Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 27 квітня 2019, 08:29
7707
4

Ліверпуль познущався над Гаддерсфілд Таун

Перший м'яч команда Клоппа зуміла забити вже на 15-й секунді поєдинка

| Оновлено 27 квітня 2019, 08:29
7707
4
Ліверпуль познущався над Гаддерсфілд Таун
twitter.com/LFC
Грою з невеликим фізичним навантаженням виступав поєдинок тридцять шостого туру Англійської Прем'єр-ліги по відношенню до мерсисайдського «Ліверпуля» проти головного невдахи поточного розіграшу національної першості – «Гаддерсфілд Таун».
 
А відпочивати у підопічних Клоппа є від чого. Насправді, знаходитися в постійній залежності від результатів свого головного конкурента в боротьбі за чемпіонський титул, не забуваючи при цьому про необхідність здобувати також і власні успіхи в кожній грі, що залишилася до кінця сезону – завдання точно не з легких. Тим паче, не стало простіше «скаузерам», коли вони пробилися до півфіналу Ліги чемпіонів УЄФА, де зіграють два, багато в чому визначальних для подальшого розвитку колективу, поєдинки проти каталонської «Барселони».
 
Про досягнення звітного суперника мерсисайдської команди говорити багато не має абсолютно ніякого сенсу. Стати першою командою АПЛ зразка сезону 2018/19, яка гарантувала собі пониження в класі на наступний рік, напевно, цей красномовний факт можна сприймати як цілісну оцінку всього, що відбувається всередині «Гаддерсфілда». «Тер'єри» просто не пристосувалися до буднів «елітної» першості країни, і тепер змушені вести лік дням свого перебування серед найсильніших. Зате, у кінці сезону шанувальникам «Гаддерсфілд Таун» вдасться подивитися на свою команду в матчах проти досить цікавих опонентів, що може дещо урізноманітнити їх вечори, які вони проводять разом з улюбленою командою.
 
Якщо хтось із шанувальників «Манчестер Сіті» вірив у можливість виникнення труднощів у переслідувача з його черговим суперником, то ці надії були остаточно розвіяні з легкої подачі помилки Станковича на самому початку поєдинка. Не минуло й тридцяти секунд ігрового часу, а Льослль вже був змушений діставати м'яч з сітки власних воріт після удару Набі Кейта під дальню штангу.
 
Гарний початок зустрічі було не соромно й підтримати розвитком наступу, проте колектив Клоппа дещо забарився з цим, що дозволило «тер'єрам» відсунути небезпеку від власних воріт. Як виявилося, не надовго, а за час, який було проведено за атакою, гості так і не зуміли створити хоча б щось схоже на загрозу володінням Аліссона.
 
Потім, «Ліверпуль» знову включився до подій, що відбувалися на полі, що миттєво призвело до наслідку у вигляді чергової зміни рахунку на табло. Подача Роберстона надійшла з лівого флангу точно на голову Садіо Мане, з ударом якого по центру воріт голкіпер впоратися так і не зумів.
 
У постійному створенні тиску на суперника сенсу особливого не було, бо «скаузери» і без того прекрасно усвідомлювали, що психологічно знаходяться набагато вище команди навпроти. Тому, «Ліверпуль» включався саме тоді, коли знову заповнювалася умовна шкала їх фізичних можливостей.
 
Наступний подібний епізод мав місце вже в компенсований до першого тайму час. Трент Александр-Арнольд віддав передачу на хід Мохаммеду Салах до меж чужого штрафного, а єгиптянинові не склало труднощів перекинути м'яча над головою Льоссля, участь якого у всіх ключових моментах поєдинку було виключно формальною.
 
Надламані з точки зору психології гості, навряд чи могли щось протиставити супернику, який з легкістю перегравав їх практично на кожному клаптику поля. Головним завданням для «скаузерів» за таких умовах було збереження в бойовому порядку кожної з доступних одиниць. Щасливий випадок, але під час цього протистояння відбулося довгоочікуване повернення на футбольне поле Алекса Окслейда-Чемберлена, відсутність якого була викликана важкою травмою та тривала більше одного календарного року. Тепер, опцій для ротації у Клоппа стало ще більше. Дуже своєчасно!
 
З «Оксом» або без нього, «Ліверпуль» свого суперника продовжував не помічати. Навіс Джордана Хендерсона на дальній кут воротарського з правого флангу виявився черговою гольовою передачею для Садіо Мане, якому знову вдалося точно пробити головою. Відмітка в двадцять забитих м'ячів в чемпіонаті була їм подолана в момент перетину м'ячем лінії воріт.
 
А завершальне слово в побитті «Гаддерсфілда» залишив за собою Мохаммед Салах. Передачу на порожні ворота своїм прострілом низом вздовж воротарського для єгипетського партнера по команді організував Робертсон, що дозволило шотландцеві перевершити, здавалося б непорушне досягнення Лейтона Бейнса за кількістю гольових передач для лівого захисника. У гравця «скаузерів» їх тепер налічується одиннадцять. Власне, на цьому і все. Клопп був спокійний після матчу, як і всі його футболісти. Швидше за все, вони будуть зберігати емоції задля перегляду гри головного конкурента, що відбудється пізніше цього уїк-енду.
 
У наступному турі англійської Прем'єр-ліги на підопічних Юргена Клоппа чекає виїзний поєдинок на одному з найскладніших стадіонів країни. На газоні «Сент-Джеймс Парк» до їхнього візиту буде вести підготовку «Ньюкасл Юнайтед». А «тер'єри» зіграють у рідних стінах проти «Манчестер Юнайтед».

Чемпионат Англии. 36-й тур.

«Ліверпуль» – «Гаддерсфілд Таун» – 5:0

 Кейта, 1, Мане, 23, 66, Салах, 45+1, 82.

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Ловрен, Александер-Арнольд (Гомес, 87) – Кейта, Хендерсон, Вейналдум (Шакірі, 73) – Мане, Старрідж (Окслейд-Чемберлен, 73), Салах.

«Гаддерсфілд Таун»: Льосль – Дурм (Прітчард, 81), Конголо, Шиндлер, Сміт – Станкович – Мбенза (Качунга, 87), Хогг, Бакуна, Грант – Муньє (Льове, 65).

Арбітр: Кевін Френд (Брістоль, Велика Британія).

Стадіон: Енфілд Роуд (Ліверпуль, Велика Британія).

Удари (у площину): 21 (7) – 5 (1)
Кутові: 4 – 4
Оффсайди: 2 – 4.

ЛІВЕРПУЛЬ- ГАДДЕРСФІЛД ТАУН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C
 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Hasan Kurmangaliev
Кстати заметил интересную тенденцию. Против ливера все команды пл играют в открытый футбол. Против мансити ставят автобус.
bolela11111
...На самом деле, находитнах1 в постоянной вовлеченности ...
Сергей Долина
Это позорище, а не футбол.