Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 травня 2019, 13:52
16312
158

Шахтар в Запоріжжі обіграв Зорю та став чемпіоном України

Чемпіонську перемогу «гірникам» приніс результативний удар Жуніора Мораєса

| Оновлено 20 травня 2019, 13:52
16312
158
Шахтар в Запоріжжі обіграв Зорю та став чемпіоном України
ФК Шахтар
Обидві команди виходили на поле «Славутич-Арени» кожна зі своєю мотивацією. «Шахтар», зрозуміло, розраховував вже сьогодні ввечері оформити своє чергове чемпіонство і покласти золоті медалі в Кубок країни, завойований чотири дні тому тут же у Запоріжжі. А «Зоря» повинна була бути натхнена поразкою «Олександрії» у себе вдома і в разі успіху в цій грі ще зберігала шанси на бронзові медалі, які, здавалося, вже були втрачені.
 
Перші хвилини матчу пройшли досить спокійно. Суперники явно не намагалися форсувати події і, в основному, володіли м'ячем між двома штрафними майданчиками. Гірники, щоправда, подали один кутовий і розіграли штрафний поблизу воріт «Зорі, але вони нічим не завершилися.
 
А ось на 11-й хвилині гостям вдалася відмінна комбінація з переведенням м'яча з лівого флангу на правий. Тарас Степаненко виконав довгу передачу на Сергія Болбата, той зупинив м'яч біля лицьової лінії і переправив його в центр воротарського майданчика. Жуніор Мораес на мить випередив захисника і з близької відстані вразив ціль.
 
Буквально через хвилину Тайсон здорово пробив у правий нижній кут, але тут вже свою майстерність продемонстрував Микита Шевченко.
 
«Зоря» свій перший удар по воротах «Шахтаря» нанесла на 17-й хвилині. Це Леван Арвеладзе вирішив пробити з дальньої дистанції, але м'яч пролетів значно вище поперечини. На деякий час господарі поля перехопили ініціативу і навіть притиснули донеччан до їхніх воріт. Однак крім двох кутових і створення деякої напруженості поблизу володінь Андрія П'ятова більше луганським футболістам досягти не вдалося.
 
До середини тайму гра заспокоїлася і небезпечні моменти практично не виникали. Тільки на 36-й хвилині підопічні Паулу Фонсека серйозно потурбували оборону суперників, однак після навісу зі штрафного від Веллінгтона Нема ніхто з його партнерів не зумів замкнути цей простріл. Ще за три хвилини Тайсон з лінії штрафного пробив поруч зі штангою.
 
Перед самою перервою футболісти пожвавилися. Так, «Шахтар» великими силами вибігав в контратаку, але завершальний удар у Жуніора Мораеса не вийшов. У відповіді господарів поля Богдан Ледньов сильно пробив в правий нижній кут, однак Андрій Пятов все бачив і перевів м'яч на кутовий.
 
На початку другого тайму активніше виглядала «Зоря», яка забрала м'яч під свій контроль. Втім, нічого небезпечного вона так і не створила. Проте гірники в контратаці на 52-й хвилині цілком могли подвоїти свою перевагу, але Віктор Коваленко не влучив у дальній кут воріт. Трохи пізніше був непоганий момент для удару у Жуніора Мораеса, втім форвард гостей пробив далеко від воріт.
 
Господарі поля продовжували йти вперед великими силами, намагаючись вирівняти становище. Вони подали серію кутових та штрафних, однак гравці «Шахтаря» в обороні діяли вміло, відбиваючи всі атаки суперників. У той же час гості не забували і про контратаки.
 
Так, на 73-й хвилині небезпечно зліва пробивав під поперечину Ісмаїлі - Микита Шевченко вчасно підняв руки і відвів загрозу. А за хвилину Тете, який тільки вийшов на заміну, зробив потужний прохід по правому флангу і видав точну передачу на Жуніра Мораеса, але кращий бомбардир чемпіонату України з вигідної позиції пробив повз ворота.
 
В останні хвилини матчу було багато порушень правил і зупинок у грі. Футболістам довго надавали медичну допомогу. Щодо небезпечних моментів, то їх просто не було.
 
В підсумку «Шахтар» переміг з мінімальним рахунком 1:0 і достроково став чемпіоном країни. Наші вітання!
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ


Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур.

«Зоря» - «Шахтар» - 0:1


Жуніор Мораєс (11)

Богдан Михайличенко (35), Олександр Тимчик (83) - Віктор Коваленко (7), Жуніор Мораєс (29), Тарас Степаненко (72)

«Зоря»: Микита Шевченко - Олександр Тимчик, Віталій Вернидуб, Максим Білий, Богдан Михайличенко - Сілас (Владислав Кабаєв, 75), Леван Арвеладзе - Олександр Караваєв, Богдан Леднєв (Владислав Кочергін, 63), Дмитро Хомченовський - Пилип Будківський (Артем Громов, 51)

«Шахтар»: Андрій П'ятов - Сергій Болбат, Сергій Кривцов, Давид Хочолава, Ісмаїлі (Микола Матвієнко, 77) - Тарас Степаненко, Маркос Антоніо - Веллінгтон Нем (Тете, 72), Віктор Коваленко (Алан Патрік, 86), Тайсон - Жуніор Мораєс

