Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
26333
17

Що потрібно знати про Візерспуна – суперника Усика в супертяжах

Лев Кравців шукає позитив в такому супернику для Олександра

Що потрібно знати про Візерспуна – суперника Усика в супертяжах
Boxing Scene

Олександр Усик нарешті проведе свій перший бій в суперважкій ваговій категорії. Ми чекали цього занадто довго, деякі навіть зійшлися на думці, що дебют може і не відбутися. Добре, що все обійшлося, і 12 жовтня ми побачимо українця в новій для нього категорії.

Здавалося, дебют Усика закінчився, не встигнувши початися. Спочатку він повинен був битися з Карлосом Такамом - найдостойнішим з усіх варіантів, що ми побачили з часом. Підготовка вже виходила на свою фінальну стадію, але раптом все відміняється - Олександр травмував плече і до потрібної дати не встигав відновитися. Виявляється, та травма, яку багато хто списав на небажання українця битися, могла завершити його кар'єру.

Вилікувавшись, українець продовжив, а якщо бути точніше, почав наново підготовку, але було незрозуміло до кого. Суперника довго не могли знайти. Такам говорив про готовність зустріти Олександра в новій для того вазі, але тут же вів переговори з новим вже для себе промоутером. Така ситуація не сподобалася со-промоутерам Усика - новий промоутер Карлоса почав крутити ногу і поєдинок у результаті зірвався.

Зірвався він в той же момент, коли затвердилася дата і місце дебюту - 12 жовтня, Чикаго. Українець, який давно хотів там побитися, став готуватися просто до виходу в ринг. Проти кого - без різниці. Промоутери, звичайно, проблему розв'язали, домовившись з Тайроном Спонгом.

Варіант непоганий, навіть враховуючи його невідомість в широкому плані. Тайрон був легендою кікбоксинга і нокаутував переважну частину своїх суперників. Суперників таких собі за рівнем, але декілька третьосортних поясів і високе місце в рейтингах це йому принесло.

І ось, за чотири дні до бою, оголошення: в організмі Спонга допінг, він на поєдинок не вийде. Голландцеві таке не сподобалося. Говорить, що це усе махінації і бажання зняти його з поєдинку. Чи є в цьому правда, ми, до нашого часткового задоволення, можемо скоро дізнатися. У пробі А дійсно був знайдений заборонений препарат, але є ще декілька проб, а також варіант з аналізами іншої організації.

Проте, Спонг поки що у минулому. Команда Усика знала про підозрілі результати Тайрона за тиждень до офіційних підсумків, тому швидко провела переговори з трьома або навіть чотирма можливими кандидатами. Називався варіант з сорокадворічним Устиновим, але Олександр Красюк швидко закрив усі чутки, назвавши росіянина занадто слабким для Усика.

Багато хто чекав Чисору, але у того наклюнувся бій, і тут несподівано на сцені з'явився Чезз Візерспун - американець, про якого, швидше за все, ніхто не чув раніше. Хіба що побіжно, і те навряд чи.

Хто це такий?

Чезз Візерспун - типовий американський суперваговик. Великий, міцний, уміючий вдарити, але без видатних здібностей. Любительська кар'єра була не дуже яскравою - трохи більше тридцяти поєдинків, шість поразок, перемога на «Золотій рукавичці» штату Пенсильванія, срібна медаль такого ж турніру, тільки по всій Америці, і місце в олімпійській збірній. Ну, як «місце». Візерспун був запасним варіантом, так і не спробувавши себе на Олімпіаді.

На цьому все. Дебютував у професіоналах в 2004 році, стартував непогано, перемагаючи мішків і середняків. Перша поразка - дивна. Він тоді був ще непереможеним, як і добре знайомий нам Кріс Арреола. У одному з раундів мексиканець бив Чезза, як міг. Відправив у нокдаун один раз, потім – другий, і ось другий стався якраз одночасно з гонгом.

Рефері, звичайно, почав відлічувати нокдаун, але до рингу піднявся секундант Чезза, якого рефері все ніяк не міг вигнати. Нокдаун відлічений, Візерспун важко дихає і явно почуває себе не дуже, але погоджується продовжити і доки його обливали водою і приводили в себе в кутку, суддівська колегія вирішила, що таке поведінка секунданта - це порушення правил, і американця дискваліфікували.

