Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

09.05.2019 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:3 2 : 4
Арсенал Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 10 травня 2019, 00:59
9157
5

Хет-трик Обамеянга допоміг Арсеналу обіграти Валенсію

«Каноніри» вийшли у фінал Ліги Європи

| Оновлено 10 травня 2019, 00:59
9157
5
Хет-трик Обамеянга допоміг Арсеналу обіграти Валенсію
twitter.com/arsenal
Лондонський «Арсенал» вдруге протягом тижня впевнено обіграв «Валенсію» і заслужено вийшов у фінал Ліги Європи, ставши третьою англійською командою, що зуміла дістатися до вирішального матчу євротурніру в поточному сезоні. Іспанський наставник «канонірів» Унаї Емері привіз свою команду на добре знайому йому «Месталью», де свого часу він дуже успішно тренував сьогоднішнього суперника «Арсеналу».
 
Результати матчів-відповідей Ліги чемпіонів мали надихнути «Валенсію», тим більше, що «Арсенал» в гостях у цьому році програвав і менш іменитим суперникам. Початок зустрічі чимось нагадало матч цих команд в Лондоні. Знову іспанці забили швидкий гол, на цей раз піймав суперника на контратаці. У центрі поля невиправдану втрату зробив Мейтленд-Найлс, після чого по його флангу увірвався в штрафну Гуедеш і покотив м'яч Родріго, який прострілив точно на набігаючого на порожні ворота Гамейро - 1: 0. Паралелі з першим матчем на цьому не закінчилися. Вже через кілька хвилин Обамеянг після пасу Ляказетта першим же ударом у створ воріт суперника зрівняв рахунок, чітко пробивши низом з-за меж штрафного.
 
Як виявилося пізніше, перший гол Обамеянга надломив «Валенсію», яка до пропущеного м'яча виглядала дуже агресивною. Іспанці продовжували володіти м'ячем, але в атаці були чомусь пасивні і практично не загострювали гру. У першому таймі вболівальники голів більше не побачили, а на початку другої половини зустрічі суперники знову обмінялися точними ударами. Тільки ціна голи Ляказетта була вже іншою, адже «Валенсії» на другий пропущений м'яч необхідно було відповідати чотирма влучними ударами.
 
Здавалося, що другий гол Гамейро може відродити інтригу в протистоянні, однак по грі важко було уявити, що господарі здатні повторити подвиги «Ліверпуля» і «Тоттенхема». А в середині другого тайму гості знову вийшли вперед після того як Обамеянг відгукнувся на простріл Мейтленд-Нвйлса і з лінії воротарського пробив в ближній кут. Іспанці практично кинули грати і навіть не намагалися врятуватися хоча б в цій зустрічі. А вже в самій кінцівці Обамеянг остаточно добив «Валенсію», ударом з гострого кута під поперечину оформивши хет-трик.
 
Ліга Європи. 1/2 фіналу (матч-відповідь)
 
«Валенсія» - «Арсенал» - 2:4 (результат першого матчу 1:3)
 
 Гамейро (11, 57) - Обаменянг (16, 69, 88), Ляказетт (50)
 
  Гарай (37), Гайя (42) - Озіл (61)
 
«Валенсія»: Нето - Пиччини (Солер, 55), Гарай, Пауліста, Гайя - Васс, Парехо, Коклен, Гуедеш (Торрес, 71) - Родріго, (Мина, 71) Гамейро
 
«Арсенал»: Чех - Папастопулос, Косельні, Монреаль - Мейтленд-Найлс, Торрейра (Гюендузі, 78), Озіл (Мхітарян, 61), Джака, Колашинаць (Мустафі, 70) - Обамеянг, Ляказетт
 
Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)
 
Стадіон: «Месталья»
 
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названа умова, за якої Челсі продасть Мудрика влітку
Футбол | 25 квітня 2024, 19:47 4
Названа умова, за якої Челсі продасть Мудрика влітку

Український вінгер покине лондонський клуб, якщо поступить солідна пропозиція

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 100
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bzzzzzz
повезло с напами Арсеналу. Ляказет и Аубамеянг чтото нереальное творят, забивают мячи с полу моментов.
movkli
превратили Еврокубки в кубок Английской Лиги