Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Англії
| Оновлено 19 травня 2019, 08:35
16921
7

Манчестер Сіті знищив Уотфорд в фіналі Кубка Англії

Команда Пепа Гвардіоли вперше в історії оформила требл, вигравши всі англійські трофеї

| Оновлено 19 травня 2019, 08:35
16921
7
Манчестер Сіті знищив Уотфорд в фіналі Кубка Англії
Ніколи ще в історії англійського футболу не траплялося двох речей. По-перше, жодній команді не вдавалося зробити «требл» - виграти протягом сезону всі три трофеї: Прем'єр-лігу, Кубок країни і Кубок ліги. По-друге, жодного разу команда з нижньої частини таблиці не перемагала в фіналі Кубка Англії, якщо їй протистояв суперник з топ-10 АПЛ. Цього разу щось мало статися вперше. «Манчестер Сіті» підійшов до фіналу Кубка країни в якості чемпіона і володаря Кубка ліги (до слова, вперше в своїй історії «городяни» брали участь відразу в двох кубкових англійських фіналах). Що стосується «Уотфорда», то команда фінішувала на 11-му рядку в турнірній таблиці Прем'єр-ліги. Могла б завершити сезон і в десятці, але три останні поєдинки програла.
 
Як виявилося, все було даремно: «шершні» розгубили бойовий запал і поступилися з розгромним рахунком у головному поєдинку сезону. Хоча перший небезпечний момент створили саме вони. Перейра вже на 11-й хвилині вискочив один на один, пробив низом, але воротар ногою зумів відбити м'яч. 



Це був перший і єдиний удар в створ воріт Едерсона до перерви! Після цього на полі була тільки одна команда - «Манчестер Сіті».
 
«Городяни» володіли незаперечною перевагою і незабаром відкрили рахунок: після пасу Стерлінга головою Давид Сільва розібрався із захисником і пробив в дальній кут - 1:0!



Потім Давид Сільва ста автором гольової передачі (по крайней мере, так було з самого початку). Він навісив на дальній кут воротарського майданчика, звідки Габріель Жезус переправив м'яч у ворота. Набіг Стерлінг торкнувся сфери на лінії, і гол згодом записали на нього - 2:0.



73:27% по володінню м'ячем, 9:1 за кутовими - шанси «Уотфорда» не проглядалися ні в якому наближенні.
 
Але після перерви команда Хаві Грасиі пішла ва-банк. «Шершні» кинулися в атаку стрімголов - втрачати-то все одно було нічого! І отримали повний кошик м'ячів!
 
Жезус і Кевін Де Брюйне втекли удвох на одного захисника, і бельгієць легко довів рахунок до розгромного - 3:0.



Тут же сам Жезус стартував зі своєї половини поля, втік від захисником і реалізував вихід один на один - 4:0. Незабаром Стерлінг замкнув простріл Бернарду Сілви - 5:0! 



А через 6 хвилин Рахім оформив дубль. Перший його удар воротар відбив у штангу, але м'яч відскочив назад до Стерлінгу, який з метра вразив ворота - 6:0. 



Таким чином, на його рахунку в цьому сезоні хет-ТРКІ в трьох турнірах: в Кубку Англії, Прем'єр-лізі і в відборі на Євро-2020 (за збірну Англії в ворота Чехії). Крім того, Стерлінг став всього лише четвертим футболістом, який оформив хет-трик у фіналі Кубка. В останній раз таке трапилося в 1953-му, тоді відзначився Стен Мортенсен з «Блекпула».
 
Пеп Гвардіола, здавалося, відчував себе ніяково в цей момент. Ще б пак: такого «Уотфорд» явно не заслуговував. Але аж надто хороший нині «Манчестер Сіті»! «Потроєнь» став заслуженим. В Англії рівних «городянам» поки немає. Клубний музей поповнився 6-м Кубком Англії (при п'яти програних фіналах).
 
Відзначимо також, що попутно команда Гвардіоли встановила ще один рекорд: в цьому сезоні «городяни» здобули рівно 50 перемог у всіх турнірах. Жоден англійський клуб поки не показував подібного результату. Додамо також, що завдяки виграшу «Сіті» їх заклятий сусід, «Юнайтед», отримав пряму путівку в Лігу Європи. Також визначився і останній учасник Англії в цьому турнірі, їм став «Вулверхемптон», який почне свій шлях з відбіркових раундів.
 
Ось таким іскрометним вийшло завершення сезону в Англії. Втім, зовсім скоро стартує новий сезон, довго нудьгувати не доведеться.


 
Кубок Англії, фінал.
 
«Манчестер Сіті» - «Уотфорд» - 6:0

 Давид Сільва (26), Стерлінг (38; 81; 87), Де Брюйне (61), Габріел Жезус (68).

 Давид Сільва (60) - Дукурt (21), Феменiя (80).
 
«Манчестер Сіті»: Едерсон -Уокер, Компані, Лапорт, Зінченко - Гюндоган (Сані, 73), Давид Сільва (Стоунз, 79), Бернарду Сілва - Марез (Де Брюйне, 55), Стерлінг, Габріел Жезус.
 
«Уотфорд»: Гомес - Холебас, Кеткарт, Маріаппа, Феменiя - Дукуре, Капу, Перейра (Саксесс, 66), Хьюз (Клеверлі, 73) - Діні, Жерар Деулофеу (Грей, 66).
 
Стадіон: «Уемблі» (Лондон, Англія).
 
Арбітр: Кевін Френд (Лестершир, Англія).
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kozja13
Человек своим трудом вышел на должный уровень и заработал 3 английских трофея за сезон! Рад за парня, сильный мотиватор! Желаю в следующем сезоне выиграть ЛЧ!)
garik83
Саня уровень!!!!!!!
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алекс Лесогор
И шо ни слова за нашего соотечественника?
Виталий Грин
Браво!!!
Нефтянные деньги выиграли у просто команды!
БРАВО!!!
Пиздец, как это было красиво...
_________________
Один вопрос.
Нормальные люди, а вам нравится футбол с заранее понятным результатом???
Вам нравится спорт, где понятно, кто будет чемпионом???
_______________
В голливудских фильмах да, понятно - обязательно "хэппи энд".
Но... футбол - это как бы не фильм. Вроде как.
Так че - болеть и радоваться тому, что миллионеры победили?
Так накуя вообще проводить соревнования?
Сразу - медальки, кубки, зачетки...
И дерибаны на фуршете... И рыльца в СМИ, и улыбки...
И насрать на болельщиков настоящего путбола... ага
Цветы и оркестры.