Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 23 квітня 2019, 22:28
8943
10

Ворскла зробила приголомшливий камбек в матчі проти Десни

Полтавчани після першого тайму програвали з рахунком 0:3, але потім зуміли звести матч до нічиєї

| Оновлено 23 квітня 2019, 22:28
8943
10
Ворскла зробила приголомшливий камбек в матчі проти Десни

«Ворскла» перед звітною зустріччю знаходилася в дуже непростій ситуації. В першу чергу, це стосується психологічного стану футболістів. У чемпіонаті полтавчани здобули лише одну перемогу з листопада минулого року, а безвиграшна серія складала шість поєдинків, в п'яти з яких «ворскляни» не вражали ворота суперників. Зовсім по-іншому йшли справи в таборі чернігівської команди. Футболісти «Десни», яким по визнанню Олександра Рябоконя на даному етапі не вистачає мотивації, демонструють впевнену гру, яка приносить результат. А з огляду на те, що чернігівці успішніше діють у виїзних матчах, господарів поля чекало непросте випробування.

І передумови для продовження невдалої серії «Ворскли» виникли вже на 2-й хвилині. Сергійчук справа увірвався в карний майданчик, на швидкості обігнав Мартиненка, і з гострого кута пробив повз голкіпера. «Ворскляни» відразу ж спробували провести свою відповідь, але запам'ятався хіба що гострий простріл з флангу, який не зміг точним ударом замкнути Карека.

А чернігівці без суєти знову підходили до штрафного суперників, і досить швидко подвоїли свою перевагу. Удар зі штрафного у виконанні Богданова, здавалося, не ніс для воріт полтавчан особливої ​​загрози. Але м'яч вдарився о газон перед Ткаченко, і голкіпер відбив снаряд на ногу Хльобасу - 0:2. Господарі поля помітно занервували: до чергових неприємностей ледь не призвела обрізка Мартиненка біля своєї штрафної. Серія невдалих дій захисника продовжилася на 28-й хвилині, коли він в штрафній збив Сергійчука. На щастя для полтавчан, Ткаченко відбив м'яч після удару Артема Фаворова з 11-тиметрової позначки.

Тільки в кінці першої половини зустрічі підопічні Віталія Косовського активізувалися. Втім, роботи для Євгена Паста це не додало. Більше того, чернігівці зуміли провести стрімку контратаку, яку розпочав і завершив Сергійчук, який оформив дубль.

Зізнаємося чесно, камбеки з рахунку 0:3 в нашому чемпіонаті побачити майже не вдавалося. Не було передумов для такого розвитку подій і в цей раз. Щоправда, полтавчани з початком другого тайму почали активно шукати шляхи для створення гольових можливостей, і ось уже Пасту довелося вступити в гру після дальнього удару Кобахідзе. Проте, гол «ворсклян» не змусив себе довго чекати: навіс з правого флангу атаки «Ворскли» не знайшов адресата, але м'яч відскочив до Габелка, який завдав точного удару.

Натхненні успіхом полтавчани продовжили активно йти в атаку, вже через десять хвилин скоротивши рахунок до мінімуму. Кобахідзе справа увірвався в штрафну і зробив простріл, а м'яч потрапив у виставлену руку Парцванії. В'ячеслав Шарпар холоднокровно реалізував пенальті.

Схоже, чернігівці після першого тайму подумали, що перемога вже в кишені, адже після перерви вони майже не атакували. Але настільки приголомшливий розвиток подій змусив їх знову включитися в гру. В одній з контратак гостей, нарешті, з позитивного боку проявив себе Мартиненко, який перервав простріл на Сергійчука, який вже готовий був відправити м'яч у ворота. А через кілька хвилин рахунок зрівнявся. Паст невдало зіграв на виході, вибивши м'яч на ногу Кареки - 3:3.

До кінця зустрічі залишалося ще чимало ігрового часу, але суперники в подальшому значно знизили темп. Міг принести перемогу «Десні» удар Артема Фаворова, але в потрібному місці опинився голкіпер. У підсумку, фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию.

У наступному турі «Ворскла» в Одесі буде гостювати у «Чорноморця», а «Десна» на виїзді зіграє з «Арсеналом-Київ».


Українська Прем'єр-ліга. 25-й тур.

«Ворскла» – «Десна» – 3:3


Артем Габелок (52), В'ячеслав Шарпар (62, з пенальті), Карека (71) – Михайло Сергійчук (2, 42), Дмитро Хльобас (14)

На 29-й хвилині Артем Фаворов не реалізував пенальті (воротар)

Євген Мартиненко (30), Олександр Кобахідзе (55) – Андрій Мостовий (26), Артем Фаворов (84)

«Ворскла»: Олександр Ткаченко - Павло Ребенок, Євген Мартиненко, Володимир Чеснаков, Артур (Ібрахім Кане, 80) - Тодор Петрович, Артем Габелок (Олександр Скляр, 89) - Олександр Кобахідзе, В'ячеслав Шарпар, Якубу Наджееб (Ардін Даллку, 46) - Карека

«Десна»: Євген Паст - Денис Фаворов, Максим Імереков, Темур Парцванія, Андрій Мостовий - Андрій Богданов, Владислав Огиря - Сергій Старенький (Сергій Люлька, 72), Артем Фаворов, Дмитро Хльобас (Єгор Картушов, 58) - Михайло Сергійчук (Денис Безбородько, 75)

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ)

Стадіон «Ворскла» ім. О.Бутовского (Полтава)

ВОРСКЛА - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми
Футбол | 28 березня 2024, 23:50 1
Кепа спокійно прийняв статус Луніна в Реалі. Воротар не створює проблеми

Воротар повернеться до Челсі після завершення сезону

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Странный у нас болельщик. Играются три матча 0-0 - кричат что чемпионат никакой, пойду АПЛ смотреть. Динамо вылезает с Зарёй, Ворскла с Десной - пишут слив, договорняк и т.п. Что надо этим людям и как их заманить на стадион для меня огромная загадка.
Но отличительная черта таких болельщиков: они считают себя очень умными и проницательными, т.к. их "спектаклем" не обманешь. Правда у меня о таких болельщиках мнение кардинально другое)))
Andy_P
Я уже несколько матчей последних Ворсклы считаю "странными" , хз во что или на что они играют.
tank72063
П2Н и тотал больше 3,5 --"ворскла" отбила задолженность по з.п....
Коля Драган
договорняк 100 процентов
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Oleksandr
Походу Английский чемпионат сплошной договорняк.
Ростик Карпа
Все супер, всі заробили)