Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 вересня 2019, 00:49
9273
14

Олімпік в матчі з вилученням і двома пенальті обіграв Львів

Донецький клуб здобув першу перемогу в поточному чемпіонаті

| Оновлено 22 вересня 2019, 00:49
9273
14
Олімпік в матчі з вилученням і двома пенальті обіграв Львів
ua-football.com

Другий поспіль домашній матч «Львів» проводив на стадіоні «Україна», причому цього раз вхід для вболівальників був вільним. Для наставника містян Володимира Мазяра це був перший домашній матч біля керма львівського клубу, а для Вісенте Гомеса - перший виїзний з олімпійцями. Після поразки в минулому турі від «Колоса» Мазяр замість Бандури місце у воротах довірив Сарнавському, а замість Пернамбуко на поле вийшов його земляк Ренан Олівейра. В «Олімпіку» замість Зотька у гру вступив капітан команди Гришко, який відбув дискваліфікацію.

Господарі поля активніше розпочали гру і більше контролювали м’яч, але до небезпечних моментів біля воріт Кринського діло не доходило. Натомість, олімпійці мали чудову нагоду відкрити рахунок, але Тейшейра з близької відстані пробив вище воріт. На ударну позицію лівим флангом вибігав і Матар, який намагався пробити в дальній кут, але Сарнавський у кидку ліквідував загрозу.

Гості виконали два поспіль кутових удари, але захисники містян встигали випереджати суперників. Перший небезпечний момент біля воріт «Олімпіка» виник після стандарту у виконанні Педро, але Кринський у стрибку відбив м’яч, який летів під поперечину. А одна з останніх у першому таймі атак донецького клубу завершилася призначенням пенальті. При цьому Гончар після другого попередження вперше в УПЛ був вилучений з поля (у 21-й грі). Матар вперше в чемпіонатах (у 21-й грі) пробивав з «позначки» і не влучив у рамку воріт. У ворота Сарнавського пробивався вже 6-й пенальті і 4-й раз суперники своїм шансом не скористалися.

Олімпійці, маючи чисельну перевагу, активніше розпочали другу половину поєдинку. Гості подовгу розігрували свої комбінації, але моменти біля воріт «Львова» тривалий час не виникали. Она з атак гостей завершилася ударом головою Завійського, але і вихованцю львівського футболу також бракувало влучності.

Пристрасті на полі наростали і арбітру Кутакову часто доводилося присікати грубу гру з допомогою жовтих карток, одну з яких отримав Насонов, порушивши при цьому правила в своєму штрафному проти Тейшейри. Знову пенальті у ворота «Львова», і цього разу пробивав з позначки досвідчений Політило, втретє в УПЛ реалізувавши 11-метровий удар.

«Олімпік» здобув першу перемогу в чемпіонаті, яка стала для донецького клубу 40-ю в УПЛ і відстає тепер від «Львова» лише на одне очко. Олімпійці завершили пропускну, рекордну для клубу, серію в чемпіонатах, яка з 27 квітня тривала 14 матчів поспіль - 26 м’ячів. «Львів» же збільшив свої чотири антирекордні серіали: безвиграшний домашній – до 13-ти ігор (4 нічиї та 9 поразок), безгольовий домашній – до 648-ми хвилин, загальні безнічийну та пропускну серії – до 10-ти ігор.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

ФК «Львів» - «Олімпік» - 0:1

Сергій Політило (80, з пенальті)

Ігор Гончар (32), Шина (45), Альваро (67), Олександр Насонов (79), Павло Лук'янчук (94) - Тарас Завійський (9), Матар (22), Демір Імері (65), Сергій Політило (75)

На 45+2 хвилині Матар не реалізував пенальті (мимо)

Ігор Гончар (45+1, друге попередження)

ФК «Львів»: Богдан Сарнавський, Ігор Гончар, Сабіно, Антон Братков, Сергій Борзенко, Ренан (Пернамбуко, 61), Сергій Люлька (Олександр Насонов, 76), Шина (Микола Квасний, 46), Мартан, Педро, Альваро

«Олімпік»: Володимир Кринський, Павло Ксьонз, Дмитро Гришко, Павло Лук'янчук, Євген Пасич, Євген Цимбалюк, Тарас Завійський (Фабіньо, 59), Сергій Політило, Максим Тейшейра, Демір Імері (Євген Пасич, 70), Матар (Чарльз Джеффрі, 81)

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

Стадіон «Україна» (Львів)

ФК ЛЬВІВ - ОЛІМПІК. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zhyr
А вболівальники на стадіоні взагалі були? Бо камера показувала тільки повністю пусті трибуни.
Орест Орищишин
Ганьба ФК "Львів" і тренеру, який потужно підвищив майстерність команди
VVV
Які команди - така і гра ;без моментів,без уболівальників, без хоча би чогось,що нагадувало би футбол...одні заробляють на договорняк,інші відмивають гроші на бразильцях.Такий чемпіонат-що тут зробиш
Rostislav Zdorenko
Игра была равна, играли 2 гов..а!
banderlog78
виглядає що Мазяр виконує задачу на сезон- вивести Львів у першу лігу
VVV
Які команди - така і гра ;без моментів,без уболівальників, без хоча би чогось,що нагадувало би футбол...одні заробляють на договорняк,інші відмивають гроші на бразильцях.Такий чемпіонат-що тут зробиш
Владимир Любченко
Нашёл львов супер тренера мазяра ,это писец,он хуже за лексика с динамо
Александр Бондарь
Извините матч не смотрел,пенальти были?
Kevko
Две похожие команды: без болельщиков, без игры, без перспектив...
UKRAINE FAN
Жаль что путевка в первую лигу одна!
Shevchenka2019
Вітаю 4м0шнік)))
kerch30
Политика клуба - новий тренер слабее предидущего. (Смена поквартальная)