трибунах нужно разобраться, но что-то мне подсказывает, что виновника не найдут и не накажут. Так что это ляжет черным пятном на нормальных болельщиков Динамо. Я бы этих сволочей посылал в АТО, кровью смывать свою вину перед клубом и страной. А то настоящие фаны 5 лет назад взяли оружие, чтобы какая-то рашистская мерзость за них сейчас скакала на трибунах в динамовской атрибутике и позорило клуб! Мне как болельщику Динамо стыдно перед нормальными болельщиками Шахтера, но вы же понимаете, у нас не правовое государство, твари не будут наказаны.
Elblanko
панове, я вас канєшно вітаю. шахта виграла, без питань. та подивимось правді в очі, динамо сьогодні було ніяке...
d3wolta
Бразильцы все ещё сильнее в футболе чем украинцы