Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 серпня 2019, 10:19
8050
5

Зухвалий дебютант не встояв: Зоря обіграла Колос в Києві

Команда Віктора Скрипника здобула перемогу та піднялася на друге місце в турнірній таблиці

| Оновлено 12 серпня 2019, 10:19
8050
5
Зухвалий дебютант не встояв: Зоря обіграла Колос в Києві
ФК Зоря
В недільному матчі на «Оболонь-Арені» зустрічались дві безпрограшні команди нового сезону: амбітний новачок ліги «Колос» приймав учасника Ліги Європи луганську «Зорю».
 
Тренери обох клубів здивували стартовим складом гравців, вдавшись до суттєвих ротацій. Руслан Костишин, у порівнянні з переможною грою проти «Олімпіка», включив до «одинадцятки» чотирьох нових гравців. Так, на вістрі атаки вийшов досвідчений Володимир Лисенко, дискваліфікованого хава Смирного замінив Євгеній Морозко, а Олексій Зозуля і Олександр Мігунов замінили своїх візаві на позиції фулбеків.
 
Головний тренер «Зорі» вдався до ще більших змін. В порівнянні з єврокубковою грою проти ЦСКА вийшло п’ять свіжих футболістів: Євген Чеберко і Микита Каменюка в захисті, Богдан Лєднєв і Владислав Кабаєв у півзахисті, і, нарешті, зірковий новачок «чорно-білих» Назарій Русин зайняв позицію форварда. 
 
З перших хвилин взявши м’яч під свій контроль, «Зоря» більше комбінувала в центрі поля, на що ковалівці відповідали гострими контратаками. Вже на четвертій хвилині Морозко спробував виконати удар «з точки в точку», але Шевченко відмінно зреагував, перевівши мяч на кутовий. А на 13 хвилині, після порушення луганців перед власним штрафним майданчиком, штатний виконавець стандартів Віталій Гавриш влучив у стійку. Схоже, що активна гра на чужій половині поля стало несподіванкою для підопічних Віктора Скрипника. Активно пресингуючи на чужій половині поля, ковалівці раз за разом створювали напругу біля воріт Микити Шевченка. В середині тайму гра трохи заспокоїлась, і луганці спромоглися на два небезпечні удари у ствір воріт «Колоса» у виконанні Іванісені і Каменюки. Гол «назрівав», і ось на 26 хвилині зустрічі Мілько сфолив на Хомченовському, «штрафний» майстерно виконав Богдан Лєднєв, закрутивши м’яч метрів з 25-ти. 
 
Повівши у рахунку, футболісти «Зорі» перевели гру в більш спокійне русло, неквапливо розігруючи комбінації в центрі поля. З таким перебігом подій не були згодні ковалівці, і на 33 хвилині поєдинку син головного тренера «Колоса» Денис Костишин, виявився найспритнішим в штрафному майданчику «чорно-білих», забивши свій перший в елітному дивізіоні гол. Відповідь «Зорі» не довелося довго чекати, підхопивши м’яч Богдан Лєднєв завдав удару з-за меж «штрафної» - «шкіряна куля» влучила у стійку. Наприкінці тайму, свій шанс відзначитись втратив Кочергін, якого на ударну позицію вивів найкращий гравець першого тайму Лєднєв. Та все ж на перерву луганці пішли переможцями тайму. На 43 хвилині гри, блискуче розіграли триходівку футболісти «Зорі»: Михайличенко перевів м’яч на протилежний фланг Каменюці, той навісив у «воротарську», де Назарій Русин ударом головою вивів луганців вперед.  
 
Початок другого тайму став «холодним душем» для дебютантів Прем’єр-ліги. Активний Назарій Русин перехопив невдалий пас голкіпера Яшкова і зіграв на Владислава Кабаєва, той не схибив – 3:1. Збільшивши свою перевагу, луганці перехопили ініціативу, не даючи своїм суперникам навіть перейти середину поля. Такий перебіг подій не влаштовував керманича «Колоса» Руслана Костишина. Завдяки замінам гра поступово вирівнялась, проте до небезпечних моментів справа не доходила. Лише в останній третині тайму кілька ударів завдав Олег Кожушко, який замінив Володимира Лисенка. Останню можливість скоротити розрив у рахунку мав Гавриш, який в компенсований час неточно пробив зі шрафного. 
 
Цікава і безкомпромісна гра, особливо в першому таймі виявила переможцем луганську команду. Перемога «Зорі» дозволила їй обійти в турнірній таблиці ковалівців і зайняти друге місце. Безпрограшна серія команди Віктора Скрипника збільшилась до шести матчів, а «Колос» зазнав першої поразки в еліті українського футболу.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Колос» - «Зоря» - 1:3

Денис Костишин (34) - Богдан Леднєв (27), Назарій Русин (45+1), Владислав Кабаєв (46)

Євген Задоя (2), Вадим Мілько (26), Євген Морозко (56), Олексій Зозуля (80) - Богдан Леднєв (92)

«Колос»: Антон Яшков - Олексій Зозуля, Віталій Гавриш, Вадим Парамонов, Олександр Мигунов - Євген Задоя - Євген Морозко, Вадим Мілько, Денис Костишин (Єгор Демченко, 46) - Володимир Лисенко (Олег Кожушко, 75), Владислав Нехтій (Денис Антюх, 60)

«Зоря»: Микита Шевченко - Микита Каменюка (Олександр Тимчик, 60), Віталій Вернидуб, Євген Чеберко, Богдан Михайличенко (Йоель Абу Ханна, 72) - Владислав Кочергін, Дмитро Іванисеня - Владислав Кабаєв (Леван Арвеладзе, 83), Богдан Леднєв, Дмитро Хомченовський - Назарій Русин

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)

Стадіон «Оболонь-Арена» (Київ)

КОЛОС - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Британський журналіст: «Мудрик зробив великий внесок у прогрес Челсі»
Футбол | 24 квітня 2024, 13:52 0
Британський журналіст: «Мудрик зробив великий внесок у прогрес Челсі»

Нік Еймс оцінив виступи українських легіонерів в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
Спокойно, без надрыва разобрались соперником. Хорошая ротация.
Уже заметна сыгранность у Зари.
Теперь удачи с болгарами!!!
Sunrise
Люблю такие команды как Колос. Не закрываются с Зарёй, а играют в футбол. Во-первых, это хорошо для украинского футбола в целом. Во-вторых, считаю что Заря в таких матчах обычно сильнее)))
Хотя начала Заря совсем плохо, не ожидали такого напора что-ли... Но потом хорошо сориентировались. Куча моментов на две команды - добротное зрелище.
У нас, сами знаете, какой график...
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
6 игр с положительными результатами - это хороший старт Скрипника
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил