Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 04 жовтня 2019, 11:12
33603
233

Стіну не пробили: Динамо зіграло в нульову нічию з Лугано

Кияни розжилися всього одним очком в Санкт-Галлені

| Оновлено 04 жовтня 2019, 11:12
33603
233
Стіну не пробили: Динамо зіграло в нульову нічию з Лугано
twitter.com/DynamoKyiv

Цей матч не віщував ані небезпеки для нашого віце-чемпіона, ані загадки. У «Лугано» зараз все відверто погано. Команда не виграє вже в семи останніх поєдинках, що відобразилося на регресі і в турнірній таблиці: «бьянконері» міцно влаштувалися серед аутсайдерів чемпіонату Швейцарії. Причиною такого болючого падіння команди багато хто називає травми провідних виконавців. Не знайшов «Лугано» внутрішні резерви і на перший тур групового етапу Ліги Європи, програвши без особливих питань «Копенгагену».

У свою чергу, динамівці вже оклигали і від зміни тренера, і від смуги невдач. Останні чотири матчі «біло-сині» виграли із загальним рахунком 9:0, з'явилася варіативність як зі складом, так і з самою грою. Загалом, динамівцям потрібно було добре постаратися, щоб не виграти матч проти такого кризового суперника.

Кадрових проблем напередодні гри у Михайличенка було небагато. Травмований основний центрбек Бурда, але його непогано замінив Шабанов. Шепелєв, схоже, повністю відновився від м'язової травми, тому з’явився в старті. А ось кого наш тренерський штаб поставить на вістрі атаки - питання. У грі з «Дніпром-1» дали шанс Солю, але той його не використав. Жерсон в останніх поєдинках виходить лише на заміну. Здається, потрібно чекати в основі Бесєдіна?

Ні, Михайличенко вирішив поставити на Родрігеша. Люксембуржцю вже вкотре дали шанс довести, що він гідний і місця в основі, і права називатися головним форвардом в київській команді. Ще одна несподіванка - поява на останньому рубежі Бущана. Основного голкіпера киян Бойка не виявилося навіть в запасі, хоча саме він був у попередній заявці. Як стало відомо пізніше, голкіпер травмувався перед стартом поєдинку.

Матч активніше розпочали господарі. Напевно, не в останню чергу тому, що динамівці не претендували на ігрову ініціативу. Темп гри був невисоким, тому швейцарці могли собі дозволити проводити позиційні атаки. «Лугано» турбував гостей по флангу Кендзьори. Саме звідти надходила практично вся небезпека. На 10-й хвилині підопічні Челестіні взагалі могли відкривати рахунок: Бущан парирував м'яч перед собою, і Карліньос мав шанс забити, але влучив у поперечину.

Ближче до середини першого тайму кияни таки заволоділи ігровою ініціативою. Правда, створити більш-менш небезпечний момент біля воріт Бауманна гостям довго не вдавалося. Занадто довго. А ось господарі знову по-справжньому потурбували Бущана. Араторе хитнув Кендзьору і сильно бив в дальній кут, але динамівський голкіпер був напоготові. Тільки після цього у киян з'явився шанс відзначитися. Але лише завдяки помилці голкіпера «Лугано». Але Бауманн її сам же виправив, ліквідувавши вихід Жерсона фактично один в один.

Не схибив голкіпер швейцарців і на останній хвилині тайму, парирувавши прицільний удар Сидорчука. Ось і весь динамівський актив в першій половині зустрічі. Напевно, все краще кияни відклали на другу половину. Як в грі першого туру проти «Мальме».

Другий тайм команда Михайличенка почала активніше. Удар Шабанова головою в площину воріт і два удари повз - Кендзьори і Циганкова. За перші сім хвилин другого тайму створили практично стільки ж, як у першій половині гри.

Правда, далі як відрізало. Господарі зуміли витримати запропонований суперником темп, і гра знову перейшла в позиційну. З обох сторін. Михайличенко відреагував наступним чином: замінив інертного Родрігеша на Бесєдіна. Давно пора.

Після семидесятої хвилини кияни міцно заволоділи ініціативою. «Чорно-білі» не встигали за швидкими переміщеннями суперника, свідомо перейшовши на гру другим номером. Але, знову-таки, з креативом у «Динамо» в цей вечір було сутужно.

Хвилин за десять до кінця матчу динамівський тренер почав ходити з «козирів» - кинув в бій Гармаша (замість Шепелева), а потім і Де Пену (замість Вербича). Але в перерві між цими замінами кияни лише дивом не пропустили: вдруге в матчі гостей врятувала поперечина.

