Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 31 жовтня 2019, 13:17
64146
506

Динамо виграло у Шахтаря бій на Олімпійському

Київський клуб вибив принципового суперника з Кубка України і вийшов в 1/4 фіналу

| Оновлено 31 жовтня 2019, 13:17
64146
506
Динамо виграло у Шахтаря бій на Олімпійському
twitter.com/DynamoKyiv

Головні фаворити Кубка України, якими традиційно є «Динамо» та «Шахтар», зустрілися вже на стадії 1/8 фіналу. І потрібно визнати, не в найкращому психологічному стані суперники підійшли до очного протистояння. У минулий уїк-енд командами були допущені синхронні осічки в національному чемпіонаті, а «гірники» і зовсім втратили перші очки в поточному турнірі. Раніше українські гранди проводили свої поєдинки на євроарені, які також не принесли позитивних емоцій. Так що, й одні, й інші мали намір підняти бойовий дух, розібравшись з головним внутрішнім опонентом.

Крім того, мотивації «біло-синім» мало додати бажання поквитатися з «Шахтарем» за попередні кубкові невдачі, адже в останніх трьох сезонах саме донецький клуб ставав перешкодою для киян в боротьбі за трофей. Зрештою, Кубок бачиться єдиною досяжною метою «Динамо» за підсумками цього сезону. У відновлення чемпіонської інтриги вірять лише найоптимістичніші прихильники «біло-синіх», та й перспективи киян у Лізі Європи виглядають поки досить туманно. Ну а принциповість українського «Класико» давала привід розраховувати, що на поле НСК «Олімпійський» команди вийдуть з позамежним бажанням перемогти, і ми побачимо безкомпромісну боротьбу двох непримиренних суперників.

Тренерський штаб Олексія Михайличенка в порівнянні з недільним матчем проти «Карпат» зробив чотири зміни в стартовому складі. На правому фланзі оборони киян вийшов Кендзьора, а Караваєв, який грав на цій позиції в попередньому поєдинку, розташувався вище, змінивши Родрігеша. У центрі поля Гармаша замінив Шепелєв, а на вістрі атаки замість Соля вийшов Бесєдін. У стартовому складі «Шахтаря» відбулося три зміни. Справа в захисті замість Додо вийшов Болбат, а в центрі оборони Хочолава поступився місцем Матвієнку. Також в старті з'явився Коноплянка, а бразилець Тете опинився на лаві запасних.

Кияни агресивно почали зустріч, і вже на 2-й хвилині мети ледь не досяг удар Вербича з-за меж штрафного. Господарі «Олімпійського» були явно націлені на швидке взяття воріт суперників, продовжуючи тиснути на захисну лінію «Шахтаря». Правда, незабаром «гірники» вирівняли ситуацію на полі і відсунули гру від своєї штрафної. Перша реальна загроза ними була створена в середині першого тайму, коли швидка комбінація футболістів донецького клубу завершилася вбіганням в центр штрафного Тайсона. У цьому епізоді блискуче зіграв Кендзьора, який в підкаті вибив м'яч. А вже в наступній атаці футбольний шедевр спорудив Сидорчук, котрий метрів з тридцяти увігнав м'яч у ворота з непередбачуваною для голкіпера траєкторією.

Пропустивши гол, «гірники» заволоділи територіальною перевагою, але кияни грамотно діяли в обороні і перекривали вільні зони у власному штрафному майданчику. Продовжував старанно відпрацьовувати в захисті Кендзьора, який не давав Ісмаїлі загострити ситуацію. Перед перервою кияни ледь не подвоїли свою перевагу, але після прострілу з флангу Вербич не пробив Пятова.

У другому таймі «біло-сині» сконцентрувалися на контратакуючій грі, і потрібно визнати, що випади «динамівців» виглядали куди гостріше, ніж позиційний наступ «Шахтаря». Грунтовно перевага почала переходити до «гірників» ближче до кінцівки основного часу матчу, а підопічні Михайличенка помітно втомилися. Міг зрівняти рахунок Тайсон, який зі штрафного пробив поруч зі штангою, а після удару головою Степаненка впевнено зіграв Бущан.

І все ж, Фортуна посміхнулася «гірникам». Спочатку Шепелев в центрі поля зіграв в ногу Тайсона, і арбітр показав порушнику червону картку. А в компенсований час гості заробили кутовий. В штрафну суперників прибіг і Пятов, але не він став героєм епізоду. Після навісу з кута поля м'яч заметушився у штрафному «Динамо», після чого знайшов Степаненка, який з лінії штрафного відправив м'яч у ворота. Далі була запізніла заміна київського клубу (Бесєдіна змінив Гармаш) і свисток про закінчення основного часу.

На початку першої 15-тихвилинки прийшла черга «гірників» хапатися за голову. Степаненко збив Вербича, зірвавши атаку киян, і арбітр показав півзахиснику другу жовту картку. Тут же близький до успіху був Гармаш, але свою команду виручив Пятов. А кульмінація настала на початку другого додаткового тайму. Навіс з кутового у виконанні Де Пени точним ударом головою замкнув Попов. На відповідь у «гірників» залишалося зовсім небагато часу, а сили були практично на межі. Як результат, «гірники» так і не зуміли загострити ситуацію біля воріт суперників і врятуватися від поразки.