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 158
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Иван Верещагин
Поздравляю всех болел Шахтера с чемпионским титулом!!!...
doktor09
Если ШД и дальше будет покупать перспективных молодых бразил, а ДК ненужных в других командах-то не видать чемпионства ДК в обозримом будущем! Так что споры, кто лучше, бесполезны. А приплетать успехи в СССР можно тока от бессилия и отсутствия перспективы...
Вячеслав Самойлов
Шахтер - 10 фолов - 3 желтые, Заря - 28 фолов - 2 желтые.
Да здравствует наше объективное судейство! Уря!
П.С. И еще - на другой "ветке" Зарю в сливе обвиняют.
Бывалый
есть такой старый анекдот
у Армянского радио спросили:"Какая самая гнилистая нация на земле ?"
немного подумав Радио ответило-:"За то у нас коньяк самый лучший"
вот и здесь
за то самый "титулованный"
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MetalKH
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Бывалый
ну что даунецкие Ukraine и nomad
ответа на этот вопрос от вас не будет ?
так что то есть если не считать титулы с ссср ,вы даунецкие отказываетесь от этих титулов?
-Чемпионат СССР
Серебряный призёр (2): 1975, 1979
Бронзовый призёр (2): 1951, 1978
-Кубок СССР
Обладатель (4): 1961, 1962, 1980, 1983
-Суперкубок СССР Обладатель: 1984
отказываетесь от них ДА или НЕТ?
rugby1970
Надеюсь, наконец-то, супер-клуб отпразднует победу на родинке???
Бывалый
кстати даунецкие если совок и все что завоевано в нем плохо и не надо считать
то надо отнять чемпионство у Шальке-1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942
это было в нацисткой Германии и это было плохо
Lion
Динамовским троллям придется еще год наслаждаться победам над Чемпионом и самым Титулованым Клубом Страны!!!!
Выигруйте никому не нужную игру в среду....
Вячеслав Самойлов
Все нормальные болельщики, похоже, разошлись "по койкам", остались только любители "портить воздух" нецензурными выражениями и оскорблениями другого.
Жаль, что админы не "вырезают" потом такие "художества" из комментариев (полными блоками фраз). Ничего бы ветка от этого не потеряла - только приобрела...
rugby1970
Может хватит про кротов со Святошино??? В украинском спорте есть куда как более интересные новости:
Національна чоловіча збірна України з регбі-15 пробилася до дивізіону «Трофі»

Підопічні Валерія Кочанова яскраво завершили свої виступи в чемпіонаті Європи з регбі-15 в дивізіоні «Конференція 1 «Північ». У заключному матчі проти Швеції, що пройшов сьогодні в Одесі, українці здобули важливу перемогу з рахунком 23:14 та піднялися на підсумкове перше місце.
Наступного сезону «синьо-жовті» зіграють в дивізіоні «Трофі».
ЧЄ з регбі-15. Дивізіон «Конференція 1 «Північ» (чоловіки)
Україна – Швеція 23:14
Sunrise
Ну и убогое судейство! Любое падение - свисток. Борьба без падения - всё-равно свисток. Не успели даже подать угловой - уже зафиксировал нарушение в штрафной...
У нас критикуют футболистов за низкий уровень, но арбитры не меньше опускают уровень футбола своими бесконечными свистками. Реально уже до маразма доходит.
K_Sarioglo@i.ua
Шахтер просто сильнейший. Кто не согласен- посмотрите таблицу. Шахтер забил на данный момент на 16 голов больше и пропустил на 6 голов меньше. Динамовские тролли могут сколько угодно вспоминать разгромы в ЛЧ, но правда в том что Шахтер в группе ЛЧ хотя бы играет и за последние 10 лет четырежды(по-моему) из нее выходил, причем ни разу не был в 1-й корзине. А Динамо за это же время из группы вышло 1 раз и проходит туда гораздо реже. Вы попали на Челси и получили то же самое, что у Шахтера было с МС- то есть нечего бахвалиться что вы лучше.
Шахтеру поздравления с чемпионством, Динамо и его адекватным болельщикам(и тем у кого есть хоть остатки этой адекватности)-пожелание: лучше не желайте ослабления Шахтеру, а думайте как самим снова набирать силу. Никакие судьи(на которых вы так любите жаловаться) не остановят вас в Украине если вы как Шахтер усовершенствуете структуру клуба, посадите на нужные места адекватных людей и перестанете ставить тренерами исключительно "сердца"(ладно, были исключения-Семин и Газзаев, но в остальном так ведь и есть).
zvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MisterSreda
Чемпионство это хорошо, поздравляю! Но давайте будем откровенны, чемпионат слабый, в Динамо перезагрузка и тренер физрук, показатель для Шахты были Еврокубки, и к сожалению Фонсеко слабоват и Шахта в данный момент...
Сергей Двореченец
Шахтар з перемогою та чемпіонством! Зазвичай в Україні чемпіонат не виграють, а програють. Але цей розіграш не тільки Дінамо програло, але і Шахтар виграв - молодці!!
Володимир Захаров
Заслуженно! С титулом, ребята! (болею, нет, болел за Динамо)
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Дмитро Пальчиковський
зе-лупень - "призидент", фк "копанка" - чемпіон ((( КАПЕЦЬ!!!