Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 24 квітня 2019, 19:35
4946
2

Зоря в кінцівці матчу вирвала перемогу у Львова

Вирішальний гол з пенальті провів Караваєв

| Оновлено 24 квітня 2019, 19:35
4946
2
Зоря в кінцівці матчу вирвала перемогу у Львова
ФК Львов
Обидва суперники невдало провели останні матчі, але при цьому не втратили шансів зіграти в наступному сезоні в Лізі Європи. Луганчани не перемагали в чемпіонаті вже протягом чотирьох турів, причому в останніх трьох поступилися, «Львів» також програв два крайніх матчі і готувався до звітної гри під керівництвом нового тренера. «Зорю» і «Львів» поділяли в турнірній таблиці всього два очки, тому логічно було припустити, що обидві команди будуть налаштовані тільки на перемогу. Правда, в трьох останніх зустрічах між сьогоднішніми суперниками був забитий лише один гол, тому свята атакуючого футболу від цієї гри ніхто не чекав.
 
 У «Зорі» зробили висновки після поразки від «Інгульця», в результаті чого навіть в заявці на гру не виявилося Феліпе і Сілас. Місце в воротах зайняв Шевченко, знову в основі ми побачили Громова. У львів'ян, хоч і були деякі кадрові проблеми, але всі найсильніші гравці були готові до матчу.
 
Перший тайм пройшов дуже передбачувано. ми побачили хороший рух, багато боротьби і мінімум небезпечних моментів. Суперники грали дуже щільно, а голкіпери обох команд в основному нудьгували. По такій грі львів'яни кілька разів намагалися перевірити пильність Шевченко дальнім ударами, але потрапити у ворота ніяк не вдавалося. У «Зорі» двічі загрожував воротам Хомченовський, але також створити особливих проблем Бандурі не зумів.
 
Перший небезпечний момент створили львів'яни в середині тайму, але удар Адамюка з центру штрафного майданчика був неточний. На той час гості трохи цікавіше почали виглядати в атаці і створили кілька непоганих підходів до воріт суперника. На 42-й хвилині Борзенко підключився до атаки по правому флангу, де проти нього неакуратно зіграв Вернидуб. Не забарився навіс зі штрафного до ближнього кута воротарського, звідки Бруно головою зрізав м'яч під дальню від Шевченка штангу - 0:1.
 
У перерві Вернидуб-старший провів відразу подвійну заміну, а з перших хвилин тайму господарі накрутили темп і почали діяти набагато агресивніше. Гра перемістилася на половину «Львова» і досить швидко господарі забили класний гол. Караваєв вертикальної передачею вивів в штрафну вийшовшого на заміну Леднева, той обіграв Адамюка і навісив до лінії воротарського, звідки головою точно пробив Будківський.
 
Ще через 10 хвилин «Зоря» могла вийти вперед, коли після прострілу Михайличенко з центру штрафного Кабаєв гарматним ударом потряс поперечину. «Зоря» продовжувала атакувати, але пропустила контратаку, Шина виходив на побачення з Шевченком і обіграв голкіпера, проте господарів врятував Караваєв, що не дозволив бразильцеві пробити по порожніх воротах. Буквально відразу ж знову могли забити луганчани, але після прострілу активного Михайличенко з лінії воротарського не влучив у ворота Будківський.
 
В кінці матчу темп трохи впав, суперники кілька разів обстрілювали ворота з дальньої дистанції, але добитися бажаного не вдалося. Здавалося, що гра так і завершиться внічию, але в самій кінцівці «Зоря» пішла на штурм воріт суперника і Кабаєв з 14 метрів пробив у штангу, а через хвилину арбітр за гру рукою Парамонова в своєму штрафному призначив пенальті. Караваєв проявив холоднокровність і ударом з 11-метрової позначки розвів м'яч і Бандуру по різних кутах.
 
«Зоря» здобула важливу перемогу перш за все з психологічної точки зору і продовжує боротьбу за єврокубкова місце. А ось шанси «Львова» засвітитися в Європі після третьої поспіль поразки тепер здаються примарними.
 
Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур
 
 «Зоря» - «Львів» - 2:1
 
 Будковський (56), Караваєв (91, з пенальті) - Бруно (42)
 
 Чеберко (15), Кочергін, (76), Шевченко (94) - Воронін (48), Мартан (63)
 
 «Зоря»: Шевченко - Караваєв, Вернідуб, Чеберко, Михайличенко, - Чайковський, Арвеладзе - Громов (Леднєв, 46), Луньов (Кабаєв, 46), Хомченовський (Кочергін, 72) - Будківський
 
 «Львів»: Бандура - Вісенте, Парамонов, Адамюк, Воронін - Борзенко - Сабіно (Шина, 58), Мартан, Альваро (Педро, 51) - Пернамбуко (Насонов, 70), Бруно
 
Арбітр: Максим Козиряцький
 
Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя)
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Хороший второй тайм от Зари. Не везло прилично, но... только до 90-й минуты)))
UKRAINE FAN
Ну палка уже стрельнула в этом году. Можно смело садить Будковского в запас!