2:1 - «Динамо» йде далі по турнірній сітці Кубка України.

Кубок України. 1/8 фіналу.

«Динамо» - «Шахтар» - 2:1

Сергій Сидорчук (22), Денис Попов (109) - Тарас Степаненко (90+2)

Віталій Миколенко (71), Томаш Кендзьора (74), Сергій Сидорчук (89), Карлос Де Пена (118), Артем Шабанов (120) - Тарас Степаненко (10), Віктор Коваленко (31), Дентіньо (109), Тайсон (120)

Володимир Шепелєв (89, груба гра) - Тарас Степаненко (94, друга жовта картка)

«Динамо»: Георгій Бущан, Віталій Миколенко, Денис Попов, Артем Шабанов, Томаш Кендзьора, Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв, Віктор Циганков, Беньямін Вербич (Карлос Де Пена, 101), Олександр Караваєв, Артем Бесєдін (Денис Гармаш, 90)

«Шахтар»: Андрій Пятов, Ісмаїлі, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов (Давид Хочолава, 46), Сергій Болбат (Додо, 53), Тарас Степаненко, Віктор Коваленко, Ромеро Марлос (Маркос Антоніо, 100), Тайсон, Євген Коноплянка (Дентіньо, 73), Жуніор Мораєс

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ДИНАМО - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 506
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
«УАФ– М а ф і я!»
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
футфан
Я б Попова навіть у збірну взяв. Надіюсь Міха зрозумів скільки проблем йому доставляє Кадар і дальше буде грати Попов!!!!
ya_3
Поздравляю всех адекватных болельщиков ДИНАМО с заслуженной победой. А ШАХТЁР, надеюсь, сделает наконец-то выводы, что Марлос и Тайсон не вечны и только на их индивидуальной игре не выедешь. А матч всё-таки получился интересным - побольше бы таких!
Vitaliy Kuzuniy
Спасибо за Суперскую игру!! На такое ходить не стыдно!! )))
alex_AC
з перемогою! динамо вперед!!!
Invulnerable
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman_kros
Абсолютно заслужена перемога, гравці Динамо були дуже класно заряджені. І слава богу до Михайличенка дійшло, що Кадара нахер слати треба коли в тебе є Попов.
pavel85
Вполне заслужили сегодня победу Динамо, Шахтер увы последнее время сдал совсем, это было видно по игре с Атлантой.Чтото кажется, что Шахтер с такой игрой проиграет 100% Атланте.Много потерь мяча, много брака при передачах, просто капец. Обидно за Шахтер, но победу заслужили сегодня Динамо,как это для меня не прискорбно.
MaxUa
Динамо выиграло, потому что хотело победить больше, чем Шахтер. Киевляне с первых минут играли агрессивно, напористо и самоотверженно, не снесняясь бить из любых положений. Они разнообразно действовали в атаке и при первой же возможности убегали в контратаки. А вот Шахтеру как показалось не хватило ни ярких эмоций, ни выдумки и изощренности в атаке. Горняки сегодня атаковали излишне академично, все время пытаясь в ближнего расстояния закатить мяч в ворота соперника. Собственно гол Степаненко сегодня был одним из немного дальних ударов Шахтера.
Динамо не просто победило по игре, оно продемонстрировало характер и силу воли, забив мяч в овертайме, которого вполне могло и не быть. Команда не сломалась ни после сомнительного удаления, ни даже после гола на последней компенсированной минуте. А в дополнительное время уже через немогу продолжали бежать к воротам соперника.
Сегодняшняя игра показала, что у Динамо есть сплоченный коллектив. А это прямая заслуга тренерского штаба. Так что Михайличенко может с полным основанием принимать поздравления. С победой!
kylt_lichnosti
Я такого дк давно не видел. Еще бы реализация...
Amil Aliev
А Караваев то заиграл походу
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
skeijp
БРАВО ДИНАМО!!! Нарешті побачили ГРУ справжнього ДИНАМО!!!!
Mr.Budd
Такое ощущение, что динамо играет в пол-ноги весь год, берегя силы на матчи с шахтером😁
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Двореченец
Динамо з перемогою, Шахтар зіграв погано. Кто більше бажав, той переміг.
Cityzen83
Динамо сегодня заслужило. Сегодня Динамо было лучше. Игра огонь конечно. Вот Лесик и замены это понятие не совместимо.
keegan
Динамо сегодня заслужило победу,Шахта уставшая
Vitalik Shevchenko
Скільки я на цьому сайті наслухався від маразматіків про "силуШахтаря" словами не передати.
ШД зіграв внічю з Загребом, а ДК з Копенгагеном, сильніший Шахтар, бо Загреб сильніший за Копенгаген, заявляли вони...
Хто кращий вирішується в очних протистояннях і відповідь ми дізнались вчора. Правда одноклітинніАмеби почали заявляти що їм той Кубок України не потрібний (але чому він їм став не потрібний тільки після матчу, а не до? мовчать ) так і на це знайдеться адекватна відповідь, потрібно тільки подивитись результати 10-х останніх матчів ДК-ШД.
-----------------------------------
З перемогою ДК що знову....