Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 24 квітня 2019, 19:29
4367
1

Олександрія вдома обіграла Маріуполь

Команда Шарана зробила ще один крок до бронзових медалей чемпіонату

| Оновлено 24 квітня 2019, 19:29
4367
1
Олександрія вдома обіграла Маріуполь
Перед матчем у команд були прямо протилежні чотирьохматчеву серії. Саме стільки «Олександрія», що займає третє місце, не могла перемогти вдома. І саме стільки «Маріуполь», який відставав на 11 очок, не програвав у гостях! Виходячи їх такої статистики, найбільш вірогідним результатом була б нічия. Вона й була б, мабуть, справедливим результатом, але не судилося...
 
Команди почали поєдинок в невисокому темпі, хоча незабаром господарі захопили ініціативу і почали комбінувати поблизу чужого штрафного. Втім, нічого небезпечного вони не могли створити аж до 20-ї хвилини, коли на сольний прохід відважився Лучкевич. Він на швидкості обійшов двох суперників, а третій — це був Яворський — збив його на підступах до штрафного майданчика. Гравець «Маріуполя» отримав жовту картку, а господарі — право на небезпечний стандарт. Шедрик зі штрафного пробив непогано, в обвід стінки пославши м'яч у ближню дев'ятку, але Худжамов у стрибку потягнув удар. Однак першим біля м'яча опинився все той же Лучкевич і прострілив у воротарський. А там захисники азовців не встигли завадити Банаді в дотик послати сферу в сітку — 1:0!
 
Втім, команда Володимир Шарана раділа недовго. Вже за три хвилини Мишнев прострілив з флангу, захисник в підкаті заблокував передачу, але м'яч відскочив до Вакули, а той (знову ж при потуранні гравців оборони) пробив у кут воріт — 1:1! Відзначимо, що це був перший удар гостей у бік воріт Паньківа (другий відбувся вже в компенсований час — знову бив Вакула, проте його постріл з-за меж штрафного прийшовся над поперечиною).
 
А ще через кілька хвилин стався найнеоднозначніший епізод матчу. Після флангового навісу олександрійців м'яч заметушився по штрафному, відскочив до Гречишкіна, той пробив. Під удар кинувся Дава, від нього сфера відлетіла на кутовий. Але арбітр вказав на одинадцятиметрову позначку! Чи була гра рукою у французького захисника? Або небезпечна гра? Навіть після кількох повторів однозначної відповіді немає. Тим часом до «точки» підійшов Гречишкін і розвів воротаря і м'яч по протилежних кутках — 2:1.
 
Після перерви забитих м'ячів не було, але при цьому гра вийшла куди цікавішою! «Олександрія» за інерцією продовжила атакувати, при цьому господарі кожну атаку прагнули завершити якщо не ударом, то небезпечною подачею чи прострілом. Команда Олександра Бабича діяла на контратаках, і вони були дуже небезпечні. Особливо старався Зубков, і після його удару з кута штрафного лише перекладина врятувала Паньківа від пропущеного гола. Потім і сам воротар господарів виручив команду: протягом однієї атаки він відбив ще один постріл Зубкова, і тут же — щільний удар Чурко з лінії воротарського.

Поступово команди помінялися ролями: вже «Маріуполь» грав першим номером, господарі почали тягнути час і шукати можливості для контрвипадів. Пристрасті розпалювалися — гості не могли зламати оборону суперника і почали грубити і проявляти емоції. Фомін, наприклад, вийшовши на заміну після піврічного «лікарняного», заробив «гірчичник» за розмови менш ніж за 10 хвилин перебування на полі. Однак в підсумку «Олександрія» вистояла і поклала до скарбнички 3 очка.
 
У команди Шарана 47 балів і третє місце в турнірній таблиці. У неділю «Олександрія» приймає «Зорю». «Маріуполь» з 33-ма очками опустився на 5-у сходинку, а 28 квітня азовці приймають «Шахтар».
 
Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.
 
«Олександрія» — «Маріуполь» — 2:1
 
 Банада (20), Гречишкін (32, з пенальті) — Вакула (23).
 
 Запорожан (65) — Яворський (19), Зубков (62), Биков (66), Пихаленок (82), Борячук (84), Фомін (85).
 
«Олександрія»: Паньків - Пашаєв, Бабогло, Шендрик, Цуріков - Гречишкін (Запорожан, 46), Банада, Ковалець (Довгий, 81) - Лучкевич (Задерака, 71), Сітало, Полярус.
 
«Маріуполь»: Худжамов - Полегенько, Дава, Яворський, Биков, Вакула (Фомін, 76) - Федорчук (Борячук, 16), Мишнев, Пихаленок - Сікан (Чурко, 59), Зубков.
 
Стадіон: «Ніка» (Олександрія, Україна).
 
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків, Україна).
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Довбик – найкращий бомбардир Ла Ліги, невпевнена гра Зінченка
Футбол | 16 квітня 2024, 15:47 0
Довбик – найкращий бомбардир Ла Ліги, невпевнена гра Зінченка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

Тренер Бенфіки пояснив, чому залишив Трубіна в запасі
Футбол | 15 квітня 2024, 18:35 7
Тренер Бенфіки пояснив, чому залишив Трубіна в запасі

Рогер Шмідт вирішив застосувати ротацію складу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Андрущик
Неплохо отсферили,писатель грёбаный,противно читать обзор игры!