А що ж «Динамо»? Ні моментів, ні фінального штурму. Суцільна апатія. Схоже, футбол Хацкевича повертається.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Ліга Європи. Група В. 2-й тур.

«Лугано» - «Динамо» - 0:0

Елож Яо (23) - Тамаш Кадар (36), Артем Шабанов (86)

«Лугано»: Ноам Бауманн - Нума Лаванши, Фабіо Дапрела, Міята Марич, Елож Яо - Балінт Вечеі, Хонатан Саббатіні, Санді Ловрич (Олів'є Кустодіо, 71) - Карліньос Жуніор, Александр Герндт (Філіп Холендер, 78), Марко Араторе (Нікола Дальмонте, 64)

«Динамо»: Георгій Бущан - Віталій Миколенко, Тамаш Кадар, Артем Шабанов, Томаш Кендзьора - Володимир Шепелєв (Денис Гармаш, 84), Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський - Беньямін Вербич (Карлос Де Пена, 88), Жерсон Родрігеш (Артем Бесєдін, 70), Віктор Циганков

Арбітр: Карім Абед (Франція)

Стадіон «Кібунпарк» (Санкт-Галлен, Австрія)

ЛУГАНО - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 233
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kot-7
Короче, виноват Ахметов, Мариуполь, судьи...
Руслан Сиренко
И это с предпоследней командой Швейцарии - пздц
dinigan
Это не футбол, это унылое гавно (((
KoPoJIb_KpoToB
Слава Господу Богу ,что в натяжной 90 минутный борьбе с швейцарским грандом Лугано , мы смогли отстоять ничейный результат ! Футбольный бог был сегодня на нашей стороне !
Андрей Грубий
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Двореченец
Передивився вчора гру Шахтаря у Мілані. Сьогодні дивився ось....це. Навіть пива не відкрив (((. Лугано це передостання команда чемпіонату Швейцарії. Вони втратили перемогу.
z.valenok01
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
pavel85
Сурок, продавай Динамо. Хватит издеваться над болельщиками. Деньги вкладывать не хочешь а требуешь результат.Такие команды нужно проходить уверенно 2:0 а не валидол пить. Если не забивать таким командам, то что делать дальше в Лиге Европы?
Zhest
Я не выдержал и зарегился на сайте, сил нет терпеть такое ДНО, за 20 лет - ЭТО САМОЕ невыносимое ДЕР...О, а не команда.Ждал уже , чтобы быстрее глотнули, жаль перекладина...проблема не в игроках... Рыба гниет с головы..а это даже не гниет, а уже загнило и воняет..Александрия на порядок выше по уровню игры, жаль наблюдать за смертью такого великого некогда клуба..
dyryavo_s_dnepra
Молодцы, вырвали очко у могучего Лугано)) Есть еще шансы даже из группы выйти)))
Сергей Долина
Убогая игра Динамо с убогим тренером Михайличенком, против дворовой команды Лугано, уровень которой, это вторая лига Украины.
Ukraine
Цікаво кожного разу бачити коментарі типу: "Дно пробито"
І це майже після кожної гри Дирявих )
Яка ж глубина цього дна....
Надіюсь в ЧУ займе ДК 4-5 місце
Александр B
Где ,Жека с комментариями!? Ну че там ДК просто было тяжко,это ж команда с самого чемпионата Швейцарии, предпоследняя правда
garik_trinity
Хоть шведам спасибо, что за ничью зацепились с датчанами. Да и кацапы порадовали.
Mr.Budd
Отскочил украинский "гранд"
kolezey-2
дожились Динамо клуб с такими традициями ,именем вылетает от бельгийцев,не может обыграть (а могли и проиграть) предпоследнюю команду Швейцарии-ужас!!!!!!!!!!!!!!!Суркис продай клуб ,перестань мучить и себя и других,блин ну самому не стыдно?
PUTINHUILO
Поражаюсь мудрости человека,придумавшего надпись в американском салуне на диком западе:
НЕ СТРЕЛЯЙТЕ В ПИАНИСТА.ОН ИГРАЕТ ТАК,КАК УМЕЕТ.
Не ругайте этих кривоногих бездарей.Они играют так,как умеют.
НАДО ПРОСТО НАУЧИТЬСЯ НЕ ЖДАТЬ ОТ НИХ ЧУДА.
ЧУДА НЕ БУДЕТ
Lion
Кто-то мне вчера писал что динамо вынесут вперед ногами Лугано мне на зло.
Так и не удалось колхозу меня разозлить....