В сумі, Чезз програвав тричі: окрім Арреоли був знову ж таки наш знайомий Тоні Томпсон (технічний нокаут) і Сет Мітчелл (теж технічний нокаут). Бійці цілком непогані били Візерспуна, усі, хто були своїм рівнем трохи або значно нижче цих трьох - програли.

Є і хороші моменти. Наприклад, останній поєдинок Чезз програв аж у 2012 році і має серію з восьми перемог. Звучить красиво, так, але після тієї поразки американець два роки не виходив в ринг, а серед суперників числяться хлопці з рекордами: 44, 40 - 25 КО, 11, 16 - 6 КО і 9, 14 - 1 КО. Просто супер, але Візерспун цим пишається, кажучи, що, враховуючи його серію, він заслужив такий поєдинок.

Навіщо Усику такий бій?

Насправді, варіантів було небагато. Рекорд Чезза непоганий: 38, 3 - 29 КО. Так, набитий він в поєдинках з аби ким, але за ситуації, коли до бою чотири дні, ти пройшов складний тренувальний табір і рік не виходиш у ринг - і це добре.

Останній свій бій - проти Тоні Белью - Усик провів у листопаді 2018-го, тобто зовсім трохи не дотягнувши до рівно року з моменту останнього виходу в ринг. Тренувальний табір при підготовці до поєдинку в профі - це не жарти. Спортсмени виходять на пік своєї форми і переносити бій не можна навіть на місяць з метою знайти потужнішого опонента. Є реальний ризик вийти на сильнішого суперника, знаходячись вже на спаді.

Візерспун - варіант, чесно кажучи, не дуже, але як для першого бою після простою і в новій вазі, зійде. Він всього на два сантиметри вищий за Олександра, але має довгі руки і просто великий хлопець. Набагато більший за українця. Добре тримає удар і навіть серії ударів, б'є цілком непогано, хоч до Белью і Гассієва, мабуть, далеко.

Багато хто говорив, що поєдинок з нокаутером Спонгом - поганий, тому що той маленький. Ну ось вам великий суперник з довгими руками і, як то кажуть, великими кулаками. Смачного.

Чезз важкий на ногах. Порівнювати з Усиком, схоже, немає сенсу, оскільки різниця буде неймовірною. Цей бій більше для того, щоб продихатися, відчути нарешті ринг, темп, спробувати різні фішки в реальному бою з хлопцем, схожим на тих, хто протистоятиме Сані в найближчому майбутньому.

Як спортсмени ці хлопці, звичайно, в різних лігах, але хіба ви не скучили за стрімкими атаками українця? Цього разу насолодимося вдосталь.

Поєдинок Олександр Усик - Чезз Візерспун відбудеться в ніч з суботи на неділю, 12 жовтня, в Чикаго. Sport.ua проведе текстову трансляцію поєдинку.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 3
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією
Футбол | 27 березня 2024, 18:14 1
Мудрик розповів, які настанови дав Ребров у перерві матчу з Ісландією

Михайло також зізнався, що вже втомився від камбеків і хоче вигравати більш упевнено

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Roland
Хоча усик і виступає під українським прапором, але він є прихильником "руського миру", з активною проросійською позицією, типу "мы один народ", тому буду вболівати за Візерспуна. Візерспун! зроби цього сепаратиста!
Lazio
Мене цікавить не політичне питання, а питання політики спорту.. Коли вже накінець буде заголовок статті " про цього суперника Усика ми знаємо ВСЕ...???"
Golhrenshtanga
Такой жбан шо не промахнешся
bullyUA
Это все фигня. Меня интересует только матч реванш.
JohnNeuman
соперник на 3 - 5 раундов, не больше
Женя Шкут
Удачи Александру в новых свершениях!
Верим в победу и дальнейшую битву за титулы!
spqr-te
Потрібно лише знати, що в нього був тиждень на підготовку.
barsch.
это не куча, это только пол-зарплаты...
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил