Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Америки
| Оновлено 08 липня 2019, 16:23
24194
20

Збірна Бразилії в меншості обіграла Перу в фіналі Кубка Америки

Бразильці виграли турнір 12 років по тому

| Оновлено 08 липня 2019, 16:23
24194
20
Збірна Бразилії в меншості обіграла Перу в фіналі Кубка Америки
Склад учасників фіналу Кубка Америки-2019 виявився несподіваним. Вірніше, у виході до фіналу господарів турніру, бразильців, мало хто сумнівався. А ось збірна Перу не грала в головному поєдинку Copa América з 1975-го. То, до речі, був перший розіграш турніру з такою назвою, і перуанці виграли «золото» в триматчеву (!) протистоянні з національною командою Колумбії. А 1939-го збірна Перу виграла домашній чемпіонат Південної Америки. Ось, власне, і всі досягнення цієї команди. Історія Бразилії яскравіша - 8 титулів і 11 звань віце-чемпіонів. Останній раз «пентакампеони» виграли турнір 2007-го, захистивши титул. Відзначимо, що коли турнір проводився в Бразилії (а це було 5 разів), то господарі незмінно ставали переможцями. Ну і нагадаємо, що на груповому турнірі ці команди вже зустрічалися і завершилася та гра цілковитим розгромом перуанців - 0:5. Всього ж команди провели між собою 51 поєдинок, і тільки в 6-ти сильніше була збірна Перу (проти 35-ти перемог Бразилії). Тож шанси перуанців на перемогу в цьогорічному фіналі виглядали примарними ...
 
Проте, господарі почали поєдинок якось занадто скромно. Перуанці провели кілька непоганих атак, і навіть завдали пару ударів по воротах. Однак незабаром «селесао» відсунула гру від своїх воріт, і першу ж осмислену атаку завершила голом: Габріел Жезус на фланзі прийняв м'яч, обіграв суперника і прострілив до лінії воротарського. А Евертон без перешкод відправив м'яч у сітку - 1:0.
 
 
Бразильці і далі продовжували володіти м'ячем, могли збільшити рахунок, але Фірміно з лінії воротарського пробив головою трохи вище поперечини. Здавалося, все йде до мінімальної перемоги «пентакампеонів», проте під завісу тайму вони віддали ініціативу. І в одній з атак після прострілу Куеви м'яч потрапив в руку Тьяго Сілви, який пішов у підкат. Арбітр вказав на «точку». Потім подивився відеоповтор - і рішення свого не скасував. Герреро з 11-метрової позначки розвів воротаря і м'яч по кутах - 1:1! Відзначимо, що це був перший гол на турнірі, який збірна Бразилії пропустила в грі, а не в серії післяматчевих пенальті! Гол став особливим і для його автора: тепер Герреро забив всім без винятку американським збірним!
 
 
Проте, і «гол у роздягальню» не збентежив бразильців. Рефері додав 3 хвилини до основного часу, і цього вистачило підопічним Тіте, щоб таки піти на перерву в статусі лідера. Фірміно перехопив м'яч в середині поля і запустив вперед Артура Рамоса. А той вивів на удар Габріела Жезуса, який увійшов в штрафну і пробив впритул зі штангою - 2:1!
 
 
Друга половина зустрічі продовжилася атаками господарів «Маракани». Однак ударам і Коутиньо, і Фірміно забракло влучності. А потім Жезус, який претендував на звання кращого гравця матчу, підвів команду. На фланзі у боротьбі за верховий м'яч виставив лікоть - і влучив у суперника. За що отримав другу жовту картку, яка стала червоною. Бразилець в сльозах дивився поєдинок, сидячи на сходинках в проході.
 
 
Мабуть, відразу ж перуанці могли зрівняти рахунок, але класному удару Флореса з льоту трохи не вистачило точності. А потім збірна Бразилії почала всіляко збивати темп - і замінами, і дрібним пасом. Ну а під завісу гри їй вдалася контратака. Евертон увірвався до штрафного - і був збитий Карлосом Самбрано. Знову арбітр вказав на «точку», знову швиденько глянув відеоповтор. Рішарлісон чітко виконав вирок ударом в лівий від себе кут - Гальесе у відчайдушному стрибку не зміг дотягнутися до м'яча - 3:1.
 
 
3:1 - Бразилія в дев'ятий раз стала кращою на континенті. Перуанці вперше в історії завоювали «срібло» Кубка Америки. Додамо, що Герреро і Евертон з трьома голами стали кращими бомбардирами турніру.
 
Кубок Америки. Фінал
 
Бразилія — Перу — 3:1

 Евертон (15), Габріел Жезус (45 + 3), Рішарлісон (90, з пенальті) - Хосе Паоло Герреро (44, з пенальті).

 Габріел Жезус (30), Тьяго Сілва (53), Рішарлісон (90 + 1) - Ренато Тапіа (50), Карлос Самбрано (68), Луїс Адвінкула (84).

 Габріел Жезус (70, 2 ЖК).
 
Бразилія: Алісон Бекер - Дані Алвес, Алекс Сандро, Маркіньос, Тьяго Сілва - Філіпа Коутіньйо (Едер Мілітао, 76), Каземіро, Артур Рамос - Габріел Жезус, Евертон (Маркес Аллан, 90 + 3), Роберто Фірміно (Рішарлісон, 75).
 
Перу: Педро Гальесе - Луїс Абрам, Луїс Адвінкула, Карлос Самбрано, Мігель Трауки - Йосімар Йотуні (Рауль Руідіас, 78), Андре Каррільо (Анді Поло, 86), Едісон Флорес, Крістіан Куева, Ренато Тапіа (Крістофер Гонсалес, 82) - Хосе Паоло Герреро.
 
Стадіон: «Маракана» (Ріо-де-Жанейро, Бразилія).
 
Арбітр: Роберто Тобар (Чилі).
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Стало відомо, скільки Чорноморець хотів отримати за Салюка
Футбол | 28 березня 2024, 12:13 4
Стало відомо, скільки Чорноморець хотів отримати за Салюка

Пропозиція «Хаммарбю» виявилася нецікавою одеському клубу

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Возможно, что Бразилия прошла низкую точку графика уровня сборной и теперь её успехи пойдут вверх.
Но, надо отдать должное европейскому футболу, который уже 17 лет не оставляет шансов тем, кто играет по принципу: "вы нам сколько сможете, а мы - сколько захотим".
Итак, напомним:
2006 Франция - Бразилия 1:0
2010 Голландия - Бразилия 2:1
2014 Германия - Бразилия 7:1
2018 Бельгия - Бразилия 2:1
Итак, вполне возможно, что Бразилия будет на ЧМ 2022 в Катаре опять в пиковой форме. Но, у Европы определённо будет, кому ответить...
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Два кольори мої два кольори
MaxUa
Матч не смотрел, но счет на табло и еще удаление, а Перу забили только с пенальти. Так что видимо нынешний триумф Бразилии заслужен.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Pavel Yakimovich
в пику гному - не судили в сторону бразил
когда комментаторы начали обсуждать, что у бразил пеналя не было - в конец охренел... "опорная рука"... ну а то, что "опорная рука" - прервала пас... пеналь помоему 100%, хотя и понятно, что тьяго там по другому поступить не мог, и вообще не видел куда ставил руку
ну и бразильцы там молодцы, пока перу праздновала, что забили таки гол бразилии, и вообще мы их давим - им доставили по красоте мяч в ворота
но вообще судейство удивило, судили реально, чтоб "не подумали"... в моменте с пеналем в ворота перу - если его поставили за жесткий влет самбрано в эвертона, то где желтая? он же умышленно это делал, явно
tima fialko
Спочатку дивився без звука і насолоджувався бразильськими технарями які робили з перуанцями шо хотіли.Потім взнав серед перуанців знайомого-Фернандіньо...стало зрозумшло хто кого возив!Казкова Бразилія поступово перетворилась у звичайну команду.
tima fialko
Яка швидка подача інформаціі СПОРТ УА-не пройшло і суток...