Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2019, 15:04
10398
2

Дебют де Пени, пенальті Мораеса, камбек Ворскли та перемога Олімпіка

Найцікавіші події 25-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 14 травня 2019, 15:04
10398
2
Дебют де Пени, пенальті Мораеса, камбек Ворскли та перемога Олімпіка
ФК Шахтар

Чемпіонат України потихеньку виходить на фінішну пряму. Ціна кожного заробленого, так само як і втраченого очка зростає, тому і не дивно, що в 25 турі був зафіксований лише один результат з різницею в два м'ячі. У інших - або мінімальні перемоги, або нічиї.

А ще цей тур був знаменний українським класико. Цього разу «Динамо» і «Шахтар» не змогли або не захотіли видати шоу, проте високий градус напруги в цьому поєдинку все одно був присутнім.

Матч туру

Головною пам'яткою ігрового дня був, безумовно, матч на «Олімпійському». Гру двох головних фаворитів чемпіонату розглядали, передусім, з точки зору відродження/забуття «золотої» інтриги. Команди в турнірній таблиці розділяли сім балів - відстань досить відчутна для нашої першості. Щоб динамівці могли брати участь в чемпионській гонці не формально, а по-справжньому, їм треба було обов'язково перемагати. «Гірників» же влаштовувала і нічия. У результаті матч вийшов якраз нічийним. Без гострих моментів, без швидкостей, з двома ударами в площину воріт. І з дев'ятьма попередженнями. Після матчу відстань між командами збереглася, отже, можна стверджувати, що чемпіонська інтрига практично померла.

Герой туру

Єдиним резонансним моментом в грі «Динамо» і «Шахтаря» став епізод на 90+4 хвилині зустрічі, коли суддя Романов призначив пенальті у ворота господарів за фол Бурди на Дентиньо. Виконувати суддівський вирок взявся Мораес, який, як можна було судити по його постах в соцмережах напередодні зустрічі, «чеканив удари перед важливою грою». Проте в цьому епізоді кращий бомбардир чемпіонату пробив нехитро - Бойко удар парирував. Тим самим динамівський голкіпер уберіг свої ворота на замку і зберіг хоча б видимість чемпіонської інтриги. 

Невдаха туру

Жуніор Мораес провів посередній, у кращому разі, поєдинок за «Шахтар». Форвард програв практично усю боротьбу динамівським захисникам, рідко йшов в обіграш, не відрізнявся ініціативою. Власне, як і усі футболісти цього поєдинку. Проте пробивати пенальті взявся саме Мораес. І зробив він це приблизно так само, як і грав до цього - невдало. «Дуже розчарований, у мене була можливість принести перемогу нашій команді, але я не зміг. Можливо, один з найжахливіших моментів в моїй кар'єрі. Пробачте, товариші по команді, вибач, «Шахтар», - написав Жуніор після гри в одній з соцмереж.

Дебют туру

В класико відбувся досить несподіваний дебют новачка динамівців Карлоса де Пени. Уругвайський півзахисник, що лише нещодавно з'явився в розташуванні київського клубу, не мав ігрової практики півроку, тому практично усі фахівці перед грою припускали, що динамівський новачок з'явиться на полі, у кращому разі, лише на заміну. Проте Олександр Хацкевич ризикнув і випустив де Пену у стартовому складі. Складно охарактеризувати дебют 27-річного вінгера, адже гра виявилася неяскравою і без моментів. Проте в той же час треба визнати, що уругваєць був одним з найпомітніших гравців у своїй команді. У одному з епізодів запам'ятався успішним виконанням «фінта Зидана», а в ще одному - спробував з центру поля закинути м'яч за комір Пятову.

Слова туру

 Після закінчення матчу на «Олімпійському» президент динамівців Ігор Суркіс не приховував своє розчарування. Передусім - суддівством Романова : «Я не говорю, що суддя підсужував «Динамо» або «Шахтарю». Він просто не уміє судити. Йому треба покласти свисток і сказати, що він не уміє, не хоче або не судитиме такі матчі. Той рефері, який судив кубковий матч, в порівнянні з цим арбітром, - професор. Зрозумійте, можна давати картки, можна виганяти гравців з поля, але давати людям грати у футбол. Він посадив команди в другому таймі на свисток, він не давав грати у футбол, а люди прийшли подивитися футбол».

Тролінг туру

Вболівальники «Динамо» під час матчу з «Шахтарем» підвісили опудало в футболці Жуніора Мораеса.

Травми туру

У другому таймі на «Олімпійському» в досить простих ігрових ситуаціях травмувалися і були замінені провідні футболісти в обох командах - Беньямин Вербич в «Динамо» і Тарас Степаненко в «Шахтарі». Міра ушкодження і терміни відновлення від ушкоджень поки що не відомі.

Цифра туру

 41 383 - саме стільки глядачів відвідали центральний поєдинок туру. Ясна річ, що це більше, ніж у будь-якому іншому матчі цього ігрового дня. Приміром, другим по відвідуваності в цьому турі став матч у Львові між «Карпатами» і «Чорноморцем», що зібрав лише 1 663 глядачі.

Камбек туру

Воістину героїчний камбек вчинили футболісти «Ворскли». Після першого тайму домашньої гри проти «Десни» господарі «горіли» 0:3. Здавалося, що полтавчани зазнають чергової принизливої поразки. Але в перерві матчу виконувачу обов'язків головного тренера «Ворскли» Віталієві Косовському вдалося достукатися до своїх підопічних. І вони зуміли забити три м'ячі і врятувати практично програний поєдинок.

Тренерські дебюти туру

В 25 турі відбулися відразу два тренерські дебюти. На чолі «Олімпіка» дебютував Ігор Климовський, а на чолі «Львова» - Богдан Блавацький. Дебюти виявилися різними. Якщо для наставника «городян» перший млинець виявився глевким - його підопічні поступилися «Зорі» 1:2, то «олімпійці» зуміли отримати перемогу над «Арсеналом» 2:0. Ця перемога для донецького клубу стала першою з жовтня минулого року.

Суддівські помилки туру

В матчах «Олександрія» - «Маріуполь» і «Зоря» - «Львів» були зафіксовані не лише однакові підсумкові результати 2:1 на користь господарів, але і призначалися спірні пенальті у ворота гостей. Зокрема, арбітр Козиряцький в грі «Зоря» - «Львів» вказав на «позначку» після того, як м'яч потрапив в руку гравця львів'ян Парамонова, хоча у останнього не було шансу зіграти інакше, адже відстань до м'яча була мінімальна. А в матчі в Олександрії арбітр Абдула призначив пенальті за те, що м'яч в штрафній площі маріупольців поцілив у голову, а не руку захисника гостей Дави.

 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 24 квітня 2024, 21:01 14
Евертон – Ліверпуль. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Андрущик
Динамо нужно наказать на 5 игор без зрителей за чучело на игрока зборной. Дибилы на футбол не должны ходить.
Maxcrimea10
На главной то редкое фото, на котором трибуны типа заполнены... вот все, что нужно знать о качестве чемпионата(